ledningsjobb.se

Gruppchef HR till Äldreomsorg, Stab

Ort
Utgår

2021-10-24

Ansök nu

Gruppchef HR till Äldreomsorg, Stab

Om arbetsplatsen

Leanlink är kommunens förvaltning som varje dag levererar vård, stöd, service och omsorg till över 10 000 medborgare. Hos oss arbetar cirka 2500 tillsvidareanställda medarbetare och ett stort antal timavlönade vikarier. På arbetsplatsen arbetar chefer och stödfunktioner. Ledningsgruppen består av direktör, affärsområdeschefer samt stabsfunktioner inom HR, ekonomi, verksamhetsutveckling och kommunikation.

Leanlink Äldreomsorg är ett av Leanlinks fem affärsområden. Hos oss arbetar cirka 1 200 tillsvidareanställda medarbetare och ett stort antal timavlönade vikarier. Våra medarbetare befinner sig inom en bredd av verksamheter; vårdboende, hemtjänst, hemsjukvård och rehabilitering. Vi är en verksamhet som växer och har en stor utmaning i att attrahera, rekrytera och behålla medarbetare inom våra bristyrken undersköterskor och sjuksköterskor. 

Vi söker nu en gruppchef HR som kommer att ingå i staben för Leanlink Äldreomsorg och är direkt underställd affärsområdeschefen. 

Arbetsbeskrivning

Som gruppchef kommer du att ha ett direkt chefsansvar för en arbetsgrupp om 14 medarbetare bestående av HR-konsulter och löneadministratörer. Gruppchefstjänsten är en ny roll och möjlighet kommer att finnas för rätt person att forma och utveckla tjänsten efter verksamhetens behov. 

I din roll kommer du att vara en del i att utveckla och stärka det verksamhetsnära HRstödet till verksamhetscheferna inom affärsområdet. Du kommer att vara ett stöd till medarbetarna i kommande utvecklingsarbeten kopplat till Leanlinks nya uppdrag med fokus på att stärka arbetet med kompetensförsörjning.

Som gruppchef är du en del i att driva och medverka i utvecklingen av HR- och administrativa processer där bl.a digitalisering är ett viktigt verktyg. Du kommer att arbeta nära vår projektledare för det interna projektet “Behovsstyrd bemanning och planering” där du tillsammans med projektledaren kommer säkertställa att projektets tids- och aktivitetsplaner följs. 

Du samverkar med övriga HR-funktioner och ingår i ett förvaltningsgemensamt HR-nätverk, som leds av Leanlinks HR-chef. 

Linköpings kommun tillämpar chefsförordnanden vilket innebär att tjänsten är en tillsvidareanställning inom grundprofessionen (som medarbetare) med ett tidsbegränsat förordnande under tre år som chef. Om chefsförordnandet skulle avslutas har du som arbetstagare kvar din tjänst i grundprofessionen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk examen motsvarande minst 180 hp inom exempelvis HR/PA alternativt eftergymnasial utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har erfarenhet av kvalificerat arbete inom HR-området samt chefserfarenhet eller arbetsledande erfarenhet.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att leda förändrings- eller utvecklingsprocesser. 

Du som söker är trygg i din roll som ledare och har förmågan att skapa engagemang och delaktighet. Du styrs av mål- och resultattänkande i din prioritering, planering och agerande. 

Du arbeta gärna självständigt och driver dina processer framåt. I den här rollen är det av vikt att du kan se helheten och ta hänsyn till det större perspektivet och se till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. Det är en självklarhet för dig att samarbeta med andra och du har förmågan att lyssna, kommunicera och lösa eventuellt uppkomna konflikter på ett konstuktivt sätt.

Inget personligt brev i din ansökan
Linköpings kommun har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. Istället ställer vi urvalsfrågor vid ansökan som ser till den sökandes motivation och intresse samt hur väl denne uppfyller tjänstens kravprofil. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss.

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överrenskommelse

Anställningsform: Tillvidareanställning (med chefsförordnande)

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 7831

Dela detta jobb

Gruppchef HR till Äldreomsorg, Stab

Linköpings kommun