ledningsjobb.se

logga

HR-chef till Eurenco Bofors AB

Företag AxÖ Consulting
Ort
Utgår

2021-09-26

Ansök nu

HR-chef till Eurenco Bofors AB

Är du en aktiv HR-chef som vill gå från ord till handling och vill ha en blandning av operativt och strategiskt arbete i din roll? Då kan du vara Eurencos nya HR-chef.

Eurenco Bofors AB i Karlskoga utvecklar och tillverkar krut och sprängämnen för både civil och militär marknad.
Bolagets kunder finns spridda i världen, med fokus på Europa och USA och har ca 1000 anställda och i Karlskoga ca 300 anställda. Bolaget är nu inne i en tillväxtfas och har en stark position på marknaden. Eurenco Bofors AB ingår i en världsomspännande koncern med huvudkontor i Frankrike. 

Övergripande mål för rollen som HR-chef

Som HR chef har du både ett operativt och ett strategiskt uppdrag på Eurenco i Karlskoga. Du är en viktig del av den lokala ledningsgruppen och verkar för att HR-arbetet är en central del i den tillväxt som företaget genomgår. I en föränderlig miljö driver du utvecklingen och skapar förståelse för tydliga rutiner som är till nytta och ger medarbetare och ledare rätt förutsättningar i sina roller. HR-chefen har en central roll att driva ledarutveckling, kompetensförsörjning, employer branding, arbetsrätt, rehabilitering samt arbete kring löner och avtal. Ditt uppdrag är att arbeta nära verksamheten och dess chefer och stötta dem i ett framåtriktat HR-arbete. Inom koncernen pågår just nu ett arbete med Eurencos nya Vision, mission och värderingar där arbetet och utrullningen av ett nytt ledarskapsprogram ingår.

HR-chefen är också ansvarig för att koordinera och implementera koncernövergripande HR-policys. Du har en central och viktig roll i den lokala ledningsgruppen och rapporterar till HR Director Eurenco Group samt har en streckad linje till VD för Eurenco Karlskoga.

Dina arbetsuppgifter

Du ansvarar för att säkerställa att HR-agendan är i linje med verksamhetens behov. Implementering av processer och aktiviteter där samordning, genomförande och uppföljning är centrala för att lyckas i Eurencos affär och kommande utmaningar. Du stöttar och stärker chefer i dagliga ärenden och hjälper dem att bli duktiga förändringsledare. Du arbetar aktivt med och bidrar till kontinuerliga förbättringar för att stärka Eurenco som arbetsgivare. Du har gedigen erfarenhet av att stötta ledningsgrupper såväl strategiskt som operativt. Du arbetar nära och i samverkan med de fackliga företrädarna samt hanterar fackliga förhandlingar. Du identifierar och hanterar risker kopplade till HR-området i nära samarbete med chef för hälsa, säkerhet och miljö.

Tjänsten spänner med andra ord från strategi och komplexa frågeställningar till dagligt operativt HR-arbete.

Vad kan Eurenco erbjuda dig?

Du erbjuds en unik möjlighet att komma in i ett spännande förändringsskede där HR-chefen får en mycket central roll att göra verklig skillnad för hela verksamheten, dess chefer och medarbetare. Om du drivs av att samverkan med andra, är utåtriktad och analytisk, kommer du att trivas på Eurenco, en internationell miljö med hög tillväxt och unika produkter. HR-teamet i Karlskoga består utöver HR chef av en HR Generalist och en HR assistent. Du ingår också i ett nätverk av HR-chefer i koncernen, något som ger möjligheter till kunskaps- och erfarenhetsutbyte.

Vem är du?

Du har viljan, kunskapen och erfarenheten som krävs för att driva strategiskt HR-arbete och fungera som ett expertstöd till företagets chefer. Du är duktig på att skapa ett välfungerande samarbete med människor inom olika delar och på olika nivåer av organisationen. Du har förmåga att konstruktivt utmana vedertagna arbetssätt. Du är en erfaren och förtroendeingivande person med hög strategisk höjd. Du har mycket god förståelse för processer och intresse och är van att underbygga dina argument med data och fakta. Du är duktig i rollen som förändringsledare och har förmåga att kommunicera med genomslag på olika nivåer i organisationen. Du har ett konsultativt angreppssätt och är skicklig på att identifiera och diagnosticera verksamhetens utmaningar och behov av hjälp. Du är också duktig på att bygga förtroendefulla relationer samt på att influera och inspirera andra.

Som person är du stabil med en hög integritet. Du är social, utåtriktad och lösningsfokuserad. Att växla mellan operativa och strategiska uppgifter är något du trivs med.

Kvalifikationer

Som HR-chef har du relevant akademisk examen med inriktning mot HR samt erfarenhet av att leda liknande eller motsvarande verksamheter. Du har erfarenhet av ledarskap och ser HR-arbetet som en del av affären. Du är väl förtrogen med strategiskt ledningsarbete, svensk lagstiftning och arbetsrätt, förhandlingar samt en god känsla för ekonomi. Då Eurenco är ett internationellt företag krävs det att du talar och skriver både engelska och svenska flytande.

Ansökan och information

Urval sker löpande. Tjänsten är en direktrekrytering och rekryteringsprocessen hanteras av AxÖ Consulting. Du kommer anställas direkt hos EURENCO.

Om du har några frågor eller funderingar kopplat till tjänsten är du varmt välkommen att höra av dig till rekryteringskonsult Linda Axäng, linda.axang@axoconsulting.se tfn: 079-340 54 42 eller till Tobias Björk, tobias.bjork@axoconsulting.se tfn: 070-977 51 00

Alla ansökningar kommer att behandlas konfidentiellt. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper i denna rekrytering. Varmt välkommen med din ansökan senast den 26 september 2021. Eller vet du någon som skulle passa ännu bättre? Tipsa dem gärna om tjänsten.

Läs mer om www.eurenco.com

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Sysselsättningsgrad

100%

Ort

Karlskoga

Län

Örebro län

Land

Sverige

Referensnummer

2021/143

Kontakt

Linda Axäng, 079-340 54 42, se

Publicerat

2021-08-25

Sista ansökningsdag

2021-09-26

 

Dela detta jobb

logga
HR-chef till Eurenco Bofors AB

AxÖ Consulting