ledningsjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ledningsjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

HR-chef till Integrations- och arbetsmarknadsförvaltningen

Ort
Kategorier
Utgår

2021-12-12

Ansök nu

HR-chef till Integrations- och arbetsmarknadsförvaltningen

Om arbetsplatsen

Linköpings kommun bildar fr o m 1 januari 2022 en ny förvaltning, Integrations- och arbetsmarknadsförvaltningen, med utgångspunkt i Arbetsmarknadsnämndens nuvarande ansvarsområde. Förvaltningen består av olika enheter från arbetsmarknadsservice, utbildning- och arbetsmarknadsförvaltningen och socialförvaltningen som idag hanterar integrations- och arbetsmarknadsfrågor.

Förvaltningen ska arbeta strategiskt med arbetsmarknads- och integrationsinsatser samt olika utvecklingsprojekt som rör sysselsättning, etablering och integration. Förvaltningen har uppdraget att genom olika arbetsmarknadsinsatser få fler medborgare att övergå från arbetslöshet till egen försörjning samt att minska antalet medborgare som uppbär försörjningsstöd.

Den nya förvaltningen kommer vid bildandet omfatta ca 300 medarbetare. Förvaltningen arbetar mot Arbetsmarknadsnämnden.

Arbetsbeskrivning

Ditt uppdrag innebär att du bygger upp och leder förvaltningens HR-organisation där du initialt har en HR-konsult till din hjälp. Uppdraget är både strategiskt när det gäller att bygga upp och utveckla HR-funktionen på förvaltningen men också operativt genom att i nära samarbete stödja förvaltningens 15 chefer. Du rapporterar till förvaltningsdirektören, ingår i förvaltningens ledningsgrupp samt arbetar i nära samverkan med hela kommunens HR-organisation. 

En viktig del av uppdraget är att säkerställa att vi har goda samverkansformer med våra fackliga organisationer.  

Kvalifikationer

Vi söker dig med akademisk utbildning med HR/beteendevetenskaplig inriktning och erfarenhet från liknande uppdrag som ställer krav på ledarskap och bred kompetens inom HR-området.

Erfarenhet av att ha arbetat i politiskt styrd organisation är meriterande och stort intresse för frågor som berör förvaltningens ansvarsområde är ett krav. 

Du har gedigen erfarenhet av att arbeta i nära samarbete med de fackliga organisationerna och ser god samverkan som en självklarhet. Du har även gedigen erfarenhet av förhandlingsfrågor och samverkansavtal.

Vi söker en HR-chef med driv och engagemang. Som person är du målinriktad och har förmågan att leverera resultat. Du är en tydlig arbetsgivarrepresentant som är trygg i rollen och har god förståelse för stödprocessernas uppdrag. Vi värdesätter också att du har god samarbetsförmåga, är prestigelös och bidrar med mycket glädje och energi i organisationen. Du måste också ha en god kommunikativ förmåga och kunna formulera dig väl i tal och skrift. 

Inget personligt brev i din ansökan

Linköpings kommun har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. Istället ställer vi urvalsfrågor vid ansökan som ser till den sökandes motivation och intresse samt hur väl denne uppfyller tjänstens kravprofil. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss.  

Information om tjänsten

Tillträde: Snarast

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 8194

Dela detta jobb

HR-chef till Integrations- och arbetsmarknadsförvaltningen

Linköpings kommun