ledningsjobb.se

Vill du vara med på vår utvecklingsresa där vi ska förstärka det strategiska HR-stödet till organisationen? Är du intresserad av frågor inom hållbar HR med fokus på kompetensförsörjning, arbetsgivarvarumärke och hälsofrämjande arbetsmiljö? Trivs du med en bredd av såväl operativa som strategiska frågor? Vill du leda HR-enheten på en arbetsplats med engagerade och kunniga medarbetare i en kultur som bygger på öppenhet och transparens, läs gärna vidare!

Enheten består idag av 15 medarbetare som arbetar med strategiskt och operativt HR-stöd inklusive löneadministration. Du har det övergripande ansvaret för att stödet sker verksamhetsnära, behovsanpassat och rådgivande samt att HR-strategier och HR-processer implementeras. Enhetens medarbetare leder du mot goda resultat genom ditt engagemang och din förmåga att ta tillvara allas potential. Tillsammans med gruppen skapar du en arbetsplats där alla kan utvecklas och mår bra.

Socialstyrelsen har som mål att vara en effektiv och innovativ myndighet som arbetar med ständiga förbättringar. Vi vill också säkerställa att vi är en attraktiv och öppen arbetsplats där vi samverkar och vår kompetens används och utvecklas. Tillsammans med organisationen skapar du dessa förutsättningar. Du medverkar till ett engagerat och hållbart medarbetarskap och ledarskap bland annat genom ditt nätverkande inom och utanför organisationen.

Omvärldsbevakning är en viktig del i din roll, du deltar i relevanta nätverk och håller dig uppdaterad om aktuella trender och forskning inom området

Du rapporterar till avdelningschefen för avdelningen verksamhetsstöd, och ingår i avdelningens ledningsgrupp.

Vi söker dig som har
• akademisk examen inom personalvetenskap eller annan relevant utbildning
• flerårig erfarenhet av att vara HR-chef på en större HR-avdelning inom offentlig sektor 
• flerårig erfarenhet av budget och personalansvar för en större grupp medarbetare 
• erfarenhet av brett HR-arbete på operativ och strategisk nivå
• erfarenhet av fackliga förhandlingar.

För att lyckas i uppdraget är du trygg, handlingskraftig och tydlig i ditt ledarskap. Du planerar, strukturerar, prioriterar och följer upp HR arbetet på ett långsiktigt och framgångsrikt sätt. Din samarbetsförmåga är mycket god och genom din kommunikativa förmåga inspirerar du andra till dialog och delaktighet.

Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Det är meriterande om du har 
• erfarenhet av att leda förändrings- och utvecklingsarbete, exempelvis värdegrundsarbete
• goda kunskaper i statlig arbetsrätt 
• drivit digitalt utvecklingsarbete, såsom införande av HR- eller statistiksystem.

Anställningsinformation
Anställningen är tillsvidare på heltid med sex månaders provanställning. Chefsförordnandet är på sex år och arbetsort är i Stockholm.

Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du måste vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Välkommen med din ansökan senast den 19 september 2019. I ditt personliga brev ber vi dig beskriva dina erfarenheter som matchar den bakgrund och kompetens vi efterfrågar. Ange diarienummer 2.6.1-26256/2019.

Socialstyrelsen strävar efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Vi erbjuder ett meningsfullt arbete och många kunniga kollegor som vill bidra till ett viktigt samhällsuppdrag. Vi erbjuder dessutom bra villkor för bland annat friskvård, flexibel arbetstid, semester och pension, besök vår webbplats för mer information.

I denna rekrytering samarbetar vi med ProAstri. För frågor om tjänsten, kontakta Karolina Öberg, konsult på ProAstri, telefon 070-745 67 66 eller via mejl karolina@proastri.se. Fackliga företrädare är Rose-Marie Nylander för SACO, Åsa-Britt Edoff för ST samt Magnus Göransson för Vårdförbundet. Samtliga nås på telefonnummer 075-247 30 00.

God vård och omsorg bygger på kunskap. Därför finns vi. Socialstyrelsen är Sveriges kunskapsmyndighet för vård och omsorg. Genom samarbete, oberoende experter och pålitlig kunskap styr, stödjer och utvecklar vi hälso- och sjukvården och socialtjänsten. Det gör vi för att människor i Sverige ska få tillgång till god vård och omsorg på lika villkor, oavsett vem man är och var i landet man bor.

HR-CHEF TILL SOCIALSTYRELSEN

Företag Socialstyrelsen
Ort
Utgår

2019-09-19

Ansök nu

Dela detta jobb