ledningsjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ledningsjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
Mariestad Kommun

Kvalitetssamordnare till Mariestads kommun

Ort
Utgår

2022-01-28

Ansök nu

Kvalitetssamordnare till Mariestads kommun

Om arbetsplatsen

Att arbeta i Mariestads kommun är att göra skillnad tillsammans med andra och att utvecklas individuellt. Här behövs och uppskattas alla för det de gör både av invånare och av arbetsgivare. Varje anställd i Mariestads kommun är en avgörande del i det viktiga arbetet med att ge service och omsorg till invånarna. Mariestads kommun fokuserar på hälsa, utveckling och delaktighet för sina anställda och ser möjligheterna hos varje person. Tillsammans skapar vi grunden för en god stad och utvecklar samhället till det vi vill att det ska vara.

I Sjöstaden Mariestad arbetar 2 500 kommunanställda från 170 yrkesgrupper inom 120 verksamhetsområden med några av Sveriges viktigaste uppdrag. Barns lärande, god omsorg, hållbar samhällsutveckling och miljöfrågor är bara några exempel på det som vi satsar på.

Sektor ledning har bland annat till uppgift att bistå kommunstyrelsen och verksamhetens chefer i dess arbete. Uppdraget är att arbeta kommunövergripande för att leda, samordna och utveckla de interna processerna samt ansvara för det övergripande strategiska arbetet i kommunen. Sektorn svarar dessutom för stöd och service till medborgare och interna verksamheter. Sektor ledning är organiserat i olika enheter; demokrati och administration, kommunikation, fritid och kultur samt medborgarkontor.

Mariestads kommun har tillsammans med Töreboda kommun och Gullspångs kommun ett unikt samarbete med en gemensam ekonomiavdelning. Våra kommuner är kända som bra samarbetspartner av andra kommuner och av andra organisationer. Som anställd hos oss får du en fantastisk möjlighet att påverka kommunernas framtid. Tillsammans skapar vi grunden för en god kommun och utvecklar samhället till det vi vill att det ska vara i det viktiga arbetet med att ge service och omsorg till kommuninvånarna.

Arbetsuppgifter

Vi söker en kvalitetssamordnare som är erfaren och utvecklingsbenägen

Som kvalitetssamordnare ingår du i den gemensamma ekonomiavdelningen. Avdelningen är processägare för de strategiska planerings- och uppföljningsprocesserna inom kommunernas verksamheter. Huvudprocesserna är mål - och budgetprocessen och analys och uppföljningsprocessen. Att leda och samordna kvalitetsarbetet i dessa processer kommer att vara ditt ansvar.

Ekonomiavdelningen är placerad i Mariestad kommun. I ett nationellt perspektiv är det unikt med en gemensam ekonomiavdelning för tre kommuner.

Ditt uppdrag
Ditt uppdrag består av att i nära samarbete med chefer och politiker driva, utveckla och samordna det kommunövergripande kvalitetsarbetet. Du ansvarar för att leda kvalitetsarbetet och följa upp de övergripande politiska målen och kvalitetsarbetet.

Uppdraget består även av att stödja verksamheterna i verksamhetsutveckling utifrån målstyrningsarbetet. Därutöver ingår att leda och delta i olika kommungemensamma projekt och utvecklingsinsatser.

Kvalifikationer

Din profil
Vi söker dig som har erfarenhet av att leda, driva och utveckla processer för att uppnå politiskt beslutade mål. Du har en gedigen erfarenhet av att ha arbetat med verksamhetsutveckling inom en politisk styrd organisation samt erfarenhet från att leda verksamhetsövergripande projekt.

Du har lätt för att skapa goda relationer genom ditt stabila, pedagogiska och serviceinriktade sätt. Du tycker om att ge stöd och support samt uppskattar samarbete. Du är även mål och resultatinriktad med tydligt fokus på uppdraget. Du är noggrann, tar stort ansvar och driver självständigt ditt arbete framåt.

Det är meriterande om du har erfarenhet av:
• Arbeta i politisk styrd organisation och gärna på övergripande nivå
• Stödja chefer och ledning
• Arbeta i planerings och uppföljningssystem såsom Stratsys

Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper. Akademisk utbildning med lämplig inriktning med examen på som lägst kandidatnivå är ett krav i denna tjänst.

Eftersom ekonomiavdelningens arbete omfattar tre kommuner i samverkan behöver du ha körkort för personbil.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse.

Referensnummer: A1075397

Övrigt

Mariestads kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet och vill därmed tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald kan tillföra verksamheten.

Med hänsyn till medarbetares, kollegors, kunders och brukares hälsa tillämpar Mariestads kommun rökfri arbetstid.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Mariestads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länk i annonsen, inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Dela detta jobb

Mariestad Kommun
Kvalitetssamordnare till Mariestads kommun

Mariestads kommun