ledningsjobb.se

Bibliotek Uppsala

Är du intresserad av att som ledare bidra till demokratisk samhällsutveckling och av att utveckla bibliotekets och kulturcentrumens roll som en viktigt demokratisk mötesplats? Vi erbjuder dig ett spännande och givande ledaruppdrag med kompetenta och engagerade medarbetare. Områden som bland annat läsfrämjande, bildning och tillgänglighet för alla samt bibliotek och kulturcentrum som en demokratisk mötesplats ingår i vårt uppdrag som folkbibliotek.

Bibliotek Uppsala (https://bibliotekuppsala.se/web/arena) består av 13 bibliotek inklusive ett digitalt bibliotek, uppsökande verksamhet med två biblioteksbussar, tre kulturcentrum (https://www.uppsala.se/kultur-och-fritid/fritid/kulturcentrum-i-uppsala/) varav ett fjärde är under uppbyggnad samt en omfattande programverksamhet för alla åldrar. Organisationen har idag över 100 medarbetare. Nya bibliotek och kulturcentrum kommer att utvecklas i takt med att Uppsala växer.

Vi söker nu en enhetschef som vill bidra till att utveckla Bibliotek Uppsala och verksamheterna inom kulturcentrum till att bli ännu mer relevant och angeläget för våra besökare. Vår ambition är att erbjuda en verksamhet som inbjuder till glädje, kunskap, lust och kreativitet. Välkommen med din ansökan!

Ditt uppdrag
Som enhetschef har du liksom övriga chefer inom Bibliotek Uppsala ett särskilt ansvar för att tydliggöra, lyfta fram och driva biblioteksverksamhet med biblioteksplanen som grund. Du har även ett tydligt medarbetarfokus och skapar goda relationer till din omgivning. Du har ett särskilt ansvar för att tydliggöra, lyfta fram och driva bibliotek och kulturcentrum med respektive verksamhetsplaner som grund.

Du initierar och driver utvecklingsarbete. Du utmanar och stödjer medarbetarna på ett inspirerande sätt genom utvecklings- och förändringsprocesser. Du ansvarar också för din enhets systematiska kvalitetsarbete liksom för budget, personal och arbetsmiljöarbete.

Uppdraget handlar samtidigt om strategiska ställningstaganden kring framtida behov. Det kan handla om att utveckla verksamhet inom befintliga ramar och/eller att söka och etablera nya samarbeten både inom förvaltningen och kommunen samt med externa aktörer. Du bidrar till utveckling av alla delar av verksamheten på de bibliotek och kulturcentrum som ingår i din enhet. I uppdraget ingår även att göra relevant omvärldsspaning för bibliotek och kulturcentrums verksamheter.

Enhetschefen rapporterar till avdelningschef Bibliotek Uppsala. Du ingår i avdelningens ledningsgrupp där du deltar både med perspektiv utifrån ditt ansvarsområde och utifrån ett helhetsperspektiv för hela organisationen.

Din bakgrund
Vi söker dig med god dokumenterad erfarenhet av ledarskap, verksamhets-, medarbetar- samt ekonomiskt ansvar. Du har akademisk examen, t ex inom biblioteks- eller informationsvetenskap, eller har utbildning inom ett annat ämnesområde som arbetsgivaren bedömer som likvärdigt. Ledarskapsutbildning är meriterande och vi värdesätter även eventuell erfarenhet av att ha arbetat i verksamheter där både bibliotek och kulturcentrum ingår. Goda kunskaper i det svenska språket i tal och skrift är ett krav.

För att lyckas med uppdraget behöver du tycka om att möta olika människor och vara en trygg ledare. Med tydligt verksamhetsfokus arbetar du strukturerat mot uppsatta mål. Du har förmågan och viljan att lära dig nya saker för att ständigt kunna utvecklas i din profession. Du har en strategisk förmåga och kan se de långsiktiga konsekvenserna av dina beslut. Vi söker dig som trivs med samarbeten, har förmågan att samverka med andra aktörer, är lyhörd för medinflytande och har en pedagogisk förmåga.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Mohammed Mekrami, avdelningschef Bibliotek Uppsala, 018-727 17 54, eller Kajsa Angerdal Skoglund, HR-specialist, 072-593 28 06.


Fackliga företrädare: Vision; Tommy Törnberg, 018-727 24 33. DIK; Marianne Skoglund 018-727 57 09. Ledarna; 0200-87 11 11.


I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till kulturförvaltningen. Här finns följande sju avdelningar: förvaltningsstaben, Bibliotek Uppsala, Fritid Uppsala, Reginateatern, Uppsala konstmuseum, Uppsala kulturskola och Offentlig konst. Förvaltningen ansvarar för den strategiska planeringen inom kulturområdet och den kommunala kultur- och fritidsverksamheten. Hos oss kan du även jobba med kulturmiljöfrågor, kulturstöd och bidrag till studieförbund och bygdegårdar.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Logo

Enhetschef till Bibliotek Uppsala

Företag Uppsala kommun
Ort
Utgår

2019-12-16

Ansök nu

Dela detta jobb