ledningsjobb.se

Enhetschef till ny avdelning Ledningsstöd

Ort
Kategorier
Utgår

2021-08-08

Ansök nu

Enhetschef till ny avdelning Ledningsstöd

Om arbetsplatsen

Som enhetschef kommer du få möjlighet att tillhöra en ny avdelning Ledningsstöd som har ett uppdrag från hösten 2021. Avdelningen leds av en avdelningschef.

Avdelningen består av 26 medarbetare och inkluderar roller som arbetar med aktiviteter kopplat till myndighetsutövning och myndighetsbeslut. Här finns juridiskt stöd samt förvaltningens centrala administration. Detta rör såväl registratur, kontorsadministration som systemstöd i verksamhetssystem. Du kommer ansvara för den underliggande enheten som handlägger val av olika slag, barnomsorg, förskoleklass/grundskola, gymnasieantagning samt skolskjuts. Enheten har 14 medarbetare, varav 11 handläggare samt 3 medarbetare som arbetar med systemstöd.

Arbetsbeskrivning

En central del i ditt uppdrag som enhetschef kommer att vara leda och utveckla enheten med målet att under 2022 samla de kompetenser som finns i handläggargruppen med ett gott systemstöd. Du har en viktig uppgift i att skapa förutsättningar för handläggarna att uppnå en god samverkan, i syfte att skapa en stabil organisation där arbetstoppar kan hanteras och utvecklingsarbete prioriteras. Du kommer ha en viktig del i att driva insatser för att digitalisera processer för att skapa effektivare flöden i handläggningen.   

Utöver utvecklingsarbetet har du personalansvar och att löpande utveckla medarbetare att nå uppsatta mål. 

Linköpings kommun tillämpar chefsförordnanden vilket innebär att tjänsten är en tillsvidareanställning inom grundprofessionen (som medarbetare) med ett tidsbegränsat förordnande under 3 år som chef.

Kvalifikationer

Du en akademisk examen inom samhällsvetenskap/beteendevetenskap eller annan akademisk utbildning som arbetsgivaren ser som relevant. Du har erfarenhet av att arbeta på förvaltningsnivå med utredningsärende och med myndighetsbeslut.

Det är meriterande om du arbetat i uppdrag kopplat till utbildning, gärna inom förskola/grundskola eller gymnasiet. Det är vidare meriterande med erfarenhet som projektledare eller chef.

Som person är du trygg, stabil och har självinsikt och har förmåga att se relationer i sitt rätta perspektiv. Du leder, motiverar och förser andra med befogenheter som krävs för att nå gemensamma mål och blir en referenspunkt för andra. Genom att vara tydlig i ditt sätt att kommunicera säkerhetsställer du att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter.

Du har förmåga att planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt gentemot gällande tidsramar. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och kan snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt. Du har en god förmåga att sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation utan att ta över personens känslor, du förmedlar ditt budskap klart, välformulerat och anpassat till situationen. 

Urval påbörjas v. 32 och intervjuer kommer hållas v. 33-34. 

Inget personligt brev i din ansökan

Linköpings kommun har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. Istället ställer vi urvalsfrågor vid ansökan som ser till den sökandes motivation och intresse samt hur väl denne uppfyller tjänstens kravprofil. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss.  

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse 

Anställningsform: Tillsvidareanställning 

Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 7194

Dela detta jobb

Enhetschef till ny avdelning Ledningsstöd

Linköpings kommun