ledningsjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ledningsjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

HR-chef till ett företag med miljön i fokus

Företag Eterni Sweden AB
Ort
Utgår

2021-12-17

Ansök nu

HR-chef till ett företag med miljön i fokus

Söderenergi producerar fjärrvärme för cirka 300 000 personer, kontor och industrier i Stockholmsregionen, dygnet runt och året runt. I kraftvärmeverket producerar vi även el som motsvarar förbrukningen i 100 000 hushåll. Den säljs direkt till den nordiska elbörsen. På ett år omvandlar vi 1 miljon ton avfall till energi. Hälften kommer via fartyg till vår hamn i Södertälje. Produktionen sker i tre huvudanläggningar; Igelsta kraftvärmeverk som är Sveriges näst största bioeldade kraftvärmeverk, Igelsta värmeverk och Fittjaverket.


HR-CHEF TILL SÖDERENERGI

Vill du arbeta hos ett företag vars drivkraft är att förbättra livsvillkoren för  kommande generationer inom de områden vi kan påverka? Ett företag som  betraktas som en miljömedveten och attraktiv arbetsplats för utvecklingsorienterade medarbetare? En arbetsplats med engagerade, kompetenta och ansvarstagande medarbetare? Där man lägger stor vikt vid det personliga ägarskapet hos sina medarbetare och där man tar tillvara på medarbetares nya idéer och initiativ för att tillsammans utveckla företaget? Då är Söderenergi arbetsplatsen du kommer att trivas på! Söderenergi är ett företag som genomsyras av en stark miljöprofil och är drivande i utvecklingen av en hållbar cirkulär ekonomi och det här kan bli din vardag! Sök tjänsten som HR-chef idag!

ARBETSUPPGIFTER OCH HUVUDSAKLIGT ANSVAR
I rollen som HR-chef och medlem i ledningsgruppen styr du tillsammans med VD verksamheten mot uppsatta mål. I rollen som HR-chef ansvarar du för frågor som spänner över hela
HR-området. Företaget har ca 150 anställda. Du har ett övergripande ansvar för att upprätta policys och riktlinjer inom personalområdet som är kopplade till Söderenergis affärsplan.  Arbetet handlar också om att vidareutveckla och leda arbetet med lönepolitik, arbetsrätt och förhandlingar samt övergripande kompetens- och ledarförsörjningsfrågor. I rollen ligger även värdegrundsarbete/kulturfrågor och förebyggande hälsoarbete m.m. Du verkar som en intern konsult inom HR och stödjer cheferna i olika HR-frågor, t.ex. rekrytering, arbetsrättsliga frågor, personalsociala frågor, disciplinära åtgärder, uppsägning av medarbetare m.m. Vidare kommer du att:
 

 • Ansvara för HR-processerna och tillhörande styrande dokument och IT-system

 • Ansvar för avtal med företagshälsovård samt för pensioner och personalförmåner.

 • Att i dialog med arbetsmiljösamordnaren hantera av frågor i processen för arbetsmiljö som påverkar HR-processen.

 • Ansvara för kontakten med arbetsgivareorganisationen, Sobona, och det lokala avtalet

 • Vara ansvarig för Söderenergis fackliga kontakter band annat sammankallande i MBL-förhandlingar

 • Ansvara för att kartlägga medarbetarnas eventuella rehabiliteringsbehov, och att nödvändiga rehabiliteringsåtgärder vidtas och följs upp

 • Ansvara för medarbetarundersökningar samt uppföljning av dessa

 • Ansvarar för att disciplinära åtgärder vidtas när medarbetare inte följer Söderenergis regelverk och värdegrunder.

 • Se till att företagets planer för utveckling och utbildning av ledare och medarbetare genomförs

 • HR-chefen har personal- och budgetansvar för personalenheten samt för vissa företagsgemensamma områden såsom företagshälsovård, förmåner, friskvård, facklig tid, företagsövergripande utbildningar m m.

PERSONLIGA EGENSKAPER OCH KVALIFIKATIONER
Du har förmåga att leda, engagera och utveckla både verksamhet och medarbetare för att nå uppsatta mål.  Du har förmågan att arbeta både operativt och strategiskt och har förmågan att prioritera där emellan. Vi ser att du har hög integritet, gott omdöme och skapar förtroende hos andra.  Du besitter en förmåga att skapa goda relationer såväl internt som externt. I din roll är du coachande, lyhörd, närvarande och ger utrymme för personlig utveckling hos medarbetarna. Den vi söker har vana av förhandlingar och kan förstå och analysera komplexa frågor. Du har förmågan att se hur olika frågor kan påverka hela organisationen. Vi förutsätter att du har ett stort engagemang och att du är kreativ. Som person har du en god kommunikativ förmåga och du arbetar  strukturerat.
 

 • Adekvat eftergymnasial utbildning såsom PA-linjen eller liknande.

 • Flerårig och bred erfarenhet inom HR området som antingen HR ansvarig eller HR Business Partner

 • Förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift, i både svenska och engelska

 • Meriterande att ha erfarenhet av att arbeta i en politisk styrd organisation

OM TJÄNSTEN
HR-chefen rapporterar till VD och sitter i företagets ledningsgrupp. På enheten arbetar i dag 1 medarbetare, en HR-administratör. Tjänsten som HR-chef  är en ersättningsrekrytering, då företagets nuvarande HR-chef ska gå i pension. Detta är en direktrekrytering, där du blir anställd av Söderenergi. I denna rekrytering samarbetar vi med Eterni Sweden och alla eventuella frågor kring tjänsten hänvisar vi till dem.

ÖVRIG INFORMATION
Sök tjänsten genom att klicka på ”sök denna tjänst” längst upp på den här sidan. Vi tar inte emot några ansökningar via mail. Vi arbetar med löpande urval så vänta inte med att skicka in din ansökan. Dina frågor angående rekryteringsprocessen svarar Jenny Ryhd på via 0738-617211 mail: jenny.ryhd@eterni.se 

Varmt välkommen med din ansökan!
 

Nyckelord

HR-chef, HR

Branschkategori

Industri / Tillverkning

Bransch

Energi- och vattenförsörjning

Alternativ branschkategori

Industri / Tillverkning

Alternativ bransch

Energi- och vattenförsörjning

Dela detta jobb

HR-chef till ett företag med miljön i fokus

Eterni Sweden AB