ledningsjobb.se

Logga

Enhetschef till Cyberavdelningens Accessutvecklingskontor

Ort
Utgår

2021-07-04

Ansök nu

Enhetschef till Cyberavdelningens Accessutvecklingskontor

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en engagerad och initiativtagande enhetschef till Accessutvecklingskontoret under avdelningen för Cyberverksamhet. Är du den vi söker kan vi erbjuda en miljö med unik kompetensbredd, stor gemenskap och goda möjligheter till utveckling. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag
Som enhetschef hör du till Accessutvecklingskontoret under avdelningen för Cyberverksamhet. Avdelningen har två huvudsakliga uppgifter; bidra till att stärka skyddet mot kvalificerade IT-angrepp från utlandet hos samhällsviktig verksamhet i Sverige samt att utveckla och leverera access- och exploateringsförmåga till signalunderrättelseverksamheten.

Enheten ansvarar för att påvisa sårbarheter i mjukvara och IT-system. Som enhetschef är du en del av kontoret för Accessutveckling inom Cyberavdelningen och ansvarar för planering, genomförande och uppföljning av enhetens verksamhet. I din roll som enhetschef arbetar du både med operativa frågor och frågor av mer övergripande och långsiktig karaktär. Dina kontaktytor är i första hand inom den egna avdelningen men också inom övriga delar av myndigheten. Kontakter och samarbeten med FRA:s uppdragsgivare och partners innebär att resor inom och utanför Sverige ingår i tjänsten.

Det är viktigt att du kan ta en teamroll, då vi ofta löser och tar oss an arbetet i ledningsgruppformat. Du förväntas företräda ett modernt ledarskap med fokus på att skapa ett konstruktivt samarbetsklimat med både kollektivt och personligt ansvarstagande. I uppdraget ingår, förutom att ha ansvar för det löpande arbetet, att rekrytera och utveckla teamet med allt vad det innebär i nya rutiner, arbetssätt och liknande. Som enhetschef har du även budget-, personal- och arbetsmiljöansvar. Du kommer till del att fortlöpande arbeta med granskning och utveckling av regelverk och rutiner för enhetens verksamhet.

Du kan
Vi söker dig som har en teknisk akademisk utbildning, gärna civilingenjör i datateknik eller datavetenskap, eller har förvärvat motsvarande kunskap genom arbetslivserfarenhet. Ett krav är att du har de egenskaper som behövs för att kunna leda kvalificerad teknisk verksamhet. Du skall ha god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska, både muntligt och skriftligt.

Du skall ha god förståelse för IT- och systemutveckling. Därutöver är det även meriterande om du har kunskap inom IT-säkerhet, datorkommunikation, software reverse-engineering samt erfarenhet från underrättelse- och säkerhetstjänst.

Du är
Vi söker dig som har ett gott omdöme och god förmåga att leda tekniska specialister. Du skapar genom dina personliga egenskaper engagemang och delaktighet på enheten. Vidare ser vi att du med ditt personliga driv, din kreativitet och ditt initiativrika sätt hittar lösningar på komplexa problem.

I uppdraget förväntas du skapa processer och arbetssätt för området tillsammans med enhetens medarbetare. Det är därför viktigt att du är självständig och självgående, men är samtidigt bra på att samarbeta och förmår skapa ett klimat där det är naturligt att dela med sig av erfarenheter och information. Då du har kontakter både internt och externt bör du ha en tydlig kommunikativ förmåga, en serviceinriktad läggning samt lätt för att skapa och underhålla relationer, i synnerhet till övriga enheter inom arbetsområdet.

Du driver projekt och aktiviteter med hög energi samt har förmåga att prioritera och göra rätt avvägningar. Du sätter upp långsiktiga mål för dig själv och ditt team och med din uthållighet ser du till att leverera resultat med hög kvalitet. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. För oss är det viktigt att du blir en del av vårt lag.

Om FRA
FRA är en civil myndighet med ca 850 anställda som lyder under Försvarsdepartementet. FRA har två huvuduppgifter, signalspaning mot utländska förhållanden och att bidra till svensk cybersäkerhet. Genom signalspaning kartlägger vi yttre hot mot Sverige och ger stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik. Kombinationen av signalspaning och cybersäkerhet gör oss till en vital del av Sveriges Cyberförsvar.

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och förutsättningar till intern karriärrörlighet. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

Mer information
Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010-557 43 05. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Referensnummer 3539/21

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

 

Dela detta jobb

Logga
Enhetschef till Cyberavdelningens Accessutvecklingskontor

Försvarets Radioanstalt