ledningsjobb.se

 • Befattning

  Gruppchef

 • Stationering

  LKAB Malmtrafik AB, Kiruna

 • Anställningsform

  Tillsvidareanställning

 • Sista ansökningsdatum

  2020-11-01

 

Om företaget / verksamheten

LKAB Malmtrafik AB är ett logistikföretag som är helägt av LKAB vars främsta uppgift är att lasta, lossa och transportera LKAB:s järnmalmsprodukter på Malmbanan. En väl fungerande logistik med järnvägstransporter är ett måste om LKAB ska vara ett konkurrenskraftigt gruvbolag.

På LKAB Malmtrafik kan vi erbjuda dig ett arbete i ett av Sveriges mest offensiva bolag och Sveriges största åkeri. 2019 fraktade LKAB cirka 27 miljoner ton järnmalmsprodukter från Malmberget, Svappavaara samt Kiruna via Malmbanan till hamnarna i Narvik och Luleå. Vi har egna lastnings- och lossningsterminaler, fordon och underhållsverkstäder. LKAB Malmtrafik AB bedriver verksamhet i Kiruna, Svappavaara, Malmberget, Narvik och Luleå.

Om tjänsten

Vi söker en nytänkande och ansvarstagande Gruppchef till verksamheten Linjetrafik i Kiruna. Hos oss lägger vi stort fokus på att motivera varandra för att som sektion växa tillsammans.

Som Gruppchef kommer du att ingå i Ledningsgrupp Linjetrafik tillsammans med sektionschef och fyra produktionschefer. Som Gruppchef kommer du att vara delaktig i både strategiska och operativa frågor för att utveckla Linjetrafik och de strategiska mål som vi tillsammans ska uppnå. Gruppchefen fungerar även som ersättare för Sektionschefen vid frånvaro. I rollen förväntas du ta ansvar för att bidra till en utvecklingsbenägen och självgående verksamhet.

Arbetsplatsens uppdrag är att flödeseffektivt transportera det som vår kund LKAB beställer. Transportflödet består av färdig produkt från produktionsorterna Kiruna, Svappavaara och Malmberget till våra hamnar i Narvik och Luleå samt transport av tillsatsmedel i motsatt riktning. LKAB Malmtrafik transporterar 49% av det gods som fraktas på järnväg i Sverige räknat i bruttotonkilometer. Sektionen består av 16 tjänstemän och ca 100 linjelokförare.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som tidigare arbetat som chef eller ledare. För att trivas i rollen ser vi att du som söker är strukturerad, har en god analytisk förmåga och har lätt för att kommunicera och skapa samarbeten med medarbetare på alla nivåer.

Vi ser helst att du har en teknisk utbildning. Erfarenhet av logistikplanering med inriktning mot flödesoptimering är meriterande. God datorvana och körkort är ett krav för anställning.

Resor i tjänsten förekommer då verksamheten inom sektionen Linjetrafik sträcker sig från Narvik till Luleå så kommer arbete på andra orter att vara en naturlig del.

Engagemang, Nytänkande och Ansvar är, oavsett befattning du söker, viktiga ledord för dig i ditt dagliga arbete. För vår arbetsgrupp är det viktigt att ha ett inkluderande klimat där alla känner sig välkomna och vi ser därför fram emot de nya tankar, idéer och synsätt som du har med dig. Precis som LKAB i övrigt så eftersträvar vi mångfald och en jämn könsfördelning.

Vi erbjuder

En utvecklande och ansvarsfull chefsroll i en högteknologisk, internationell mineralkoncern med storskalig verksamhet på en global, konkurrensutsatt marknad. Vi kan erbjuda del i företagets belöningssystem, förmåner som studiestöd och tandvård, friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter inom Malmfälten samt andra aktiviteter inom LKAB:s föreningar inom exempelvis friluftsliv eller konst.

Övrig information

Låter detta intressant? Skriv och skicka in din ansökan innehållande CV och personligt brev till oss senast den 1 november. Har du frågor och funderingar om tjänsten, kontakta Sektionschef Torbjörn Larsson tel. 0980-72906.

Inför rekryteringsarbetet har LKAB tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Fackliga kontakter:
Unionen Norra - Sakari Alanko, 0980-72508
Akademikerföreningen Kiruna/Svappavaara - Björn Åström, 0980-72903
Ledarna Kiruna/Svappavaara - Ingegerd Kyrö, 0980-71050

Gruppchef

Företag LKAB
Ort
Utgår

2020-11-01

Ansök nu

Dela detta jobb