ledningsjobb.se

logga

Erfaren förändringsledare till utvecklingsavdelningen, Stockholm

Ort
Kategorier
Utgår

2020-04-12

Ansök nu

Erfaren förändringsledare till utvecklingsavdelningen, Stockholm

Pensionsmyndigheten ansvarar för den allmänna pensionen och informerar om hela pensionen. Varje år betalar vi ut cirka 340 miljarder kronor till 2,2 miljoner pensionärer, genomför drygt 800 000 fondbyten och skickar ut 7,3 miljoner orange kuvert. Vi är omkring 1 400 medarbetare på 8 orter.

Vi gör pensioner enklare — för att alla ska kunna leva i nuet.

På Pensionsmyndigheten utvecklar vi nu våra centrala förmånssystem. Samtidigt har vi flera andra verksamhetsförändringar på gång, bland annat införande av agila arbetssätt. Nu söker vi dig som vill ta en betydande roll som verksamhetsutvecklare och arbeta med på Pensionsmyndighetens utvecklingsavdelning med att stötta chefer och medarbetare i verksamheten i de förändringar som detta innebär. Utvecklingsavdelningens uppdrag är att driva myndighetens strategiska verksamhetsutveckling i riktning mot Pensionsmyndighetens framtidsbild. Flera framtida tjänster kommer att vara digitala och vi behöver en ökad förmåga att driva vår utveckling utifrån ett kundbehov. På utvecklingsavdelningen finns cirka 60 medarbetare som arbetar på ett konsultativt och mot ett mer agilt arbetssätt.

Arbetsbeskrivning

Vi är idag tre medarbetare som arbetar i förändringsledningens alla olika delar; både genom stöd till ledare och, via chefer, till stora medarbetargrupper. Vi jobbar tight ihop och ansvarar tillsammans för förändringsledningen i flera av Pensionsmyndighetens strategiska initiativ. I rollen ingår det också att stötta Pensionsmyndighetens metodansvarig avseende förändringsledning i att utveckla och sprida förståelsen för förändringsmetoder, förändringsfilosofi och verktyg i hela organisationen. Tjänsten är med placering på utvecklingsavdelningen och du rapporterar till enhetschefen för projektledare och förändringsledare.

Utbildning och erfarenhet

Du har:
- Mycket goda kunskaper i verksamhetsutveckling och hur sådan bedrivs på ett strukturerat sätt.
- Flerårig erfarenhet (minst 8 år) av att leda och driva komplext utvecklings- och förändringsarbete
- Goda kunskaper i att leda och åstadkomma beteendeförändringar
- Erfarenhet av att coacha chefer och ledare utifrån förändringsledningsmetodik
- Akademisk examen

Det är meriterande om du har:
- Erfarenhet av att coacha en organisation i övergången till agilt arbetssätt
- Erfarenhet från liknande roll inom statlig eller annan offentlig verksamhet
- Certifiering som projekt- och eller förändringsledare
- Erfarenhet av att arbeta som chef, gärna i en organisation som arbetar agilt

Egenskaper

För denna tjänst söker vi en proaktiv person som med vana kan navigera i en organisation med många intressenter. Det är viktigt att vara prestigelös och att ha en förmåga att se helheten och till Pensionsmyndighetens bästa.

För att lyckas i arbetet är det viktigt att du har en hög förmåga att arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra. En god kommunikativ förmåga anpassad till olika målgrupper och ett brinnande intresse för dessa frågor är egenskaper som vi ser som viktiga. Att skapa delaktighet och förutsättning för individer och gruppers förflyttning tillsammans med ett konsultativt förhållningssätt är utmärkande för dig. Förmågan att förhålla sig till myndighetsstrukturen och samtidigt inta ett pragmatiskt förhållningssätt är viktig för att lyckas i arbetet likväl som förmågan att organisera, planera och strukturera arbete inom detta område.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och lämplighet för tjänsten.

Övrigt

Tjänsten är ett vikariat på 1 år med möjlighet till förlängning med en inledande provanställning om 6 månader. Arbetspsykologiska test kan förekomma i urvalet.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

För mer information

För mer information kontakta:
Tf Enhetschef Irja Sandin, tel. 072-210 20 19

Fackliga representanter:
Helena Blomkvist, ST, tel. 010-454 28 53
Linda Modin, Saco, 010- 454 33 66

Välkommen med din ansökan snarst, dock senast 12 april 2020. Märk din ansökan med PSL 2020-39.

Dela detta jobb

logga
Erfaren förändringsledare till utvecklingsavdelningen, Stockholm

Pensionsmyndigheten