ledningsjobb.se

Gruppchef mekaniskt underhåll - Forsmarks Kraftgrupp

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2021-08-08

Ansök nu

Gruppchef mekaniskt underhåll - Forsmarks Kraftgrupp

Är du en närvarande chef med intresse för ledarskap? Vill du vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning? 
Nu har du möjlighet att göra det hos Forsmarks Kraftgrupp AB. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet. 

Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering på vår hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/

Nu söker vi en chef till ingenjörsgruppen för mekaniskt underhåll på Forsmarks Kraftgrupp. 

Om jobbet
Gruppens huvudsakliga uppgift är att ansvara för och planera det förebyggande och avhjälpande underhållet på de mekaniska delarna på Forsmark 1-3 inför revisionerna. Som chef för gruppen kommer du att leda ett erfaret team med stort driv och engagemang, bestående av 14 st medarbetare i varierande ålder och könstillhörighet. Gruppens ansvarsområden är ventiler, dieslar, tankar, kärl, värmeväxlare och rörupphängningar. Som chef kommer du att styra och leda arbetet, men också 
• Vara en del i ledningsgruppen för mekaniskt underhåll
• Följa upp ekonomi enligt lagd budget
• Hantera rapporter vid avvikelser, exempelvis störningsanalyser, statusrapporter och orsaksanalyser

Om dig
Vi ser gärna att du har
• En högskoleingenjörsutbildning, exempelvis maskiningenjör
• Ett genuint intresse för ledarskap och vi ser gärna att du har gått ledarskapsutbildning
• Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift, kunskaper i franska är meriterande
 
Har du varit chef eller haft en ledande roll tidigare, eller arbetat med mekaniskt underhåll ses det som meriterande.

Som person är du trygg i dig själv och du har god självinsikt, likväl som ett genuint intresse för att utvecklas, både som person som i ditt ledarskap. Du ser att utveckling är minst lika viktigt för dina medarbetare, varför du coachar, återkopplar och ger feedback för att lyfta dina medarbetare på såväl individuell nivå som på gruppnivå. Du är tydlig i din kommunikation och skapar förtroende när du förmedlar information på rätt sätt, genom att sätta dig in i olika perspektiv och situationer. Du arbetar aktivt för att främja en öppen dialog och samarbete inom och mellan grupperna, likväl som du är uthållig i att uppnå de mål som finns uppsatta.

Om oss
Forsmarks kärnkraftverk är en av de största elproducenterna i Sverige och vi producerar en sjättedel av den el som förbrukas i Sverige. Kärnkraftselen har mycket låga fossila avtryck och är en stabil och väderoberoende kraftkälla. Sedan 1980 har våra tre produktionsanläggningar levererat klimatsmart el varje dag, året runt. 

På Forsmark arbetar i dag cirka 1 200 anställda och vi ingår i Vattenfallkoncernen som verkar på en europeisk arbetsmarknad med möjligheter till en fantastisk utveckling för dig som anställd. Vår arbetsplats är vackert belägen längs sköna Roslagskusten. Vi som arbetar här bor till stor del i närliggande kommuner, med pendlingsavstånd till Östhammar, Gävle och Uppsala.

Bussar till och från Forsmark är anpassade efter dagtidspersonalens arbetstider. Vi erbjuder även arbetsbussar med trådlöst nätverk på sträckorna Gävle-Forsmark och Uppsala-Forsmark, som ger dig möjligheten att använda restiden som arbetstid om/när arbete tillåter. Du har också möjlighet att använda våra distansarbetsplatser i Gävle och Uppsala alternativt arbeta hemifrån om/när arbetet tillåter.

Läs gärna mer om Forsmark på vår hemsida https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/forsmark

Övrig information
Vid frågor om tjänsten hör av dig till: Rekryterande chef Niklas Ekström tfn 072 – 718 20 98, niklas.ekstrom@vattenfall.com

Vid frågor om rekryteringsprocessen hör av dig till: Rekryterare Natasha Velevska tfn 073 – 801 45 80, natasha.velevska@vattenfall.com

Under v 28-32 är vi på semester och nås därför lättast via mail vid frågor. Vi kommer att hantera processen efter semestrarna. 

Våra fackliga representanter är: Akademikerna – Anders Karlsson, Ledarna – Arvo Jelekäinen, SEKO – Henrik Persson, Unionen – Jenny Tjärnström. Samtliga nås på telefon 0173-81 000. 

Placeringsort: Forsmark

Välkommen med din ansökan senast den 15 augusti.

Vi ser fram emot just din ansökan så tveka inte – sök redan i dag!
 
Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Location: Östhammar

#LI-CB1

Dela detta jobb

Gruppchef mekaniskt underhåll - Forsmarks Kraftgrupp

Vattenfall AB