ledningsjobb.se

KONSERTHUSCHEF TILL HELSINGBORGS SYMFONIORKESTER OCH KONSERTHUS

Företag Pro Astri AB
Ort
Kategorier
Utgår

2021-08-01

Ansök nu

KONSERTHUSCHEF TILL HELSINGBORGS SYMFONIORKESTER OCH KONSERTHUS

Vi söker en ny konserthuschef för Helsingborgs Symfoniorkester och Konserthus när nu vår nuvarande går vidare till nya utmaningar. Uppdraget innebär ett helhetsansvar för verksamheten och omfattar såväl dess konstnärliga som övriga verksamhetsmässiga utveckling. Helsingborgs Symfoniorkester och Konserthus är en mycket viktig del av Helsingborg Arena och Scen AB. Bolaget innehåller verksamheter såsom t ex Helsingborgs stadsteater, Sofiero Slott och slottsträdgårdar och Helsingborg Arena, vilka Helsingborgs Symfoniorkester och Konserthus på olika sätt samverkar med i konstnärliga och produktionsmässiga projekt och sammanhang.

Konserthuschef till Helsingborgs Symfoniorkester och Konserthus

Om tjänsten
Konserthuschefen har ett övergripande ansvar för att Helsingborgs Symfoniorkester och Konserthus fylls med ett program som välkomnar alla våra invånare och besökare från andra delar av Sverige och världen.
Tjänsten innefattar ett helhetsansvar för Helsingborgs Symfoniorkester och Konserthus verksamhet, och konserthuschefen leder såväl den konstnärliga som övriga verksamhetsmässiga utvecklingen. Verksamheten omfattar Helsingborgs Symfoniorkester med ca 58 musiker under ledning av orkesterchefen samt en produktionsteknisk/administrativ avdelning under ledning av chefsproducenten. Utöver att vara hemmaplan för orkesterns egenproducerade konserter är Konserthuset även en mycket populär plats för konserter, konferenser och andra slags möten arrangerade av externa aktörer. På Konserthuset finns också en stab med ansvar för bland annat kommunikation, artist- och konferensbokningar samt barn- och ungdomsverksamhet. Såsom del i Helsingborg Arena och Scen AB har verksamheten därtill stöd inom områden såsom ekonomi, HR, marknadsföring och press. Konserthuset omsätter ca 75 miljoner kronor per år och har drygt 70 medarbetare.
Konserthuschefen ingår i ledningsgruppen för Helsingborg Arena och Scen AB och rapporterar till VD.

Bakgrund och kvalifikationer
Vi söker en mogen ledare med gedigen erfarenhet av framgångsrikt ledarskap inom likvärdig verksamhet. Vår nya konserthuschef har yrkesmässig erfarenhet av både tradition och nytänkande inom konsert- och orkestermusikbranschen.
Vi lägger stor vikt vid din förmåga att kunna utveckla nya musikaliska, kvalitativt starka idéer, och att koppla det till verksamhetens uppdrag, direktiv från ägaren, kulturpolitiska mål och publikintresse. Att ha ett resultatorienterat arbetssätt med en god analytisk förmåga är en förutsättning för att lyckas uppnå de uppsatta målen, och omvandla samt anpassa dem till verksamheten.
Du har tidigare erfarenhet av att ha verkat på strategisk nivå i en organisation med politisk styrning och av att leda en verksamhet som finansieras genom både bidrag och egna intäkter.

Som person är du genuint intresserad av och har förmåga att utveckla och skapa delaktighet bland medarbetare i verksamhetens olika delar. I ditt arbete både internt och externt ser vi att god social och kommunikativ förmåga är avgörande och att man har ett brett och relevant nätverk i Sverige och internationellt.

Vi söker dig som har:
- Konstnärlig akademisk utbildning med mångårig och gedigen erfarenhet från svenskt musik- och symfoniorkesterliv.

- Dokumenterat goda resultat som ledare i liknande befattningar med verksamhetsledning samt budget- och resultatansvar.

Information och ansökan
Välkommen med din ansökan, inklusive CV, senast 2021-08-01.
I denna rekrytering samarbetar vi med ProAstri. För en inledande konfidentiell dialog kring tjänsten, välkommen att kontakta seniorkonsult Ulrica Pantzar, mobil 070-767 77 75 eller via mail ulrica@proastri.se.

Intervjuer kan komma att ske löpande.

Dela detta jobb

KONSERTHUSCHEF TILL HELSINGBORGS SYMFONIORKESTER OCH KONSERTHUS

Pro Astri AB