ledningsjobb.se

Om arbetsplatsen

Vellinge kulturskola Artisten – får oss alla att växa.
Alla kan bli artister - på olika sätt, i olika sammanhang och på olika nivåer – allt utifrån sina speciella förutsättningar. Detta är kulturskolans övertygelse. Kulturella uttryck och aktiviteter gör att vi växer som människor. Självkänslan och kreativiteten ökar i takt med den glädje vi upplever i att skapa.

Arbetsuppgifter


OM DIG
Vi söker Dig som delar vår övertygelse, har en passion för kultur samt har en helhetssyn på barn och ungdomars utveckling, med varje elev i fokus.

Genom förtroende och tillit till dina kompetenta medarbetare, inspirerar, lyfter och vidareutvecklar du det goda arbete som redan görs. Du ser dina medarbetare som din främsta tillgång. Du kommer vara den som har helhetsbilden och tillsammans skapar ni engagemang och arbetar mot gemensamma mål.
Ditt ledarskap ska kännetecknas av lyhördhet, tydlighet och delaktighet. Din övertygelse är att en god arbetsmiljö och arbetsglädje är viktiga drivkrafter. Därför skapar du förutsättningar för detta på vår arbetsplats där vi trivs, har respekt för och omtanke om varandra.

DITT NYA JOBB
Du ansvarar för kulturskolans verksamhet vilket innebär ledning och styrning av personal, arbetsmiljö, verksamhetsfrågor och ekonomi.
Kulturenheten är en del av kommunens Samhällsbyggnadsavdelning. I Kulturenheten ingår Kulturskolan, Biblioteken och Allmänkulturen. Du rapporterar till Verksamhetschef kultur som är din närmaste chef och kommer att ingå i Kulturenhetens ledningsgrupp tillsammans med samordnare från biblioteken och kultursamordnare. Du svarar inför Kultur- och Fritidsutskottet och ansvarar för nämndarbete som rör Kulturskolan. Du motiveras av att samverka med olika aktörer tex. Stödföreningen Artisten support, lokalt föreningsliv, företagarföreningar, Regionala nätverket för Skånes musik- och kulturskolechefer samt Kulturskolerådet.

Du ansvarar för ca 25 medarbetare som ger undervisning i musik, dans, teater, musikal, bild, film och musikproduktion mm. Kulturskolan har ca 750 elever. Verksamheten bedrivs i egna lokaler i Vellinge samt till viss del i lokaler i grundskolan och gymnasiet. Kulturskolan inrymmer stor konsertsal Vellinge Konserthus - som rymmer 250 personer och som kulturskolechef är du ytterst ansvarig för denna.
 

Kvalifikationer

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som varit, är eller är helt övertygad om att du vill bli chef med personal-,
ekonomi- , arbetsmiljö- och verksamhetsansvar. Du har en högskoleutbildning med kulturinriktning. Du har också ledarskapsutbildning och erfarenhet av ledarskap på kulturskola. Du är också van att organisera verksamhet på ett strukturerat sätt. Du har förståelse att verka i en politiskt styrd organisation och erfarenhet att arbeta i en ledningsgrupp.

Du har pedagogisk insikt och förmåga. Du har ett inkluderande förhållningssätt, god omvärldskunskap och förmåga att utveckla användningen av digitala verktyg i verksamheten. Du har förmåga att motivera och engagera personal samt är kommunikativ både skriftligt och muntligt.

Utdrag krävs ur belastningsregister.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2020-08-04

Ansökan

Referensnummer:   C35190

Logga

Kulturskolechef till Vellinge kulturskola Artisten- med förmåga att få alla att växa

Företag Vellinge kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2020-02-25

Ansök nu

Dela detta jobb