ledningsjobb.se

Global Distribution Center/Regional Distribution Center Operations Manager

Företag Epiroc
Ort
Kategorier
Utgår

2019-09-18

Ansök nu

Global Distribution Center/Regional Distribution Center Operations Manager

Global Distribution Center/Regional Distribution Center (GDC/RDC) Operations Manager, MR Supply Chain Epiroc Distribution Center Örebro

Den 21 februari 2018 tillkännagavs ett viktigt steg angående vår Excellerate! resa mot att göra leveranskedjan till en konkurrensfördel för Epiroc. Under de kommande månaderna kommer vi att vidta ytterligare åtgärder för att förena våra leverantörskedjaorganisationer för gruv- och berggrävningstjänster och stenborrverktyg. Att förena leveranskedjorna som tjänar både Rock Drilling Tools och Mining and Rock Excavation Service kommer att skapa synergier mellan de två divisionerna och skapa möjligheter att bygga kapacitet i världsklass.

GDC/RDC i Örebro har en viktig roll i den nya organisationen och då nuvarande DC Manager går vidare inom Epiroc för nya utmaningar så söker vi nu en ersättare till rollen som GDC/RDC Operations Manager, Örebro.

Jobbeskrivning
Som GDC/RDC Operations Manager har du det övergripande personal- och verksamhetsansvaret för Örebro Distributions Center, som inkluderar operativt inköp, lager och material hantering, kundorder och skeppning. Hela verksamheten omfattar ungefär 140 medarbetare. I rollen som GDC/RDC Operations Manager kommer du tillsammans med den lokala ledningsgruppen aktivt arbeta med att leda den operativa verksamheten, ansvara för att nå uppsatta mål, kvalitetssäkra processer, skapa förutsättningar för ökad flexibilitet och säkerställa hög effektivitet i hela verksamheten. 

Ansvarsområden:

 • Främja och stödja en säker arbetsmiljö
 • Kontinuerligt utveckla distributionsverksamheten och MR Global Supply Chain för att vara en modern logistikleverantör, hantera och utveckla en högpresterande, kvalitativ och kostnadseffektiv leveranskedja för våra kunder
 • Tillsammans med de andra DC-verksamhetscheferna utveckla ett gemensamt globalt DC-operationskoncept med standardiserade processer och transparens.
 • Nära samarbete med Strategiskt Inköpsteamet för att säkerställa synergier i försörjningskedjan
 • Arbeta nära med MRS Hub-verksamheten och kapitalutrustning i syfte att skapa gemensamma arbetsprocesser och integrerat samarbete med fokus på leverantörskriterier i livscykelprocessen, produktutveckling, planering och kundservice
 • Bidra aktivt i kompetensutvecklingen inom Supply Chain management och Logistik för Epiroc’s säljbolag, Marketing & Sales och andra enheter/funktioner
 • Säkerställa att vi har rätt personer och att de är tillräckligt utbildade och stöttade för att fullgöra sitt uppdrag

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är en engagerad ledare som leder via att föregå med gott exempel. Du trivs i ett förändringsklimat där utveckling av människor och processer är ständigt pågående. Du har ett resultatinriktat, kreativt och analytiskt arbetssätt. Som person är du även lyhörd, engagerad, processinriktad och gillar utmaningar och problemlösning. Du är drivande och har en kommunikativ ledarstil med en förmåga att vara rak och tydlig. Du har även förmågan och brinner för att leda, motivera och utveckla andra människor. Du trivs med att arbeta såväl självständigt som i grupp.

 • Affärsorienterad och kan kommunicera effektivt med kollegor på alla nivåer
 • Välorganiserad och fokuserad på kontinuerlig förbättring - det finns alltid ett bättre sätt!
 • Presentationsfärdigheter är ett måste
 • Utmärkta planerings- och utförandeegenskaper
 • Passion och engagemang för företagets bästa
 • Måste kunna driva aktiviteter och åstadkomma resultat inom dina egna och andra funktioner
 • Förmåga att identifiera svagheter i den totala leveranskedjan, föreslå lösningar och implementera utvalda lösningar som övervakar/säkerställa resultat

Utbildningskrav och erfarenhet
Vi ser att du har en lång och gedigen erfaren som ledare, gärna i en global organisation, och du är van att hantera personal i dagliga och operativa frågor i en hektisk miljö. För att vara framgångsrik i denna roll är det fördelaktigt om du har 5-10 års arbetslivserfarenhet från logistik/Supply Chain och lagerverksamhet. Har du även vana av att driva ett gott arbetsmiljö- och förbättringsarbete ser vi det som meriterande.

 • Skicklig MS Office-användare (främst Excel, Powerpoint & Word).
 • Grundlig förståelse för leveranskedjeprocesser, inhemska och internationella kundorder processer och i logistik- och distributionsprocesser och efterlevnad.
 • Mycket goda svenska och engelska kommunikationsförmågor både muntliga och skriftliga. Ytterligare språk är meriterande.

Du har en eftergymnasial/akademisk utbildning, företrädesvis inom Supply Chain/logistik alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet.

Placering och resor
Denna tjänst är placerad i Örebro. Resor i tjänsten kan förekomma.

Ansökan och kontakt
I den här rekryteringsprocessen arbetar vi med löpande urval. Skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 2019-09-18. Välkommen med din ansökan i vårt rekryteringssystem.

För frågor om tjänsten vänligen kontakta rekryterande chef eller rekryterare:
Christian Pedersen, Regional Supply Chain Manager, +46 (0) 76-496 17 55
Maria Roseen, Rekryterare, +46 (0) 76-496 56 74

Vår kultur och värderingar
Våra värderingar Innovation, Engagemang och Samarbete baseras på vår historia, skapar vår nutid och vägleder vår framtid.

För att uppnå detta vill vi att du som arbetskollega ska vara nyfiken och motiverad. Det är även viktigt att vi som team skapar en arbetsmiljö där människor bryr sig om varandra. När du arbetar på Epiroc kommer du till en miljö där du kan växa och utvecklas, och nå alla de mål som du och din chef kommer överens om.

Dela detta jobb

Global Distribution Center/Regional Distribution Center Operations Manager

Epiroc