ledningsjobb.se

I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi har ingenjörer, kommunikatörer, lärare, undersköterskor, projektledare och jurister samt 214 andra yrkesbefattningar. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi gör skillnad och vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens - det vet vi leder till utveckling både för individen och för organisationen. För oss är det viktigt att ge våra medarbetare ett hållbart arbetsliv, vilket vi kallar ”Balans i livet”. Vi satsar alltså mycket på de mjuka värdena – hur människor mår, blir bemötta och kan växa – eftersom det är vår definition av att vara en riktigt bra arbetsgivare. I Falu kommun eftersträvar vi jämställdhet och vi ser gärna en personalsammansättning som speglar mångfalden i samhället. Vi välkomnar därför sökande som bidrar till detta.

Vi söker en trygg och engagerad ledare som målinriktat vill leda och vidareutveckla Falu kommuns kommunikationsarbete. I rollen som kommunikationschef kommer du att vara mitt i händelsernas centrum för att stärka bilden av Falu kommun och bidra till samhällsnytta. Tillsammans med ett kompetent team på kommunikationskontoret ska du med transparens, stabilitet och öppenhet driva både det interna och externa arbetet med att nå ut med information gällande vår växande stad –med fokus både på nutid och framtid!

Kommunikationskontoret är en del av Falu kommuns kommunstyrelseförvaltning och ansvarar för kommunens övergripande kommunikation. Vår uppgift är att ge kommunikationsstöd till såväl kommunledning som till alla förvaltningars verksamheter samt även erbjuda våra medborgare god information. Det innebär att vi bland annat arbetar med intern och extern kommunikation i form av kommunikationsprojekt, webbutveckling, nyhetsartiklar, grafisk form, mediefrågor, strategisk rådgivning och kriskommunikation. 

ARBETSUPPGIFTER
Som kommunikationschef har du huvudansvaret för Falu kommuns kommunikationsarbete. Du har en central roll där viktiga delar är att lyfta och utveckla kommunikationen med Faluborna och att bidra till bilden av Falu kommun som en attraktiv plats att verka, leva och bo på, både lokalt och nationellt. I dina arbetsuppgifter ingår även att skapa förutsättningar för transparent informationsflöde internt för våra ca 5000 anställda i kommunen.

Du motiverar och engagerar dina medarbetare i det dagliga arbetet, både i strategiska och operativa frågor. Förutom verksamhetsansvar ingår budget-, personal- och arbetsmiljöansvar. I arbetsuppgifterna ingår även:

- övergripande ansvar och systemägarskap för bland annat falun.se och intranätet Insidan
- att stärka och utveckla kommunikationsstödet till våra verksamheter
- ansvar för kommunikationsstrategiskt ledningsstöd
- att upprätta strategier och planer, samt följa upp och utvärdera kommunikationsinsatser
- vara en del i kommunens krisledningsstab och på rullande schema vara tjänsteman i beredskap

KVALIFIKATIONER
Utbildning och erfarenhet

Du som söker har akademisk examen inom kommunikation eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten. Vidare krävs det att du har flerårig erfarenhet av ledarskap och utveckling av medarbetare och verksamheter. Du ska också ha erfarenhet av strategiskt kommunikations- och/eller marknadsföringsarbete i en större organisation.

Personliga egenskaper

Du är en person som med tydligt och coachande ledarskap främjar en stabil och förtroendeskapande arbetsatmosfär. Med stort engagemang ger du ditt team en utpräglad riktningskänsla och du tror på utveckling av andra genom delegering och överlåtande av ansvar. För att trivas i rollen behöver du besitta ett strategiskt sinne och vara en pålitlig person som vill verka för långsiktigt utvecklingsarbete. Samverkan är en självklarhet för dig och du har lätt för att skapa nya kontakter samt bygga goda relationer med medarbetare, chefer och förtroendevalda.

Det är meriterande om du:

- har erfarenhet av ledarskap inom kommunal verksamhet och/eller annan politiskt styrd organisation
- tidigare drivit långsiktigt förändringsarbete
- arbetat på kommunikationsavdelning

ANSTÄLLNINGSVILLKOR
Tillsvidareanställning på heltid. Tillträde efter överenskommelse. Kopior på betyg lämnas till Falu kommun i samband med detta. 

UPPLYSNINGAR 

Emelie von Bothmer, Kommunikationschef, tel: 023-821 22, emelie.von.bothmer@falun.se
Malin Blixt, HR-specialist, tel: 023-879 61, malin.blixt@falun.se

FACKLIGA FÖRETRÄDARE

Vision, Christina Johansson, tel: 023-821 10, Christina.johansson@falun.se

ÖVRIGT 

Falu kommun använder kompetensbaserad rekryteringsmetodik och vi kommer i denna rekrytering genomföra arbetspsykologiska tester som en del av urvalsmetoden för att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess. 

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Kontaktinformation
Emelie von Bothmer, Kommunikationschef, 023-82122

Arbetsplats
Stora torget

791 60 Falun

Logga

Kommunikationschef

Företag Falu kommun
Ort
Utgår

2020-01-05

Ansök nu

Dela detta jobb