ledningsjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ledningsjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Fastighetschef

Ort
Kategorier
Utgår

2022-01-31

Ansök nu

Fastighetschef

Trafikförvaltningen, Teknikavdelningen, Fastighet

Vill du arbeta med ett av Sveriges största fastighetsbestånd?

Om tjänsten

Trafikförvaltningen förvaltar idag ett av Sveriges största fastighetsbestånd på ca 900 000 m2. Fastigheterna är av typen station (ca 150 st), depå, terminaler, butiker, bostads- och kontorsfastigheter.

Fastighetssektionen består av fyra grupper som leds av gruppchefer. Sektionen har övergripande ansvar för affären och förvaltning av trafikförvaltningens fastigheter, med syfte att säkra fastigheternas funktion, inklusive tillhörande utrustning samt bevara fastigheternas värde över tid. Sektionen har även ansvar för de kommersiella lokalerna i fastigheterna.

I rollen som sektionschef Fastighet har du det övergripande ansvaret för intäkter, kostnader, investeringar och utveckling avseende samtliga fastigheter i beståndet.

Du får bland annat jobba med att:

 • Utarbeta tydliga roller, ansvar och processer för sektionens arbetssätt och stötta medarbetarna i deras självledarskap

 • Ansvara för budget och ekonomiuppföljning och bidra till sektionens verksamhetsplan samt analyser och rapportering av resultat

 • Bidra i arbetet med verksamhetsutveckling inom både sektionen och avdelningen

 • Leda och följa upp resultat med mål att skapa motiverade medarbetare och gruppchefer

 • Ansvara för förhandlingar med nya och befintliga leverantörer

 • Agera övergripande ansvarig för att egenkontroll och myndighetskrav efterföljs

Som sektionschef leder du arbetet inom sektionens ledningsgrupp och säkerställer i nära samarbete med ledningsgruppens chefer, sektionens leveransförmåga och vidareutveckling. Du ingår i Teknikavdelningens ledningsgrupp och rapporterar direkt till avdelningschef.

Vad vi söker efter

För att trivas i rollen som sektionschef Fastighet har du ett stort intresse för både människor och fastigheter. Du är en affärsmässig relationsbyggare med förmåga att skapa goda förutsättningar för dialog och samverkan med andra delar av verksamheten likväl som med externa parter.  

Som chef på trafikförvaltningen är du ambassadör för vår vision, värdegrund och mål. Genom ditt ledarskap och genom goda relationer till dina medarbetare skapar du förutsättningar för medarbetare att utvecklas och känna engagemang, delaktighet och ansvarstagande. Genom att ta tillvara dina medarbetares olika kompetenser och tydliggöra mål och förväntningar bidrar du till en god arbetsmiljö och ett hållbart arbetsliv.

Vidare har du:

 • Minst fem års dokumenterad chefserfarenhet med ekonomi-,personal- och planeringsansvar

 • Minst sju års erfarenhet från fastighetsförvaltning och därmed kunskap inom fastighetsekonomi

 • Erfarenhet av ekonomisk förvaltning (kommersiella fastigheter)

 • Minst tre års erfarenhet av att självständigt driva verksamhetstutvecklingsprojekt

 • Mycket god svenska i tal och skrift för framtagande av beslutsunderlag med fackmannamässiga termer

Det är meriterande om du har universitets-/högskoleutbildning eller motsvarande utbildning. Erfarenhet av att medverka i samt leda styrgrupper är också meriterande.

Startdatum enligt överenskommelse.

Vad vi kan erbjuda dig

Enligt våra medarbetare är vår samlade kompetens och det gemensamma engagemanget utmärkande för vår verksamhet. Här finns också chefer och ledare som jobbar för att skapa och bibehålla ett öppet klimat. Tillsammans bidrar vi till Stockholms samhällsutveckling genom att bygga och utveckla en hållbar, modern och tillgänglig kollektivtrafik för 2,3 miljoner invånare. Vårt uppdrag – den gemensamma resan. 

Arbetsmiljö och hälsa är viktigt för oss. Årligen erbjuds hälsoundersökning och friskvårdsbidrag. Hälsospåret, vår friskvårdssatsning, innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter. SL-kort är en annan uppskattad förmån hos oss.

Huvudsaklig arbetsplats och självklar mötesplats är kontoret på Västra Kungsholmen. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken. Beroende på arbetsuppgifter och verksamhetsbehovet finns möjlighet att varva kontorsarbete med att arbeta hemifrån.

Information och ansökan

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Anna Kjellgren, tfn 08-123 339 40. För frågor om rekryteringsprocessen, kontakta  rekryterare Ulrika Falk, tfn 08-123 333 68. Vi använder tester för att säkra objektiva bedömningar i samband med urval. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Endast CV önskas.

Ansök redan i dag eftersom intervjuer kan ske löpande. Sista ansökningsdag är 2022-01-31. Vi ser fram emot din ansökan!

Webb och sociala medier

För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida regionstockholm.se/tfjobb. Du hittar oss också på Linkedin.

Vi är stolta samhällsutvecklare. Med kompetens och engagemang tar vi Stockholm och kollektivtrafiken framåt. Vi ansvarar för SL, Waxholmsbolaget, Färdtjänsten och Spårvägsmuseet och tillsammans utvecklar vi en trygg, attraktiv och tillgänglig kollektivtrafik för nära 900 000 resenärer. Följ med oss på resan!

"Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddad identitet. Om du har skyddad identitet ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion."

Läs mer om Region Stockholm på regionstockholm.se

Anställningsform

     Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

     Heltid

Tillträde

     Enligt överenskommelse

Löneform

     Fast lön

Antal lediga befattningar

     1

Sysselsättningsgrad

     100%

Ort

     Stockholm

Län

     Stockholms län

Land

     Sverige

Referensnummer

     2021/4036

Kontakt

 • Ulrika Falk, 08-123 333 68

Facklig företrädare

 • Amir Sokolović, SACO, 08-123 337 06

 • Marita Lönnroth, Vision, 08-123 339 92

 • Thérèse Juvall, Akademikerförbundet SSR,, 08-123 139 42

Publicerat

     2021-12-30

Sista ansökningsdag

     2022-01-31

Dela detta jobb

Fastighetschef

Trafikförvaltningen, Region Stockholm