ledningsjobb.se

Gruppchef Legala krav och uppföljning

Ort
Utgår

2019-06-28

Ansök nu

Gruppchef Legala krav och uppföljning

IT-enheten på Länsförsäkringar AB ansvarar för att koncernen har en modern, effektiv, stabil och säker IT-miljö. Som gruppchef för legala krav & uppföljning inom gruppen it-säkerhet blir du ansvarig för att de lag- och regelverkskrav som ställs är uppfyllda, samt riskhantering och kontinuitetsarbetet. 

Om jobbet  

Legala krav & uppföljning ansvarar för att följa upp de lag- och regelverkskrav som ställs mot IT-enheten är uppfyllda samt att risker identifieras, värderas och prioriteras. Området består även av att ansvara för kontinuitetsarbetet inom IT-enheten. Du ansvarar för att vidareutveckla de funktioner som ligger inom gruppens ansvarsområde t för att uppnå att IT-enheten kan stödja nuvarande och kommande behov från verksamheten genom att säkerställa ordning och reda. 

Ansvaret omfattar främst krav, samordning, kontroll och uppföljning av risker, efterlevnad utifrån lagar och regelverk samt kontinuitetsplanering avseende applikationer, applikationstjänster och strategiska leverantörer. Det innefattar även samarbete med interna och externa revisorer. 

Du driver och samordnar arbetet för funktionens ansvarsområde med att etablera, vidareutveckla och förvalta styrdokument, policys, processer, metoder samt att områdets status kommuniceras för att ge IT-enheten förmåga att upprätthålla ordning och reda. Du samarbetar nära IT:s leveransavdelningar, arkitekturstyrningen, revisorer samt med leverantörer. 

Du har personal- och budgetansvar för gruppen och du ansvarar för att dina medarbetare jobbar med rätt aktiviteter och i enlighet med affärsplaner. Du ingår i IT-säkerhetsfunktionens ledningsgrupp och rapporterar till IT-säkerhetschefen. I gruppen ingår ansvar och expertkompetens för IT-kontinuitet, IT riskhantering, Säkerhetsanalyser och Dataskydd etc.  

  • Du ansvarar för löpande ledning, planering, uppföljning och rapportering inom ansvarsområdet.  
  • Du deltar aktivt i ledningsteamet inom avdelningen.  
  • Du samarbetar dagligen med dina medarbetare och kollegor samt med externa leverantörer.  

Vem är du?  

Du har mångårig erfarenhet av att:  

  • Etablera, vidareutveckla och förvalta styrning av risk och efterlevnad avseende affärskritisk verksamhet. 
  • Följa upp och identifiera risk i komplexa verksamhets- och IT-miljöer.  
  • Etablera styrsignaler, policys, processer, riktlinjer samt arbeta med styrning och uppföljning av risker och efterlevnad inom IT-området.  
  • Bygga och hantera relationer på alla nivåer i organisationen.  
  • Leda grupper och ett intresse av att utveckla människor i sin yrkesroll. 
  • Arbeta med, samt styra utlagd verksamhet. 

Du har kunskaper inom IT och en relevant akademisk utbildning eller motsvarande.

Ett starkt nätverk i Länsförsäkringar, vana av att styra och följa upp utlagd verksamhet samt erfarenhet av risk och uppföljning av efterlevnad är meriterande. 

Om oss 

LFAB IT ansvarar för den IT-verksamhet som bedrivs inom LFAB-koncernen och som länsförsäkringsbolagen lagt ut till LFAB. Enhetens huvudsakliga uppgift är att säkerställa en stabil IT-drift, IT-förvaltning och IT-utveckling samt en effektiv och ändamålsenlig styrning av IT-verksamheten. Enheten ansvarar även för en sammanhållen arkitekturstyrning, IT-säkerhetsstyrning, leverantörsstyrning och portföljstyrning av samtliga IT-leveranser (projekt och förvaltningsuppdrag) samt för utvecklings- och förvaltningsmetodik som avser IT.  

Engagemang, tillit, professionalism och öppenhet är det som driver utveckling hos oss. I vår organisation leder återkoppling och uppföljning av dina prestationer affären framåt. Samma öppenhet som vårt starka varumärke står för strävar vi även efter internt. Mångfald värderas högt i vår verksamhet och vi lägger stort fokus på hälsa för att skapa balans mellan jobb och fritid.  

Mer information och ansökan  

Låter detta intressant? Då vill vi veta mer om dig! Vi arbetar med löpande intervjuer och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, så tveka inte att söka redan idag! 

Kort om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidare 

Sista ansökningsdag:
2019-06-28

Arbetsplats
Stockholm 

Kontaktperson

Mikael Nyman 
Chef
08-588 418 33

Linnéa Niklasson 
Facklig representant Forena
08-588 413 81

Maria Eriksson 
Kontaktombud SACO
08-588 411 52

Dela detta jobb

Gruppchef Legala krav och uppföljning

Länsförsäkringar AB