ledningsjobb.se

logga

Kommunchef till Skinnskattebergs kommun

Företag AxÖ Consulting
Ort
Utgår

2021-09-21

Ansök nu

Kommunchef till Skinnskattebergs kommun

I hjärtat av Bergslagen ligger natursköna och idylliska Skinnskatteberg kommun – där man med kreativitet och samarbete löser saker tillsammans. Vi söker nu dig som med vilja, kunskap och god strategisk förmåga vill vara med och vidareutveckla Skinnskatteberg till en framtidskommun – trivsam för såväl människor som företag. Låter detta som något för dig? Välkommen med din intresseanmälan!

Tjänsten är en direktrekrytering. Hela rekryteringsprocessen hanteras av AxÖ Consulting men du kommer att anställas direkt hos Skinnskattebergs kommun.

Organisation

Som kommunchef leder du Skinnskattebergs förvaltningar; Kommunstyrelseförvaltning och miljö- och byggnadsförvaltning. Kommunstyrelseförvaltningen består av ekonomi- och IT avdelning, kansli- och personalavdelning samt sektorerna barn och utbildning, vård och omsorg, kultur och fritid, teknik och service samt samhällsskydd och beredskap.
Miljö- och byggnadsförvaltningen består av en miljö- och byggnadsavdelning. Ledningsgruppen utgörs av sektor- och avdelningschefer. Totalt arbetar ca 400 (tillsvidare- och visstidsanställda) personer i kommunen.

I samverkan med andra kommuner och regionen i Västmanland drivs också en lönenämnd och hjälpmedelsnämnd. Kommunen har andelar i ett antal kommunala bolag såsom Kommuninvest, Kommunassurans, Inera samt Bergslagskraft. Samarbeten sker också med andra aktörer i frågor såsom bla sophantering, lokaltrafik och finskt förvaltningsområde.

Om rollen

Den kommunala förvaltningsorganisationen leds av kommunchef, som på kommunstyrelsens uppdrag arbetar med att samordna och leda kommunens verksamheter i förverkligandet av de i kommunfullmäktige antagna målen och visionen.

Som kommunchef är du ansiktet utåt och ambassadör för Skinnskattebergs kommun i såväl lokala, regionala som nationella sammanhang.

Som högste tjänsteman blir du en av våra viktigaste ledare och är den viktigaste länken mellan den politiska ledningen och tjänstemannaorganisationen. Uppdraget innebär att leda kommunens olika verksamheter genom att skapa helhetssyn, inspirera och motivera chefer och medarbetare i sitt arbete, samt att genomföra politiska beslut för att nå kommunens fastställda mål.

Du är direkt underställd kommunstyrelsen och ditt ansvarsområde är övergripande lednings- och utvecklingsfrågor i nära samarbete med tjänstemannaorganisationen och den politiska organisationen.

Din profil

Krav:

  • Vi söker dig som har egen erfarenhet av att arbeta på ledningsnivå i en politiskt styrd organisation, företrädesvis kommunal verksamhet.

  • Vidare har du goda kunskaper om den kommunala verksamhetens regelsystem, organisationsstruktur och myndighetsutövning.

  • Du har en adekvat akademisk utbildning alternativt har du förvärvat kunskap och erfarenhet som bedöms likvärdiga.

  • Du har i tidigare uppdrag på ett framgångsrikt sätt bedrivit strategiskt utvecklings- och effektiviseringsarbete.

  • Tjänsten är säkerhetsklassad, vilket innebär att säkerhetskontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen, varför svenskt medborgarskap krävs.

Personliga egenskaper:

Som ledare är du tydlig, stabil och trygg. Du har förmåga att skapa engagemang, motivation och delaktighet både direkt och genom andra. Ditt ledarskap genomsyras av tillit, respekt och integritet. Som person är väldigt bra på att lyssna in andra, men också en god kommunikatör som är duktig på att informera, förklara och få med dig andra. Du vet också vad som krävs av såväl dig själv som av andra för att man i en organisation ska kunna driva saker framåt och nå uppsatta mål.

I denna rekrytering kommer stor vikt att läggas vid ledaregenskaper.

Information och intresseanmälan

All administration i denna rekryteringsprocess kommer att hanteras av AxÖ Consulting. Anställningen är på heltid och gäller för en period om fyra år från och med tillträdesdagen.

Anmäl dit intresse för tjänsten på AxÖ Consultings hemsida, axoconsulting.se – lediga jobb senast den 21 september. För mer information kontakta rekryteringskonsult Linda Axäng, telefon 079-340 54 42.

Om Skinnskattebergs kommun

I hjärtat av Bergslagen ligger Skinnskatteberg, känd för sin natur med djupa skogar, fiskrika sjöar och bra utbildningsmöjligheter i kombination med rikt kultur- och föreningsliv. Kommunens 4 400 invånare kan bland annat njuta av 244 sjöar och vattendrag samt 12 naturreservat. Skinnskatteberg är en av tio kommuner i Västmanlands län, ett län där det råder stark ekonomisk tillväxt.

Kommunfullmäktige, med 31 ledamöter, utgörs av ett samarbete mellan Moderaterna (2 mandat), Centerpartiet (2 mandat), Liberalerna (7 mandat), Socialdemokraterna (12 mandat), Vänsterpartiet (2 mandat) samt Sverigedemokraterna (6 mandat).

Kommunen strävar efter att förbli en attraktiv kommun att både leva och driva företag i. För både attrahera nya invånare och säkra befintliga invånares behov, satsas på nybyggnation av hyreslägenheter, tomtutveckling för villabyggande och bra boenden för äldre.

Läs mer på skinnskatteberg.se samt upplevskinnskatteberg.se.

Anställningsform

Visstidsanställning längre än 6 månader

Anställningens omfattning

Heltid

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Sysselsättningsgrad

100%

Ort

Skinnskatteberg

Län

Västmanlands län

Land

Sverige

Referensnummer

2021/141

Kontakt

Linda Axäng, 079-3405442, se

Publicerat

2021-08-19

Sista ansökningsdag

2021-09-21

Dela detta jobb

logga
Kommunchef till Skinnskattebergs kommun

AxÖ Consulting