ledningsjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ledningsjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Gruppchef Instrumentunderhåll – Forsmarks Kraftgrupp

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2022-08-21

Ansök nu

Gruppchef Instrumentunderhåll – Forsmarks Kraftgrupp

Är du intresserad av ledarskap och att utveckla medarbetare? Vill du vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning? 

 

Nu har du möjlighet att göra det hos Forsmarks Kraftgrupp AB. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet.

Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering på vår hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/
 
Nu söker vi en Gruppchef till Instrumentunderhåll på Forsmarks Kraftgrupp.
 
Om jobbet
Underhållsavdelningen är organiserad i sju enheter och inom enheten instrumentunderhåll ansvarar vi för genomförande av allt underhåll inom kontrollutrustningsområdet och för detta nödvändiga rutiner och resurser. Enheten är indelad i 5 st olika grupper där tre av grupperna arbetar mot de olika produktionsenheterna (Forsmark 1,2 och 3). Den fjärde gruppen hanterar bl. a kameror, brandlarmsystem mm och den femte gruppen ansvarar för kretskortsreparationer, instrumentkalibrering och mottagningskontroll. Kontrollutrustningen som hanteras kan vara både analog och digital teknik. Utbyte av resurser mellan grupperna förekommer vid behov.

Till gruppen som arbetar mot Forsmark 2 söker vi nu en driven gruppchef som vill vara med och utveckla vår verksamhet. Gruppens ansvarsområde omfattar underhåll av kontrollutrustning i processystemen. Gruppen består av 12 st självgående underhålls-tekniker och -ingenjörer, både juniora och seniora. Arbetet sker alltid parvis. Två arbetsledare leder och styr det dagliga arbetet samt bistår och stöttar gruppchefen inom olika områden.

 Dina arbetsuppgifter
• Ansvara för att leda, fördela, prioritera, följa upp och utveckla arbetet inom din grupps verksamhetsområde, på kort och lång sikt

• Bidra till utveckling (inkluderat kompetensutveckling) av medarbetare

• Tillsammans med övriga gruppchefer planera och säkra resurser såväl internt som externt och utveckla gemensamma arbetssätt, samt sprida erfarenheter mellan grupperna

• Ingå och bidra till ledningsgruppens arbete, tillsammans med övriga gruppchefer

 Om dig
Vi ser gärna att du har

• Minst gymnasieutbildning med teknisk inriktning, meriterande om du har en eftergymnasial utbildning

• Erfarenhet från underhåll, drift eller annan teknikinriktad verksamhet, gärna inom kärnkraftsbranschen

• Chefserfarenhet eller annan ledarerfarenhet, alternativt har en stor potential att axla en chefsroll

• B-körkort

 Som person är du trygg i dig själv och du har god självinsikt likväl som ett genuint intresse för att utvecklas, både som person som i ditt ledarskap. Du ser att utveckling är lika viktigt för dina medarbetare, som du coachar, återkopplar och ger feedback för att lyfta. Du är tydlig i din kommunikation och skapar förtroende när du förmedlar information, genom att sätta dig in i olika perspektiv och situationer. Du arbetar aktivt för att främja en öppen dialog och samarbete inom och mellan grupperna, likväl som du är uthållig i att uppnå de mål som finns uppsatta. Ett plus är om du är tekniskt intresserad.

Om oss
Forsmarks kärnkraftverk är en av de största elproducenterna i Sverige och vi producerar en sjättedel av den el som förbrukas i Sverige. Kärnkraftselen har mycket låga fossila avtryck och är en stabil och väderoberoende kraftkälla. Sedan 1980 har våra tre produktionsanläggningar levererat klimatsmart el varje dag, året runt.

 På Forsmark arbetar i dag cirka 1 200 anställda och vi ingår i Vattenfallkoncernen som verkar på en europeisk arbetsmarknad med möjligheter till en fantastisk utveckling för dig som anställd. Vår arbetsplats är vackert belägen längs sköna Roslagskusten. Vi som arbetar här bor till stor del i närliggande kommuner, med pendlingsavstånd till Östhammar, Gävle och Uppsala. 

Bussar till och från Forsmark är anpassade efter dagtidspersonalens arbetstider. Vi erbjuder även arbetsbussar med trådlöst nätverk på sträckorna Gävle-Forsmark och Uppsala-Forsmark, som ger dig möjligheten att använda restiden som arbetstid om/när arbete tillåter. Du har också möjlighet att använda våra distansarbetsplatser i Gävle och Uppsala alternativt arbeta hemifrån om/när arbetet tillåter. 

Läs gärna mer om Forsmark på vår hemsida https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/forsmark

 Övrig information
Vid frågor om tjänsten hör av dig till Rekryterande chef Erika Kjettselberg, tfn 072-208 2820. Det finns även möjlighet att kontakta Jerker Ström (Gruppchef Instrumentunderhåll Forsmark 1), 070-201 3183. Vid frågor om rekryteringsprocessen, vänligen kontakta Rekryterare Ann Nilsson tfn 070-218 7790.

 Våra fackliga representanter är: Akademikerna – Anders Karlsson, Ledarna – Jörgen von Ubisch, SEKO – Henrik Persson, Unionen – Jenny Tjärnström. Samtliga nås på telefon 0173-81 000.

 Placeringsort: Forsmark

 Välkommen med din ansökan inkluderat CV och personligt brev senast den 21 augusti 2022. Vi ser fram emot just din ansökan så tveka inte – sök redan i dag!

 Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
 
Location: Östhammar#LI-SE

 

Dela detta jobb

Gruppchef Instrumentunderhåll – Forsmarks Kraftgrupp

Vattenfall AB