ledningsjobb.se

Gruppchef – Vattenfall Eldistribution

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2020-02-23

Ansök nu

Gruppchef – Vattenfall Eldistribution

Släpp loss dina superkrafter – för en fossilfri framtid. Vi har en gemensam vilja att påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät. Vi behöver dig för att nå dit.

Din roll som gruppchef för nätanslutningar
 
Som chef för gruppen Nätanslutningar Stockholm kommer du leda, inspirera och engagera medarbetare inom ditt uppdragsansvar samt säkerställa att uppsatta mål nås. I ditt uppdrag kommer du och dina kollegor att skapa förutsättningar för vår framgång genom att arbeta mot gemensamma bolagsmål. Tjänsten passar dig som gärna hanterar utmaningar i skärningspunkten mellan teknik, kund och samhälle. Just nu ser vi en kraftfull tillväxt av förnybar energi och laddinfrastruktur, etablering av nya industrier som datahallar och en stark tillväxt i storstadsregionerna. Allt detta kräver att elnätet också utvecklas, och kundens första möte med elnätsbolaget sker i anslutningsärendet. Därför kommer du ha en nyckelroll för kundens upplevelse och för att vi uppfattas som en möjliggörare av hållbar utveckling i samhället.
 
Dina arbetsuppgifter:
• Leda hanteringen av alla olika typer av anslutningsärenden på lokalnätet.
• Du leder och driver processutveckling, rutinarbete, entreprenörsdialog och kundnöjdhet.
• Ditt uppdrag blir att säkerställa effektivt resursutnyttjande och samarbete mellan alla de fyra nätanslutningsgrupperna.
• Du kommer leda en grupp på 17 medarbetare som dagligen hanterar både enkla och komplexa anslutningsfrågor som kan kräva att flera enheter inom bolaget samarbetar.
• Du rapporterar till Avdelningschef Nätanslutningar.
• I befattningen ingår resor till avdelningens andra etableringsort Trollhättan.

Dina kvalifikationer
• Du har en relevant akademisk examen eller motsvarande erfarenhet genom arbete med tekniska frågor inom energibranschen.
• Erfarenhet av ledarskap från tidigare chefspositioner eller genom andra arbetslivserfarenheter.

Du drivs av att utveckla både människor och arbetssätt och har förmågan att inspirera och få dina medarbetare att växa och känna sig engagerade i förändringsarbetet tillsammans med kollegor inom bolaget. Du kommer att ha många kontakter med både interna och externa parter, varför förmågan och viljan att samarbeta, påverka och bidra till verksamhetens utveckling är viktig. Du har en kommunikativ förmåga både när det gäller skriftlig/muntlig framställan och förmåga att skapa presentationer och rapporter på både svenska och engelska för att nå fram med dina beslut och verksamhetsutmaningar.

Vi erbjuder dig
Som chef för gruppen nätanslutningar Stockholm kommer du att ha en central roll i vår vision att bli Sveriges ledande elnätsföretag, för ett klimatsmartare liv. Hos oss får du möjlighet att arbeta i en företagskultur där vi strävar efter att vara öppna, aktiva och positiva med arbetsuppgifter som utvecklar och utmanar dig. Våra medarbetares och samarbetspartners hälsa och välbefinnande är viktig för oss. En god arbetsmiljö är grundläggande i allt vi gör och säkerheten står alltid i centrum. För oss är det viktigt att dina personliga värderingar stämmer överens med vår kultur som präglas av att göra varandra bättre, ligga steget före samt att hålla vad vi lovar.

Mångfald och inkludering i allt vi gör
Läs mer om hur vi arbetar med mångfald och inkludering, https://corporate.vattenfall.se/jobba-hos-oss/vattenfall-som-arbetsgivare/mangfald/

eller se vår film,
https://www.youtube.com/watch?v=XiMg6O19Ynw

Mer information
Vill du veta mer om tjänsten, kontakta rekryterande chef Anders Thorildsson 076-1314790 . För mer information kring själva rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Elias Ställ, tfn 072-4529540, elias.staell@vattenfall.com. Fackliga representanter för denna tjänst är Eva Jirhem, Ledarna, Johan Tezelson, Akademikerna, Daniel Nilsson, Unionen, Ulf Tengman, SEKO. Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.

Befattning: Gruppchef för Nätanslutningar Stockholm
Placeringsort: Solna

Så här ansöker du
Förbered ett CV och ett personligt brev; i ditt CV är det viktigt att det tydligt framgår bostadsort, utbildning och relevanta erfarenheter. Inga ansökningar tas emot via mail.

Känns detta som ett jobb för dig? Vi ser fram emot din ansökan senast 23/2!

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
 
Vattenfall Eldistribution AB är ett av Sveriges största elnätsföretag och levererar el till ungefär 850 000 privat- och företagskunder. Läs mer om oss på: www.vattenfalleldistribution.se

Dela detta jobb

Gruppchef – Vattenfall Eldistribution

Vattenfall AB