ledningsjobb.se

Enhetschef till Entreprenadenheten på VA SYD

Företag VA SYD
Ort
Utgår

2020-09-27

Ansök nu

Enhetschef till Entreprenadenheten på VA SYD

Vill du bidra till arbetet med att uppnå nollvision för oplanerade driftstörningar för kund samt att VA SYD blir en av Europas mest effektiva VA- och avfallsorganisationer? Rörnätsavdelningen söker en enhetschef som vill anta nya utmaningar!  

Det här handlar jobbet om Rollen som enhetschef för Entreprenadenheten innebär varierande arbetsuppgifter med både ansvar för personal,  ekonomi och verksamhetens utveckling. Du leder enheten genom tre personalansvariga arbetsledare, som i sin tur leder teamledare och rörläggare. Utvecklingsarbetet handlar främst om att säkerställa och följa upp att enheten bidrar till och styr mot VA SYDs mål.

Enheten genomför entreprenader i VA SYDs ledningsnät som intraprenör samt är ryggraden i VA-beredskapen. Enhetens projekt har stor spännvidd; allt från mindre akuta grävningar till större planerade entreprenader.
Du ansvarar för att tilldelade projekt genom kvalitativ uppföljning av projektens ekonomi, tidplaner, produktionsteknik, kvalitet samt ur miljö- och säkerhetssynpunkt. På enheten finns även stöd från en entreprenadingenjör samt byggledare med ansvar för återställningsarbetena.

Arbetet utgår från vår arbetsplats på Strömgatan i Malmö, men våra projekt är förlagda inom VA SYDs hela verksamhetsområde.  Entreprenadenheten består av knappa fyrtio medarbetare varav merparten är rörläggare med olika specialiteter samt en handfull tjänstemän. 

Vi erbjuder Rörnätsavdelningen består av två enheter; Drift respektive Entreprenad samt en Lagerfunktion. Enhetschefen ges mycket eget ansvar och möjlighet att påverka både arbetet och sin egen kompetensutveckling.  Du kommer till en arbetsplats med god gemenskap och stolthet över vårt viktiga samhällsuppdrag. Arbetsplatsen har ett uppskattat gym att använda före eller efter arbetstid samt under en friskvårdstimme i veckan. 2018 och 2019 blev vi ett certifierat Great Place to Work® vilket innebär att VA SYD uppfattas som en bra arbetsplats av våra anställda.  

Vem är du? Vi söker dig som vill leda efter vår miljöidentitet och våra kärnvärden  kvalitet, engagemang och lyhördhet.  Vi söker dig med gedigen ledarerfarenhet och stor kommunikativ förmåga. Du brinner för att nå verksamhetens mål och är engagerad i utvecklingen av både dig själv, dina medarbetare och verksamheten . Som personliga egenskaper värderar vi förmågan att bygga goda relationer och skapa nätverk, arbeta strategiskt och initiera förändringar.

Som ledare inom VA SYD ska du vara resultatinriktad. Du bidrar till att skapa en utvecklingsinriktad kultur genom att och involvera dina medarbetare i målarbetet. VA SYD vill ha modiga ledare som är kommunikativa, coachande och transparenta.

Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär krav på svenskt medborgarskap samt godkänd säkerhetsprövning inklusive registerkontroll. 

Dina erfarenheter Eftergymnasial utbildning inom teknik är merit erande, t ex högskoleingenjör inom bygg, anläggning eller VA. Arbetet kräver B-körkort. Meriterande är om du har erfarenhet från entreprenadverksamhet eller har kunskap inom områden som entreprenadjuridik och genomförandefasen i projektprocessen.  Rollen kräver också att du har en mycket god ekonomisk förståelse och är strukturerad. Du som söker har erfarenhet av och vill gärna arbeta med analyser, planering, uppföljning samt har goda kunskaper i MS Office.

Vill du vara med och driva på miljösmarta lösningar i samhällsbygget? Välkommen med din ansökan och bli en miljöhjälte! 

Vilka är VA SYD?

VA SYD är en av Sveriges största VA- och avfallsorganisationer som storsatsar på hållbar avloppsrening och driver på miljösmarta lösningar i samhällsbygget. Inom branschen ska vi vara en av Europas modernaste och mest effektiva organisationer. Vår verksamhet är igång 24/7, har en halv miljon kunder och omsätter en miljard per år.   

Vi renar, kvalitetssäkrar och levererar dricksvatten och tar hand om det som spolas ner i våra avlopp för att vårda hav och vattendrag. Vi hanterar skyfall genom att skapa kreativa lösningar för vattnets väg och samlar in avfall och matrester för återvinning och återbruk. Vi motiverar och inspirerar våra kunder till att göra smarta miljöval.   

Vi vill hjälpa till att rädda världen genom våra sex strategiska mål:   Vara klimatneutralt och energipositivt år 2030
Produktifiera och ha nyttiggjort restprodukter år 2025
Vara en av Europas mest effektiva VA- och avfallsorganisationer år 2025
Leda utvecklingen för hög vattenkvalitet till rekreation och dricksvatten år 2025
Uppnå nollvision för oplanerade driftstörningar för kund år 2030
Inspirera och ha aktiverat alla kunder för en bättre miljö år 2025   
Övrig information På VA SYD arbetar vi med samverkan för ökad dialog och ett långsiktigt hållbart arbetsliv. Våra fackliga organisationers (Kommunal, Vision, Ledarna och SACO-förbunden) representanter når du via vår kundservice på 040-635 10 00. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos VA SYD samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller pappersformat.

Dela detta jobb

Enhetschef till Entreprenadenheten på VA SYD

VA SYD