ledningsjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ledningsjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Enhetschef sökes till Medicintekniska avdelningen, Östersunds sjukhus

Ort
Kategorier
Utgår

2022-08-22

Ansök nu

Enhetschef sökes till Medicintekniska avdelningen, Östersunds sjukhus

Arbetsplatsbeskrivning

Medicinsk Teknik (MT) bistår hela Region Jämtland Härjedalen med att upprätthålla den medicintekniska säkerheten genom förebyggande och avhjälpande underhåll, samt ge stöd till vårdavdelningar vid upphandling, utbildning och användning av medicintekniska system och medicinteknisk utrustning. Utvecklingen inom Region Jämtland Härjedalen går mot en ökad användning av medicintekniska informationsdatasystem och närmare samverkan mellan Medicinsk Teknik och IT. MT svarar för att stödja medicintekniska tillämpningar (MIDS, MT-IT) gällande drift, systemförvaltning och utveckling. Organisatoriskt utgör Medicinsk Teknik (MT) tillsammans med Laboratoriemedicin ett område inom division Medicin. 

Östersunds sjukhus med 2400 medarbetare är beläget i de centrala delarna av Östersund med utsikt över Storsjön och fjällen. Sjukhuset är det enda i Jämtlands län och ombesörjer en yta som är större än hela Danmark. Östersunds sjukhus är ett komplett och välutrustat akutsjukhus med hög kompetens både vad gäller medicinska specialiteter och omvårdnad. och med en närhet mellan olika specialiteter som kommer patienterna till del. 

Nu söker enheten för Medicinsk Teknik, som består av 15 ingenjörer, en enhetschef.
Tjänsten som enhetschef är direkt underställd verksamhetschef för laboratoriemedicin och medicinsk teknik. Uppdraget som enhetschef är ett tidsbegränsat förordnande på vanligtvis 4 år, som kombineras med en tillsvidareanställning inom Region Jämtland Härjedalen inom den sökandes kompetensområde.

Arbetsbeskrivning

Som enhetschef för Medicinsk teknik har du i uppdrag att leda och utveckla den medicintekniska verksamheten tillsammans med medarbetare och andra aktörer inom regionen som innehar medicinsk teknik.
I arbetsuppgifterna ansvararar du för verksamhet, produktion, ekonomi, personal och arbetsmiljö samt planering och uppföljning. Arbetet är mycket självständigt med stort eget ansvar.

Som enhetschef för medicinsk teknik arbetar du med ett regionperspektiv och kommer att vara delaktig i övergripande förvaltningsuppdrag och regionala uppdrag, kring medicintekniska funktioner. I arbetet ingår att vara kontaktyta för övriga verksamheter i Region Jämtland Härjedalen såväl som externa samarbetspartners. 
I ditt chefsuppdrag förväntas att du är bärare av Region Jämtland Härjedalens värdegrund och att du utifrån denna leder och inspirerar dina medarbetare och verksamheten till utveckling. Du är en nyckelperson när det gäller att skapa en hållbar och utvecklande arbetsmiljö.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är högskole-/ civilingenjör med inriktning mot medicinsk teknik eller annan utbildning som bedöms likvärdig. Du bör ha erfarenhet av medicinteknisk verksamhet, helst såväl operativt som strategisk, vid sjukhus eller annan verksamhet med teknisk inriktning. Annan utbildning eller dokumenterad erfarenhet som av arbetsgivaren bedöms som adekvat kan vara aktuell. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete i en chefsposition med ansvar för personal, budget och utveckling. Du bör vara tydlig i ditt ledarskap och ha en förmåga att skapa delaktighet och engagemang hos dina medarbetare. Du bör arbeta aktivt för att kontinuerligt förbättra och utveckla verksamheten både på kort och lång sikt.

Goda kunskaper i svenska och engelska är ett krav. Vidare har du språkkunskaper i svenska som lägst motsvarande nivå C1 enligt Europarådets referensnivåer.

Körkort av klass B krävs då resor i länet ingår i arbetsuppgifterna. Arbetet är dock till största del förlagt till Östersunds sjukhus.

Arbetet kräver god samarbetsförmåga.

Vi lägger mycket stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet. Vi söker dig som är driven och framåt, ser positivt på utmaningar och vill utveckla dina kollegor och dig själv.

Andra uppgifter

Uppdraget som medicinteknisk chef är ett tidsbegränsat förordnande på 4 år och du får en tillsvidareanställning i din grundprofession.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid, 
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
Avslutning: 

Kontaktpersoner

Namn: Kerstin Silfver
T.f områdeschef
Telefon: 
Email: kerstin.silfver@regionjh.se
Namn: Martin Enghult
Medicinteknisk ingenjör 
Telefon: 063-153943
Email: 

Fackliga kontaktpersoner

Namn: Daniel Hjortling
Medicinteknisk ingenjör och representant för Sveriges ingenjörer
Telefon: 063-153296
Email: 

Ansökan

Referensnummer: Persr/638/2022
Sista ansökningsdag: 2022-08-22

Dela detta jobb

Enhetschef sökes till Medicintekniska avdelningen, Östersunds sjukhus

Region Jämtland Härjedalen- Hälso- och sjukvård