ledningsjobb.se

Logga

Enhetschef till Gotland

Ort
Kategorier
Utgår

2021-05-16

Ansök nu

Enhetschef till Gotland

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en engagerad och representativ enhetschef till Gotland.  Är du den vi söker kan vi erbjuda ett unikt och varierande arbete i en kunskapsintensiv verksamhet där du får vara med och göra skillnad varje dag. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag
I den här rollen som enhetschef tillhör du avdelningen för signalunderrättelser som bedriver signalspaning enligt lagen om signalspaning i försvarsunderrättelseverksamhet. Avdelningen arbetar med inhämtning av råmaterial, bearbetning samt analys och levererar underrättelserapporter och andra tjänster till myndighetens uppdragsgivare. Omvärlden är FRA:s arena och våra spanings- och bearbetningsmetoder måste kontinuerligt utvecklas för att kunna ligga steget före för att möta dagens såväl som morgondagens utmaningar.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som enhetschef är att ha personal-, budget- och verksamhetsansvar. Du har även ansvar för arbetsmiljön för din enhet och arbetar för ett bra arbetsklimat. Du fokuserar på att verksamheten fungerar optimalt genom att utveckla och driva verksamheten framåt vad gäller arbetsledning, prioriteringar, arbetsmetoder och processer. I detta ingår även personalplanering, bland annat schemaläggning av skiftgående personal, rekrytering och kompetensutveckling. För tjänsten kan jour förekomma och det kan förekomma att du kan behöva handha fastighetsfrågor, vid eventuell frånvaro av stationschefen. Resor inrikes och utrikes förekommer.

Du kan
Vi söker dig som har flerårig ledar-/chefserfarenhet där det är meriterande om du har genomgått någon chefs- eller ledarskapsutbildning. Du har lägst en gymnasieutbildning med dig i grunden. Erfarenhet av personal- och budgetansvar ser vi som meriterande. Har du kunskap från underrättelsetjänst i allmänhet och signalunderrättelsetjänst i synnerhet, och då särskilt inom KOS och/eller TES, ser vi det som starkt meriterande.  

Du som söker får gärna ha erfarenhet från tidigare statlig anställning och du kanske även innehar en vana att prata inför publik och/eller representera en verksamhet. Erfarenhet av fastighetsfrågor ser vi som ett plus. I övrigt har du god datorvana samt mycket goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Du är
Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är trygg i ditt ledarskap och värdesätter gott samarbete, att man delar med sig av erfarenheter och kunskap för att nå gemensamma mål. Du etablerar trovärdighet och har lätt för att bygga och upprätthålla goda relationer såväl med andra inom myndigheten men även externa kontakter. Vi söker dig som är tydlig i din kommunikation, är en god lyssnare och är bekväm med att tala för såväl mindre som större grupper. Din goda förmåga till anpassning gör att du kan behålla engagemang och energi, även i mer pressande situationer. Du gör korrekta avvägningar och väger samman komplex information tack vare din förmåga till analys och problemlösning samt visar omdöme vid uttalanden, ageranden och beslut.

Om FRA
FRA är en civil myndighet med ca 850 anställda som lyder under Försvarsdepartementets ansvarsområde. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och förutsättningar till intern karriärrörlighet. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

Mer information
Arbetsplatsen är belägen i Visby, på Gotland. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Jörgen Andersson på telefon 010-557 46 00. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

Ange diarienummer 2.1.2:4179/20 i din ansökan.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

 

Dela detta jobb

Logga
Enhetschef till Gotland

Försvarets Radioanstalt