ledningsjobb.se

Logo

Kanslichef till Täby kommun

Företag Jurek Bemanning
Ort
Kategorier
Utgår

2019-11-19

Ansök nu

Kanslichef till Täby kommun

Täby är en av Sveriges mest välskötta kommuner med stor valfrihet, välfärdstjänster av hög kvalitet, attraktivt näringslivsklimat och stabil ekonomi. Skolorna i kommunen uppvisar toppresultat, förskolorna erbjuder en trygg och stimulerande miljö och vid kommunens äldreboenden är nöjdheten stor. Läget är attraktivt med närhet till både Stockholm och Arlanda, samtidigt som tillgången till skog, hav och strövområden ger möjlighet till naturupplevelser och rekreation.

Täby utvecklas med nya attraktiva och trygga miljöer och genom att befintliga områden vidareutvecklas - hållbart, med omsorg om kulturarv och där större sammanhängande grönområden värnas. Halva Täby ska vara grönt och hela Täby hållbart. Trafik och infrastruktur ska fungera i vardagen och utvecklas för framtiden.

På kommunledningskontoret finns de centrala ledningsresurserna och det administrativa stödet till kommunens verksamhetsområden som till exempel ekonomi, utredning, HR och kommunikation. Vi samordnar och driver övergripande utveckling och ansvarar för strategier, riktlinjer och verktyg.

Kanslienheten i Täby kommun ansvarar för kommunfullmäktiges, kommunstyrelsens och ytterligare sex nämnders administration och registratur. Vidare ingår ansvar för arkivmyndigheten och ett överförmyndarkansli i samverkan mellan två kommuner.

Till kommunledningskontorets kansli söker vi nu en erfaren kanslichef. Är det dig vi söker?

Arbetsuppgifter

Som kanslichefen har du ett samlat ansvar för beredningsprocessen till fullmäktige och nämnderna. Vidare ansvarar du också för sekreterarskapet i fullmäktige och kommunstyrelse samt allmänutredningar till samtliga nämnder. I kanslichefens roll ingår det att ge stöd och råd i kommunalrättsliga frågor till de politiska organen, kommunledning och chefer. Dessutom ansvarar du för sekreterarskap i valnämnden och för genomförandet av allmänna val och folkomröstningar.

Du kommer att få arbeta med kontinuerlig utveckling och digitalisering av kommunens ärende- och dokumenthantering. Kanslichefen har ansvar för planering, ledning och utveckling av kanslienhetens verksamhet samt ansvar för enhetens personal, ekonomi och arbetsmiljö. I kansliet ingår även kommunens arkivmyndighet samt det gemensamma överförmyndarkansliet.

Rollen som kanslichef i denna tappning är en del av en ny organisation som kommer att förhandlas 25 november 2019.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är en erfaren ledare med relevant akademisk examen och erfarenhet av nämnds- och styrelseadministration i en politiskt styrd organisation. Du har kunskap om tillämpning av kommunallagen, förvaltningslagen, offentlighets- och sekretesslagen och arkivlagen. Tjänsten som kanslichef passar dig som har erfarenhet från den offentliga sektorn, ett stort engagemang och goda ledaregenskaper. Vi ser att vår blivande kanslichef har flerårig erfarenhet av personalledning, gärna från en liknande roll, ett starkt resultatfokus samt ett stort driv. Helhetssyn och vision är viktigt samtidigt som du även måsta ha detaljfokus i vissa frågor. Rollen kräver en person med god erfarenhet av att utveckla, följa upp samt analysera rutiner och processer. Kanslichefen har många och stora kontaktytor och därför kommer du att ha användning för din välutvecklade kommunikativa förmåga samt ditt relationsskapande arbetssätt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig en spännande och utvecklande tjänst som kanslichef i en framåtblickande organisation och möjligheten att vara med när Täby växer.
Som kanslichef arbetar du i en dynamisk miljö med goda förutsättningar för lärande och meningsfulla arbetsuppgifter. Täby kommun sitter i nybyggda lokaler i nära anslutning till Täby centrum. För information om våra förmåner, läs gärna vidare på www.taby.se/ledigajobb

Kontakt

I denna rekrytering samarbetar Täby kommun med Jurek Rekrytering & Bemanning. Sista ansökningsdag är 2019-11-19. Urval sker löpande så lämna in din ansökan redan idag!

Har du frågor på tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Maria von Sterneck på 073 70 771 70 eller via mail: maria.vonsterneck@jurek.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Övrigt

Fackliga kontaktpersoner:

Helen Klockare SACO 08-55 55 95 12 helen.klockare@taby.se

Linda-Marie Palm Vision 08-55 55 98 74 lindamarie.palm@taby.se

 

Dela detta jobb

Logo
Kanslichef till Täby kommun

Jurek Bemanning