ledningsjobb.se

logo

Generalsekreterare

Ort
Kategorier
Utgår

2021-03-16

Ansök nu

Generalsekreterare

WWF Sverige är den 5:e största nettofinansiären inom det globala WWF-nätverket och stödjer verksamhet som bedrivs av våra partners i närmare 30 länder med starkt fokus på fyra prioriterade regioner. Dessa är Arktis, Sydostasien, Östra Afrika och Östersjöregionen. Mer än 80 procent av de operativa resurserna för projekt- och programverksamhet kanaliseras ut till andra WWF-partners för att stärka deras arbete att nå organisationens gemensamma mål.

Världsnaturfonden WWF i Sverige finansieras till största delen med gåvor från allmänheten. Vi består av 130 kompetenta medarbetare och har en årlig omsättning på omkring 500 miljoner SEK. Vårt kansli är beläget i Ulriksdals Slott, med vattnet alldeles utanför fönstren.

Världsnaturfonden WWF (WWF Sverige) är Sveriges ledande och mest inflytelserika miljöorganisation. Vi har en stark grund, förankring och röst i det svenska miljö- och utvecklingsarbetet med stöd och engagemang från givare och följare. Vi är också en del av en global miljörörelse, med verksamhet över hela världen. Vår dubbla identitet ger oss en unik möjlighet att påverka lokalt såväl som globalt.

WWF:s verksamhet genomsyras av en integrerad helhetssyn med förankring i vetenskap. Vi arbetar med akuta insatser, långsiktiga program och påverkan på bakomliggande orsaker till problem. Vi arbetar ute i naturen, påverkar i beslutsrummen och tar fram ny kunskap. Vi anser att en god miljö är en mänsklig rättighet och att de människor som påverkas av miljöförstöring ska ha rätt att påverka besluten.

För att vända de negativa trenderna för planeten, den biologiska mångfalden och klimatet, krävs nu transformativa förändringar och kraftfullt ledarskap. Genom att använda verktyg som vetenskap, kunskap, erfarenhet och uthållighet, fortsätter vi att driva fram nödvändiga och radikala transformativa förändringar inom politik, samhälls- och näringsliv.

Vi söker nu en ny Generalsekreterare som tillsammans med oss kraftfullt vill driva och påverka utvecklingen av miljön, globalt och lokalt.

I denna rekrytering samarbetar vi med Michaël Berglund AB. Kontakta gärna rekryteringskonsult Jacob Severin med dina frågor till: e-post: jacob.severin@michaelberglund.se eller mobil: +46 73 777 68 05

Varmt välkommen med din ansökan!

Du kan även kontakta styrelseordförande Axel Wenblad axel.wenblad@gmail.com eller vice ordförande Eva Thörnelöf eva.thornelof@gmail.com med frågor.

Dela detta jobb

logo
Generalsekreterare

Världsnaturfonden WWF