ledningsjobb.se


I Tranemo kommun känner du dig välkommen. Här verkar vi för en stark känsla av samhörighet och uppmuntrar dig som anställd att ha inflytande och delaktighet i utvecklingsarbetet av våra verksamheter.

Vi utgår från ett tydligt hållbarhetsperspektiv där vi som arbetsgivare satsar på bra arbetsvillkor, ett gott ledarskap och utgår från en tydlig värdegrund; ”Vår verksamhet ska vara tillgänglig för alla, alla ska bli bemötta på ett positivt och professionellt sätt, vi levererar tjänster med god service och hög kvalitet och alla vi möter ska känna att de blir lyssnade på”.

Läs mer på: www.tranemo.se

Om arbetsplatsen 

Svenljunga och Tranemo kommuner står precis som andra offentliga aktörer inför stora utmaningar att kunna tillhandahålla kvalitativa välfärdstjänster för våra samhällsmedborgare.

HR-funktionen är gemensam för Tranemo och Svenljunga kommuner och omfattar tre expertområden; HR, lön och bemanning. Vi är experter och ger stöd och support till ca 90 chefer samt 2500 medarbetare i båda våra kommuner. Vi behöver attrahera rätt kompetens till vår sektor och skapa förutsättningar för ett hållbart arbetsliv. Kompetensförsörjningen är en av våra viktigaste frågor – både idag och för framtiden.

Arbetsuppgifter

Som HR-chef i Tranemo och Svenljunga kommuner får du möjlighet att driva förändringsarbete, utveckla nya och befintliga processer, utmana och tänka nytt tillsammans med verksamheterna, med ledningsgrupp i respektive kommun och med din egen enhet  HR-Funktionen. Att arbeta hos oss innebär att du snabbt kommer kunna skapa nära relationer, bygga nätverk och greppa våra verksamheters behov och utmaningar. Vi är två mindre kommuner som kännetecknas av våra nära samarbeten - både inom verksamheterna och över kommungränserna. Något vi är övertygade om är en framgångsfaktor för att lyckas nå långsiktiga och hållbara lösningar.

Vi söker dig som brinner för dessa utmaningar och är bra på att skapa engagemang.

Drivs du av att leda utveckling, ser potentialen hos andra och vill ha en tillvaro som kombinerar strategiska frågor med konkret problemlösning och operativt chefsstöd?

Då har vi rätt jobb för dig!

Pågående och framtida projekt är bland annat att minska sjukfrånvaro, bredda rekrytering, förändrade medarbetarundersökningar, kulturresan för att förändra, heltidsresan samt att arbeta med tillitsbaserad styrning, viktiga uppdrag som kräver en HR-chef med framåtanda.

Din roll som ledare

För att trivas i rollen har du mod och uthållighet, är duktig på att driva, är prestigelös och är bra på att få människor med dig. Du leder och fördelar arbetet på HR-funktionen som består av 14 engagerade medarbetare inklusive en bemanningschef och vår digitala medarbetare Arne.

HR-Funktionen är stationerad i Tranemo men vi arbetar flytande över gränserna till båda kommunerna. På vår funktion jobbar vi tillsammans, hjälper, skrattar och utmanar varandra. Tillsammans bildar vi ett starkt team för att möta verksamheternas behov samtidigt som vi stödjer våra verksamheter i deras förändrings- och utvecklingsarbete genom ett proaktivt arbete.

Du rapporterar till kommuncheferna, politiker samt vår gemensamma personalnämnd. Som HR-chef hos oss är du en viktig del av kommunernas ledningsgrupp där vi har ett gemensamt ansvar för våra kommuners verksamheter. Tillsammans jobbar vi med tillit, långsiktighet och hållbarhet.  Du verkar också för en god samverkan med Svenljungas och Tranemo kommuns fackliga parter.

Kvalifikationer

Du har arbetat med att driva strategiska utvecklingsfrågor och långsiktigt förändringsarbete, bland annat genom att bygga upp och utveckla processer inom HR-, bemanning och löneområdet. Vi ser att du har förmåga att tillföra nya perspektiv och sammanhang, identifiera problem och utvecklingsområden

Som ledare är du nyfiken, driven, initiativrik och coachande. Du ser potential hos medarbetare och ger förutsättningar för framgångsrika team. Du har en god kommunikativ förmåga och kan skapa engagemang kring de frågor du driver. Du har jobbat i offentlig verksamhet och det är meriterande om du har erfarenhet och förståelse för hur politiskt styrda organisationer fungerar. Du har en bred erfarenhet av avtalsfrågor, förhandlingar och facklig samverkan inom offentlig verksamhet.  

Du har ledarerfarenhet samt högskoleutbildning inom HR-området eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet och förespråkar mångfald i vår rekryteringsprocess.

Kontakt

För mer information är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Anders Langhard, Chefspoolen i Göteborg:
anders.langhard@chefspoolen.se
0704-027740

HR Chef

Företag Tranemo Kommun
Ort
Utgår

2021-08-15

Ansök nu

Dela detta jobb