ledningsjobb.se

Gruppchef IT, Hybrid Infrastruktur

Ansök nu

Gruppchef IT, Hybrid Infrastruktur

Vi söker dig som vill vara med och driva arbetet med att transformera och modernisera trafikförvaltningens IT-infrastruktur för att effektivt stödja fortsatt digitalisering av Stockholms lokaltrafik. Du kommer även att ansvara för att vår IT-infrastruktur, som är en hybrid av outsourcade och molnbaserade tjänster, är stabil, säker och kontinuerligt förbättras genom effektiva arbetssätt och processer.

Om tjänsten
IT-avdelningen på trafikförvaltningen omorganiserar med nya sektioner och grupper med start från 1 september. Den nya gruppen Hybrid Infrastruktur ingår i sektionen Interna tjänster. Gruppen ansvarar för att tillhandahålla och utveckla trafikförvaltningens IT-infrastruktur och ansvarar för alla tjänster inom serverdrift, molnlösningar, nätverk, säkerhet, IAM m.m. Större delen av leveransen sker genom vår drifts- och infrastrukturpartner CGI.

I rollen som gruppchef kommer du, i nära samarbete med sektionschefen och andra gruppchefer, utarbeta och kommunicera tydliga roller, ansvar och processer för gruppens arbetssätt. Som chef ansvarar du för gruppens utveckling, främjar och verkar för en miljö som stimulerar till samarbete, nytänkande och ständiga förbättringar samt skapar engagemang för nya metoder och processer.

I rollen som gruppchef får du bland annat jobba med att:

- ansvara för att gruppen levererar det stöd som verksamheten behöver inom ramen för gruppens ansvarområden
- ansvara för att medarbetarna har resurser, information och förutsättningar för att lyckas i sina roller
- skapa förutsättningar för dialog och samverkan med andra funktioner inom trafikförvaltningen

Du ingår i sektionens ledningsgrupp och rapporterar till sektionschefen för Interna tjänster.

Vad vi kan erbjuda dig
Enligt våra medarbetare är vår samlade kompetens och det gemensamma engagemanget utmärkande för vår verksamhet. Här finns också chefer och ledare som jobbar för att skapa och bibehålla ett öppet klimat. Tillsammans bidrar vi till Stockholms samhällsutveckling genom att bygga och utveckla en hållbar, modern och tillgänglig kollektivtrafik för 2,3 miljoner invånare. Vårt uppdrag – den gemensamma resan.   

Hälsa och motion är viktigt för oss. Förutom friskvårdsbidrag anordnar vi Hälsospåret två gånger per år, vår friskvårdssatsning som innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter.

Fler förmåner som anställd:
 
- SL Access-kort
- Löneväxling till pensionen
- Flextid
- Goda möjligheter till kompetensutveckling
- Hälsoundersökning vartannat år

Vi sitter i trevliga lokaler på Västra Kungsholmen. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken. 

Vad vi söker efter
För att trivas i rollen som ansvarig för trafikförvaltningens IT-infrastruktur är du lyhörd, tydlig och trygg i ditt ledarskap. Du har god kommunikativ förmåga, främjar delaktighet och är bra på att skapa en förtroendefull dialog. 

Vidare har du:

- Högskoleutbildning eller motsvarande utbildning
- Minst 2 års dokumenterad chefserfarenhet med ekonomi-, personal- och planeringsansvar
- Minst 5 års erfarenhet av IT-tjänster inom serverdrift, molnlösningar, nätverk och säkerhet
- Minst 5 års erfarenhet av förvaltning och utveckling av IT-tjänster i ett större företag eller organisation
- Kunskap om hybridmiljöer med infrastruktur både on-prem och i olika molnlösningar

Det är meriterande om du även har erfarenhet av större transformationer inom infrastruktur, gärna från on-prem till molntjänster samt erfarenhet av outsourcade IT-tjänster och leverantörskontakter. Har du kunskap om ITIL och processutveckling samt om agila arbetssätt är även detta meriterande.

Startdatum enligt överenskommelse.

Information och ansökan
Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Per Hansson, tfn 08-123 333 43. För frågor om rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Ulrika Falk, tfn 08-123 333 68. Vänligen observera att vi kommer ha begränsad möjlighet att besvara frågor under semestertider, men vi återkommer så snart vi kan.

Vi använder tester för att säkra objektiva bedömningar i samband med urval. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Endast CV önskas.

Sista ansökningsdag är 2021-08-09. Urval och intervjuer sker efter sista ansökningsdag. Vi ser fram emot din ansökan!

Fackliga kontaktpersoner
Amir Sokolović, SACO, tfn 08-686 37 06
Marita Lönnroth, Vision, tfn 08-686 39 92
Thérèse Juvall, Akademikerförbundet SSR, tfn 08-123 139 42

Webb och sociala medier
För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida www.sll.se/tfjobb. Du hittar oss också på Linkedin. 

Dela detta jobb

Gruppchef IT, Hybrid Infrastruktur

Trafikförvaltningen, Region Stockholm