ledningsjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ledningsjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Gruppchef IT-avdelningen

Ort
Kategorier
Utgår

2022-10-09

Ansök nu

Gruppchef IT-avdelningen

Varje dag reser närmare 800 000 personer med den allmänna kollektivtrafiken i Stockholm. Höga krav på en väl utbyggd, lättillgänglig och pålitlig kollektivtrafik innebär höga krav på IT.

Tycker du om att arbeta med människor och vill du vara med och påverka? Det gör vi på Trafikförvaltningen.
Sektionen Strategi och Verksamhetsutveckling har uppdraget att anvisa riktningen för Trafikförvaltningens digitala utveckling genom strategiska styrdokument och roadmap för digitalisering, gemensamma principer, modeller, arbetssätt och processer för digitalisering samt säkerställer att dessa möjliggör en effektiv leverans.
 
Du kommer tillhöra och leda gruppen Verksamhetsutveckling och Internt stöd som är under uppbyggnad och består av nio medarbetare i en mix av anställda och konsulter. Nu söker vi dig som vill bli vår nya gruppchef och hjälpa oss i uppbyggnaden av teamet.

Om tjänsten 

I ditt uppdrag som gruppchef ingår ett verksamhets- och personalansvar där du ansvarar för att gruppens resultat motsvarar fastställda mål och förväntningar. Vidare ingår att bygga teamet och har ett viktigt uppdrag i att skapa välfungerande arbetsgrupper. Tillsammans med dina medarbetare driver och utvecklar ni verksamheten tillsammans. Som ledare och chef möjliggör du goda prestationer, hög trivsel och en god arbetsmiljö samt verkar för en kultur som är präglad av tillit, öppenhet och trygghet.

Som gruppchef för Verksamhetsutveckling och Internt stöd på IT ansvarar du bl.a. för:

 • samordning av IT-avdelningens verksamhetsplanering

 • den gemensamma leveransmodellen och IT utvecklingsprocessen

 • att övergripande koordinera tvärfunktionella kompetensgrupper med fokus på utveckling

 • ansvara för kompetensgrupperna agila coacher, produktägare och scrummasters

 • att hålla ihop den strategiska kompetens- och kapacitetsförsörjningsplanen

 • hanteringen av administrativa processer som ägs av IT-avdelningen t.ex. konsultanskaffning

 • internkontroll, dokumenthanteringsplan, koordinering av remisser

Det är en hög grad av samverkan i denna roll och därför är en viktig kompetens och erfarenhet att skapa förutsättningar för en effektiv förändring. Det innebär att forma, driva och slutföra förändringsaktiviteter på strategisk och taktisk nivå, främst inom arbetssätt och organisationsutveckling i en struktur där det finns ett stort behov av kommunikation, utbildning och förändringsledning.

Du rapporterar till Sektionschef  Malin Lundstedt och ingår i sektionens ledningsgrupp.

Vad vi söker 

Vi söker dig som har minst 7 års erfarenhet av ledande roller inom IT, och som har arbetat med organisationer i en agil transformation. Du har en djup förståelse för hur styrning, samverkan och verksamhetsdriven prioritering av IT sker i komplexa organisationer.

Vidare har du:

 • Universitets-/högskoleutbildning, eller motsvarande kunskaper förvärvade genom flerårig erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och som arbetsgivaren bedömer likvärdiga

 • Erfarenhet av

  • verksamhetsutveckling inom digitala utvecklingsorganisationer med utgångspunkt i arbetssätt, samordning av strategiska initiativ och roadmap-utveckling

  • förändringsledning av strategiska förflyttningar av medarbetare och chefer

  • agil transformation från liknande, i en större verksamhet, gärna i liknande roll

  • att stötta ledningsgruppsarbete och ansvara för beredningsprocesser från verksamheter med flera enheter och chefer

Vårt koncernspråk är svenska vilket ställer krav på att du talar och skriver svenska obehindrat

Som person är du utvecklingsinriktad och resultatorienterad, och ser möjligheter i förändring och utveckling. Du är van att samordna planering och genomföra olika kommunikationsinsatser. Du leder och har ett coachande förhållningssätt. Att du är en god kommunikatör som inspirerar och får med dig andra genom att vara transparent ser vi som en självklarhet.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Tjänsten kan bli föremål för placering i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer då genomföras. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Startdatum enligt överenskommelse

Vad vi kan erbjuda dig

Enligt våra medarbetare är vår samlade kompetens och det gemensamma engagemanget utmärkande för vår verksamhet. Tillsammans bidrar vi till Stockholms samhällsutveckling genom att bygga och utveckla en hållbar, modern och tillgänglig kollektivtrafik för 2,3 miljoner invånare. Vårt uppdrag – den gemensamma resan. 

Arbetsmiljö och hälsa är viktigt för oss. Årligen erbjuds hälsoundersökning och friskvårdsbidrag. Hälsospåret, vår friskvårdssatsning, innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter. SL-kort är en annan uppskattad förmån hos oss.

Huvudsaklig arbetsplats och självklar mötesplats är kontoret på Västra Kungsholmen. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken. Beroende på arbetsuppgifter och verksamhetsbehovet finns möjlighet att varva kontorsarbete med att arbeta hemifrån.

Information och ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Experis. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsulter Pia Boström, 0703-146866 eller Anki Snis, 0703-775969. Vi använder tester för att säkra objektiva bedömningar. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Endast CV önskas.

Sista ansökningsdag är 2022-10-09. Då vi intervjuar löpande ber vi dig inte vänta med att söka tjänsterna. Vi ser fram emot din ansökan!

Webb och sociala medier

För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida regionstockholm.se/tfjobb(öppnas i nytt fönster). Du hittar oss också på LinkedIn(öppnas i nytt fönster).

#LI-Hybrid

 

Vi är stolta samhällsutvecklare. Med kompetens och engagemang tar vi Stockholm och kollektivtrafiken framåt. Vi ansvarar för SL, Waxholmsbolaget, Färdtjänsten och Spårvägsmuseet och tillsammans utvecklar vi en trygg, attraktiv och tillgänglig kollektivtrafik för nära 900 000 resenärer. Följ med oss på resan!

 

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm

Dela detta jobb

Gruppchef IT-avdelningen

Trafikförvaltningen, Region Stockholm