ledningsjobb.se

Enhetschef yrkeshögskolan

Härnösands Kommun

Om jobbet

Vi är medarbetare, kollegor och vänner med hjärta för Härnösand. Tillsammans gör vi skillnad för människor - dygnet runt. Med glädje delar vi med oss av vår kunskap och service i våra olika yrkesroller. I Härnösand har vi tagit #metoo vidare till #WeDo. Vi vill skapa en hållbar arbetsplats och kommun där alla kan känna sig trygga och ha framtidstro. Nu söker vi positiva, ansvarstagande och engagerade människor som vill vara med och bygga en hållbar framtid i Härnösand.

Om tjänsten

Yrkeshögskolan, Heta utbildningar, är en verksamhet inom Härnösands kommuns Arbetslivsförvaltning med syfte att erbjuda kompetenshöjande insatser, validering och matchning till arbete inom bristyrken i kommunen, regionen och landet i övrigt. Inom ramen för Heta utbildningar erbjuder vi såväl yrkeshögskoleutbildningar som externa kurser och certifieringar på energi- och industritekniska områden med bas i vårt unika utbildningslab. All utbildning inom Yrkeshögskolan ska leda till anställning eller eget företagande och näringslivet är engagerade i såväl utformningen som genomförandet av utbildningarna. Yrkeshögskolan är i en utvecklingsfas och har startat många nya utbildningar. Tjänsten innebär att du får arbeta i en verksamhet med många utvecklingsmöjligheter. Förvaltningen tillämpar tillitsbaserat ledarskap med hög transparens och delaktighet gentemot medarbetarbetsgruppen. Du kommer att medverka till att sätta en organsiation där hög kvalitetsmedvetenhet och god arbetsmiljö ska vara ledorden.

Arbetsuppgifter

Som enhetschef blir det din arbetsuppgift att stötta och leda utbildningsadministrativ, utbildande och verksamhetsstödjande personal vid planering och genomförande, samt uppföljning, marknadsföring och försäljning av våra utbildningar. Du ansvarar för att, tillsammans med verksamhetsutvecklare, aktivt utveckla nya utbildningar som svarar mot kommunala och regionala behov. Du ansvarar för aktiv utbildnings- och affärsutveckling med hänsyn till relevanta behov, i samarbete med befintliga och nya aktörer inom och utom organisationen. Du förväntas leda arbetet att utveckla och förbättra de befintliga utbildningarna i samråd med personal och branschföreträdare. Du ansvarar även för att leda verksamheten för en god och hållbar arbetsmiljö, utveckla medarbetarnas kompetens samt hitta effektiva leveransmodeller för goda resultat. Du ingår i vuxenutbildningens ledningsgrupp och rapporterar till förvaltningens verksamhetschef.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har utbildning/mångårig erfarenhet av personalledning och arbetsmiljöarbete, gärna från olika brancher. Du bör ha god förmåga att kommunicera, externt och internt, samt ha erfarenhet av att leda medarbetare genom konstruktiv feedforward. Du är strategisk, ansvarstagande och noggrann med dokumentation, och har vana av att driva systematiskt kvalitetsarbete. Du har en relevant akademisk utbildning Det är meriterande om du har erfarenhet från utbildning riktad till olika slags målgrupper, gärna distansbaserad sådan, samt erfarenhet av att söka externa medel för olika typer av projekt och verksamheter. Som person är du uthållig och målinriktad. Du har en hög grad av personlig mognad och samarbetsförmåga, och du är en mycket god informatör.

Övrig information

Omfattning: Heltid
Lön: Individuell lönesättning
Startdatum: 20210401 eller enl ök

Härnösand i Höga Kusten är platsen för dig som gillar det nära och enkla livet. Här kan du bo nära havet och naturen och vad du än är intresserad av så finns det bara några minuter bort. Ena stunden på jobbet – i nästa på havet, i skogen eller på fritidsanläggningen. Välkommen till Härnösand! För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen vill vi att du söker tjänsten via denna annons. Vi tar inte emot ansökningar på annat sätt.

Enhetschef yrkeshögskolan

Ort
Kategorier
Utgår

2021-02-28

Ansök nu

Dela detta jobb