ledningsjobb.se

logga

Nordic Growth Market söker Chefsjurist

Företag Jurek
Ort
Kategorier
Utgår

2021-10-13

Ansök nu

Nordic Growth Market söker Chefsjurist

Vill du arbeta i en central roll på en av Nordens ledande börser där du får möjlighet att arbeta såväl strategiskt som operativt och delta i bolagets tillväxtresa? I så fall ör denna roll något för dig! Nordic Growth Markets har mer än 30 års erfarenhet som en dedikerad partner för tillväxtbolag. Genom våra marknadsplatser i Sverige, Danmark, Finland och Norge erbjuder vi handel i mer än 24 000 olika instrument som aktier, obligationer, AIF:er och derivat. NGM är ett helägt dotterbolag till Börse Stuttgart vilket möjliggör parallellnotering i Tyskland för våra noterade bolag.

Vi söker nu en Chefsjurist till kontoret i Stockholm.

Arbetsbeskrivning

Som Chefsjurist är du ansvarig för bolagets samtliga legala frågeställningar. Det är en bred roll där du förväntas arbeta såväl strategiskt som operativt med fokus på kapitalmarknads- och värdepappersjuridik, men även andra områden såsom bolagsrätt, kommersiella avtal samt dataskydd. Du är ansvarig för efterlevnad och implementering av gällande och nya regelverk såsom EU-direktiv, ESMA-riktlinjer och Finansinspektionens föreskrifter, liksom för upprättandet av regelverken för såväl emittenter som medlemmar. I arbetet kommer du att ha daglig kontakt med bolagets avdelning för marknadsövervakning och också i övrigt bistå med löpande juridisk rådgivning.

Som Chefsjurist är du föredragande i bolagets disciplinnämnd samt ledamot i noteringskommittén och sekreterare i bolagets styrelse.

I teamet ingår en jurist och du rapporterar till bolagets VD.

Vem är du?

Vi söker dig som efter juristexamen har arbetat minst sju år på bolag och/eller advokatbyrå. Du har en bred affärsjuridisk kompetens med särskild erfarenhet av aktiemarknadsrätt, bolagsrätt och kommersiella avtal. Du är van att arbeta med regelefterlevnad och då särskilt MiFID II, MAR samt övriga aktiemarknadsrättsliga regler.

Du är en senior jurist, van att arbeta självständigt och du trivs med ansvar. Som person är du strukturerad, noggrann, resultatfokuserad och klarar att driva utvecklingsarbete samtidigt som du hanterar och prioriterar löpande frågor. Du är kommunikativ och lyhörd inför verksamhetens behov samtidigt som du har hög integritet och vågar också utmana när det krävs. Du är pedagogisk, kommunikativ och månar om att ge service och rådgivning med hög kvalitet. Du har en utpräglad analytisk förmåga och ett strategiskt tankesätt. Du är trygg i din person och kompetens och skapar förtroende hos dem du möter. Då bolaget har en stark internationell prägel arbetar du obehindrat på engelska likväl som på svenska.

Du erbjuds

På NGM får Du möjlighet att arbeta på en auktoriserad börs. Vi erbjuder dig en central och utmanande roll med många kontaktytor både internt och externt, såväl i Sverige såsom internationellt. Vi har korta beslutsvägar och vårt arbetsklimat präglas av engagemang och hög service. Hos oss får du möjlighet att utvecklas, utmanas och bidra med din kompetens. Vill du vara en del av vårt engagerade team och vara med på vår tillväxtresa?

Ansökan

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. Urval sker löpande.

I denna rekryteringsprocess samarbetar NGM med Jurek Rekrytering & Bemanning. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Helena Woodcock på telefonnummer 0733-10 95 85 alternativt helena.woodcock@jurek.se.

Om verksamheten

Nordic Growth Markets är en av de ledande nordiska börserna med mer än 30 års erfarenhet som en dedikerad partner för tillväxtbolag. Genom våra marknadsplatser i Sverige, Danmark, Finland och Norge tillhandahåller vi handel i mer än 24 000 instrument som aktier, obligationer, AIF:er och derivat. Vi är ett helägt dotterbolag till Börse Stuttgart Group, en av Tysklands största marknadsplatser för privatpersoner.

Nordic Growth Markets roll är att möjliggöra tillväxt för alla bolag. Vi gör det i ett nära partnerskap som anpassas efter bolagens unika behov. Med lång erfarenhet av samarbete med nordiska tillväxtbolag har vi skapat en attraktiv intäktsdelningsmodell som ger bolagen ett ökat värde av sin börsnotering. Vi har stor förståelse för entreprenörens utmaningar och möjligheter och vill därför vara en stabil partner under tillväxtresan. Vårt partnerskap omfattar även tillgång till den europeiska kapitalmarknaden genom Börse Stuttgart.

Dela detta jobb

logga
Nordic Growth Market söker Chefsjurist

Jurek