ledningsjobb.se

logga

Områdeschef till LSS

Företag AxÖ Consulting
Ort
Utgår

2021-05-17

Ansök nu

Områdeschef till LSS

2020 utsåg FUB Hallstahammars kommun till den bästa LSS-kommunen i Västmanland. Hallstahammar är en liten kommun med stora möjligheter där du som medarbetare är en viktig del av någonting större. Du är med och skapar en kommun där utveckling, kreativitet och nytänkande är viktiga delar av kommunens vision för framtiden.

På uppdrag av Hallstahammars kommun söker AxÖ Consulting en områdeschef till LSS. Nu finns en unik chans för dig som vill ta vid ett påbörjat utvecklingsarbete inom Socialförvaltningen, och då särskilt LSS-verksamheten i Hallstammars kommun. Vi söker dig som är en stabil, trygg och inspirerande ledare som har kunskap och erfarenhet inom området LSS.

Varmt välkommen med din ansökan!

Rekryteringsprocessen hanteras av AxÖ Consulting men du kommer att anställas direkt hos Hallstahammars kommun.

Arbetsuppgifter

LSS-verksamheten i Hallstahammars kommun är verksamhet med hög kvalitet som tillhör socialförvaltningen och består av:

  • Fem gruppbostäder
  • Fem servicebostäder
  • En gruppbostad inom socialpsykiatrin
  • 13 dagliga verksamheter
  • Ett korttidsboende
  • Personlig assistans
  • Boendestöd
  • Korttidstillsyn/fritidsverksamhet

Arbetet inom Socialförvaltningen präglas av nämndens målsättning, nämligen att alla brukare ska uppleva trygghet, självbestämmande och en hög grad av nöjdhet. I dina arbetsuppgifter ingår ett strategiskt övergripande ansvar för verksamhetsutveckling, medarbetare, budget och resultat. Du ska även vara drivande i kvalitets- och förändringsarbetet för bästa möjliga resultat.

Områdeschefen har totalt fem mycket kompetenta enhetschefer i sin organisation och det är ca 170 medarbetare inom verksamheten samt vikarier därutöver. Du är direkt underställd socialchefen och du kommer att ingå i förvaltningens ledningsgrupp där du tillsammans med övriga chefer tar ett gemensamt ansvar för hela förvaltningen.

Kvalifikationer
Vi ser att du som söker har en relevant högskoleutbildning, kunskap inom området samt god förståelse för rådande lagstiftning. För tjänsten krävs ett grundläggande ekonomiskt kunnande samt erfarenhet av budget- och personalansvar. Genom tidigare chefsuppdrag har du erfarenhet av att leda andra chefer. Antagligen har du erfarenhet från arbete i en politiskt styrd organisation och dina kunskaper i svenska är mycket goda både i tal och skrift.

Din erfarenhet och din förmåga att vara nytänkande och lösningsfokuserad kommer även att vara centralt för att organisationen ska kunna möta de krav och förväntningar som finns på området. Du håller dig dessutom uppdaterad genom omvärldsbevakning och du är mån om att ta reda på vad som är på gång inom dina verksamheter.

Att vara verksamhetens ansikte utåt och att vara föredragande för Socialnämnden är något du trivs med. Du har sinne för detaljer men framför allt förmågan att se helheten, både för den egna verksamheten och för förvaltningen och hela kommunen.

Som områdeschef kommer du att leda kunniga och engagerade medarbetare som ständigt arbetar för invånarnas bästa. Vi ser därför att du är en trygg ledare som har förmåga att skapa en god arbetsmiljö med ett öppet klimat där medarbetarna trivs och utvecklas. Du är även en ledare som gör det möjligt för medarbetare och chefer att utvecklas i sina roller och du brinner för mötet med andra människor.

Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet för tjänsten.

Välkommen med din ansökan idag!

Information och ansökan

Alla ansökningar behandlas konfidentiellt. För mer information kontakta Mia Haglund, tel 072-396 05 82 alt mia.haglund@axoconsulting.se. Din ansökan önskar vi senast den 17 maj.

Om Hallstahammars kommun

Hallstahammar har ett centralt och bekvämt läge i Mälardalen. Här bor ca 16 400 personer. Med tåg tar det mindre än 15 minuter till Västerås centrum och en dryg timme till Stockholms central. Söderut, över Kvicksundsbron, når du snabbt Eskilstuna. Du kan dessutom åka den avgiftsfria busslinjen Brukslinjen från Kvicksund i söder till Virsbo i norr.

Vill du veta mer om Hallstammars kommun? Besök: www.hallstahammar.se

Dela detta jobb

logga
Områdeschef till LSS

AxÖ Consulting