ledningsjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ledningsjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logga

Kommundirektör

Företag Sotenäs kommun
Ort
Utgår

2021-12-13

Ansök nu

Kommundirektör

Sotenäs kommun,

Sotenäs - havets kommun, ligger längst ut mot Västerhavet mitt i Bohuslän mellan storstäderna Göteborg och Oslo. I kommunen bor ca 9 000 människor i kustsamhällen som Smögen, Kungshamn, Hunnebostrand, Bovallstrand, Hovenäset och Malmön. Fördelarna med att arbeta och leva i Sotenäs kommun är många: Sveriges vackraste natur, havsnära bostäder, bra skolor, möjlighet till en aktiv fritid och en trygg kommun. Här genomsyras vårt arbete av våra gemensamma ledord: Öppenhet, Delaktighet och Helhetssyn. I Sotenäs kommun strävar vi efter en mångfald bland anställda och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet. Kommunen erbjuder alla tillsvidareanställda möjlighet till heltid. 

Beskrivning

I Sotenäs kommun tycker vi om att ligga steget före. Som ny kommundirektör leder du det övergripande arbetet med att implementera de politiska målen och skapa förutsättningar för strategisk förändring och utveckling i hela koncernen. Det förutsätter att du har både kunskap och engagemang i samhällsfrågor och dess utveckling, kopplat till vårt kommunala grunduppdrag. Du värdesätter också dialog med vårt lokala näringsliv. Du ansvarar för en proaktiv ledning samt driver kommunens utvecklingsprocess framåt med fokus på ekonomisk stabilitet, professionalisering, digitalisering, hållbarhet, miljö och en positiv tillväxt. I rollen verkar du på operativ och strategisk nivå och leder samtidigt för helhetens bästa.

Utifrån ett nära samarbete och dialog med politiken skapar du förtroende genom att tydliggöra roller och uppgifter mellan förtroendevalda och tjänstepersoner.
För oss är det viktigt att du i ditt tydliga ledarskap vill verka genom tillitsbaserad styrning och ta tillvara medarbetares kompetens och erfarenhet. Du förväntas leda utifrån arbetsglädje, stolthet och värme samt bidrar därigenom till kommunens utveckling till att vara en ännu mer attraktiv arbetsgivare och en attraktiv boende- och näringslivskommun.
En viktig del i uppdraget är att som ambassadör för Sotenäs kommun nätverka, bygga relationer lokalt, regionalt och nationellt samt bidra till att lyfta och synliggöra Sotenäs kommun.

Förväntningar

Vi söker dig som vill vara med och leda Sotenäs fortsatta utvecklingsresa. Du har en relevant akademisk utbildning med erfarenhet från offentlig verksamhet och politiskt styrd organisation. Erfarenhet av att leda andra chefer efterfrågas i rollen.

Vi ser gärna att du har ett framåtlutat förhållningssätt och ett ledarskap som bygger på tillit, engagemang i kombination med tydlighet och mod.  Du har en naturlig förmåga att entusiasmera, kommunicera och skapa värdefulla möten med kommuninvånare, medarbetare, politiker och näringsliv. För den fortsatta utvecklingsresan för Sotenäs kommun behöver du ha ett genuint samhällsintresse, förmåga till nytänkande, men också god förståelse för hur vi tillsammans skapar en hållbar samhällsutveckling och en vi-känsla i hela koncernen.
För att trivas hos oss tror vi att du som person är prestigelös, lyhörd med stor integritet samtidigt som du är modig och nyfiken.

Vi förutsätter att du har erfarenhet av att identifiera och driva utvecklings- och förändringsarbeten och att du har en god förståelse för kommunal ekonomi.
Självklart är du kommunikativ, har mediavana och uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.

Är du den vi söker ger vi dig möjligheten att kliva på en spännande utvecklingsresa för att skapa god livskvalitet för invånarna i Sotenäs kommun.

Välkommen med din ansökan!

INTRESSEANMÄLAN

I denna rekrytering samarbetar Sotenäs kommun med Source. Din intresseanmälan gör du via länken nedan. Urval kommer att ske löpande därför vill vi ha din intresseanmälan så snart som möjligt, dock senast den 13 december 2021. Om du vill diskutera tjänsten närmare kontakta rekryteringskonsulterna Sofia Rasmusson 070-508 03 28, sofia.rasmusson@source-executive.se eller Bianca Gideback 070-811 03 64, bianca.gideback@source-executive.se.

Länk till ansökan:

Information till kandidatförmedlare, rekryteringskonsulter och annonssäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser

Anställningsform

     Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

     Heltid

Tillträde

     Enligt överenskommelse

Löneform

     Månadslön, individuell lönesättning

Antal lediga befattningar

     1

Sysselsättningsgrad

     100%

Ort

     Sotenäs

Län

     Västra Götalands län

Land

     Sverige

Referensnummer

     2021/135

Kontakt

  • Erika Hassellöv, 0523 - 66 45 76

Publicerat

     2021-11-22

Sista ansökningsdag

     2021-12-13

 

Dela detta jobb

logga
Kommundirektör

Sotenäs kommun