ledningsjobb.se

HR-partner

Företag Sjöfartsverket
Ort
Utgår

2021-08-22

Ansök nu

HR-partner

HR-avdelningen
HR-avdelningen är en styrande och stödjande avdelning vars uppdrag är att bidra till att Sjöfartsverket är en attraktiv arbetsplats med ett starkt arbetsgivarvarumärke och en effektiv verksamhet. Vi utvecklar HR-strategier, riktlinjer, rutiner, utbildning och rådgivning till chefer, ledare och medarbetare. Avdelningen består av HR-direktör, Förhandlingschef, HR-specialister, HR-partners och Utbildningsadministratörer. Vi är f n 27 professionella HR-kollegor på avdelningen.

Vi är inne i ett spännande utvecklingsskede och vidareutvecklar våra arbetsmetoder och vårt HR-erbjudande – ett arbete där du kommer att spela en avgörande roll.

Arbetsuppgifter
Rollen som HR-partner är varierande där du coachar och vägleder några av Sjöfartsverkets ca 90 chefer i frågor som spänner över hela HR-området. Du fungerar som länken mellan verksamheten och HR-avdelningen. Arbetsuppgifterna är såväl operativa som strategiska och du förväntas bidra till utveckling och förbättring av processer och rutiner. Sjöfartsverket arbetar processinriktat och i rollen kan du komma att tilldelas delprocessansvar över ett eller flera HR-områden. I arbetsuppgifterna ingår även att förbereda och genomföra utbildningar, föredrag och workshops för chefer och medarbetare. Eftersom Sjöfartsverkets verksamhet är spridd geografiskt ingår resor i tjänsten.

Vem är du?
Vi söker dig som har lägst treårig akademisk utbildning inom HR, eller utbildning som vi bedömer likvärdig. Du har flerårig och aktuell erfarenhet av brett HR-arbete på strategisk nivå, där kartläggningar och analyser har ingått som en naturlig del. Du har aktuell erfarenhet av att arbeta med chefsstöd i en partnerroll och har antingen ingått i eller arbetat nära en ledningsgrupp i en större komplex organisation. Du har kännedom om lönebildning, arbetsrätt, arbetsmiljöfrågor och kompetensförsörjning samt hur HRM-system bidrar till att effektivisera de verksamhetsnära HR-processerna. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska. Du trivs med att stå inför en grupp och har tidigare erfarenhet av att hålla utbildningar och föredrag. 

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du är öppen och kommunikativ. Du har förmåga att självständigt driva ärenden och strukturerar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du är förtroendeingivande och har lätt att bygga relationer med såväl chefer som kollegor samt fackliga parter. Vidare ser vi att du har stor integritet och förändringsdriv.

Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du måste vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund. Befattningen kan innebära krigsplacering vid Sjöfartsverket.

Varför ska du välja Sjöfartsverket
Sjöfartsverket är ett tjänsteproducerande affärsverk inom transportsektorn. Vår arbetsmiljö är unik och vårt uppdrag är unikt – Sveriges vackraste arbetsplats. Vårt uppdrag är att utveckla transport och sjöfart i linje med riksdagens och regeringens beslut. Vår affärsidé är att erbjuda effektiva sjövägar, moderna tjänster och maritimt partnerskap för tillväxt, konkurrenskraft och hållbar utveckling.

Sjöfartsverket erbjuder en trivsam arbetsmiljö med goda möjligheter att förena arbetsliv och privatliv. Vi har en tydlig identitet och ett starkt varumärke. Vi är en utvecklingsinriktad organisation och arbetar ständigt för att utveckla våra medarbetare och våra kundrelationer. Är vi rätt organisation för dig är det självklart för dig att agera på ett professionellt, öppet och engagerat sätt. Vårt arbete utgår från den statliga värdegrunden, vi arbetar också aktivt för jämställdhet, mångfald och inkludering och ser det som en självklarhet att du delar vår uppfattning.

Hur och när?
Den här rekryteringen gäller en tillsvidareanställning som beräknas tillsättas snarast. Sjöfartsverket kan komma att tillämpa sex månaders provanställning.
Intervjuer kommer att genomföras via Skype 31 augusti samt 2 och 3 september.

Upplysningar:
Enhetschef Lena Forsberg, 010-478 62 36 eller lena.forsberg@sjofartsverket.se 
(till 8 juli)
HR-direktör Therese Engström, 010-478 50 90 eller therese.engstrom@sjofartsverket.se 
(efter 8 juli)
Rekryteringsspecialist Niclas Holmgren, 010-478 48 71 eller niclas.holmgren@sjofartsverket.se (19-30 juli, samt efter 16 augusti)

Fackliga företrädare: 
Saco Jesper Svensson, ST Tapani Hoffrén, Seko Bengt-Erik Johansson, samtliga kan nås via vår växel 0771-63 00 00. 

Registrera din ansökan senast den 22 augusti 2021.
Diarienummer: 21-03109

Sjöfartsverket gör kontinuerliga och aktiva val kring exponering och rekryteringsstöd i varje rekrytering. Vi undanber oss därför direktkontakt av annonsförsäljare, bemannings- och rekryteringsföretag.

Dela detta jobb

HR-partner

Sjöfartsverket