ledningsjobb.se

logga

Kvalitets - och hållbarhets Chef till Dogman

Ansök nu

Kvalitets - och hållbarhets Chef till Dogman

Kvalitets - och hållbarhets Chef

AB Dogman är en av Nordens ledande aktör inom husdjurstillbehör och importerar, distribuerar och marknadsför produkter inom husdjurssegmentet samt häst och ryttare. Vi utvecklar vårt sortiment inom våra varumärken Dogman och Jacson med visionen om att skapa ”Det Bästa Valet för Bästa Vännen”. Dogman finns idag representerade med bolag i Sverige, Norge, Danmark och Finland och år 2020 uppgick omsättningen till 400 MSEK med god lönsamhet. Dogman är grundat 1965 och är cirka 180 anställda och ägs av BrA Invest.

I september 2017 förvärvade Dogman sina första butiker för att starta en egen butikskedja. Idag är vi 32 butiker i Sverige och Norge. Under sommaren 2019 lanserades e-handel under eget varumärke. E-handel som affärsområde startade två år tidigare då en mindre norsk aktör förvärvats.

Dogman har sedan 2015 samarbetat med företaget Great Place to Work i strävan om att bli Sveriges bästa arbetsplats inom jämförbara branscher. De tre senaste åren har Dogman blivit certifierade enligt Great Place to Works internationella standard och klassas som en av Sveriges bättre arbetsplatser

Arbetsuppgifter

Som Hållbarhets- och kvalitetschef hos oss har du det övergripande ansvaret för att underhålla koncernens ledningssystem, säkerställa ett systematiskt hållbarhetsarbete och i övergripande stötta organisationen och de huvudprocesser som jobbas efter. Vår kvalité – och hållbarhetsarbete bygger på en helhetssyn där ekonomiska, sociala och miljömässiga faktorer samverkar för ett framgångsrikt resultat. Hållbarhetsarbetet är integrerat i företagets affärsplan och har en naturlig roll i organisationen, både med avseende på vårt eget arbete och i vårt erbjudande till kunder och partners i sin omställning till hållbart företagande Att kontinuerligt besöka leverantörer runt om i världen ingår i arbetet med uppdraget att säkerställa avtal efterlevs i enligt med Code of Conduct.

I denna roll äger du företagets kvalitésystem, process- och kvalitetsutveckling inom områden som är centrala för oss och ingår i vårt uppdrag. I ett nära samarbete med övriga organisationen säkerställer och utvecklar du även kvaliteten på våra produkter och tjänster. I detta arbete ingår även implementering och kontinuerlig utveckling av vår förvaltningsmodell för system och processer.

Du leder även företagets interna revisioner mot ständiga förbättringar samt har kontakt med externa samarbetspartners och myndigheter. Primärt är för denna roll är våra tillsynsmyndigheter Jordbruksverket och Kemikalieinspektionen.

I rollen ingår dessutom att vara med och driva och utveckla företagets förbättringsarbete i vår strävan att kontinuerligt utveckla verksamheten och nå vår vision.

Som Kvalité – och Hållbarhetschef rapporterar du till VD och är medlem i ledningsgruppen.

Placering: Åstorp
Tillträde: Enligt överenskommelse

Vem är du?

Vi söker dig som har högskoleutbildning och flera års erfarenhet inom området med en framgångsrik historik. Du har god kunskap om ledningssystem (ISO 14001 eller liknande) samt är van att driva strategiskt arbete med fokus på ständiga förbättringar. Du har med fördel tidigare erfarenhet från en större koncern samt att bygga en koncerngemensam funktion.

Som person är du engagerad och drivande och har en förmåga att entusiasmera din omgivning. Då tjänsten innebär ett nära samarbete med chefer och medarbetare i hela organisationen krävs det att du är lyhörd och har en förmåga att se till helheten. Arbetet kräver att du är strukturerad och ordningsam och att du har en förmåga att kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska.

Ansökan

Känner du igen dig i beskrivningen ovan? I så fall är du varmt välkommen med din ansökan. Du ansöker via vår hemsida https://karriar.dogman.com/. Observera att vi inte tar emot ansökningar via e-post.

Vi tillämpar löpande urval och tillträde är snarast. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.

Välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

logga
Kvalitets - och hållbarhets Chef till Dogman

Roi Rekrytering Sverige AB