ledningsjobb.se

-->

Omvårdnadschef till Astrid Lindgrens barnsjukhus, Barnhjärtcentrum

Ort
Kategorier
Utgår

2021-07-25

Ansök nu

Omvårdnadschef till Astrid Lindgrens barnsjukhus, Barnhjärtcentrum

Vi söker en till omvårdnadschef till barnhjärtcentrum inom högspecialiserad barnmedicin!

Vi erbjuder
Vill du vara med och leda samt utveckla högspecialiserad barnmedicin för barn och ungdomar på Astrid Lindgrens Barnsjukhus?

Du får som chef ett sammanhållet ansvar för vård, forskning, utbildning och ekonomi. Tillsammans med dina närmaste kollegor och övriga OVC inom verksamhetens område hjälps vi åt att utveckla vården för våra patienter. Tillsammans skapar vi förutsättningar för att vi har en bra arbetsmiljö och en hög patientsäkerhet inom ramen för vårt uppdrag.

I dialog med din närmaste chef har du ansvar för att du får den utveckling du behöver för att  vidareutvecklas i din ledarroll. Det finns många sätt att få stöd inom ramen för Karolinskas chef- och ledarskapsutveckling.

Om tjänsten
Som OVC leder du arbetet tillsammans med sektionschefen och är första linjens chef för omvårdnadspersonalen. Du ansvarar och säkerställer att det finns rätt kompetens och bemanning med omvårdnadspersonal för våra patienter och du ger medarbetarna de förutsättningar som krävs för arbetet. Du har ansvar för att bereda möjligheter för omvårdnadsutveckling och -forskning. I rollen ingår ansvar för budget och verksamhetsutveckling och du har ett arbetsmiljöansvar för både den fysiska och psykosociala arbetsmiljön. Du arbetar tillsammans med våra övriga OVC inom omvårdnadsområdet  för att utveckla vården för våra patienter och du ingår i omvårdnadsområdets ledningsgrupp. I uppdraget ingår klinisk tjänstgöring. 

Vår arbetsmiljö präglas av våra värderingar Ansvar – Medmänsklighet – Helhetssyn.

Vi söker
Vi söker dig som är en handlingskraftig och inspirerande ledare med mycket driv men som också har en förmåga att stanna upp och reflektera samt skapa delaktighet. Du har klinisk kunskap från omvårdnadsarbetet, gärna från barnsjukvården och är lyhörd för verksamhetens barn och familjer. För att trivas i rollen har du lätt för att skapa förtroende hos medarbetare, stödja och bidra till deras utveckling samt motivera och tillvarata deras engagemang och kompetens.

Kvalifikationer
Krav: Specialistsjuksköterska med inriktning barnsjukvård.

Meriterande: Har du tidigare chefserfarenhet är det en merit samt tidigare arbetslivserfarenhet från barnsjukvård.

Ansökan 
I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest som båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent. 

Om du uppfyller tjänstens kvalifikaitoner kommer du att få en inbjudan till att utföra tester. Länken skickas normalt första dagen efter ansökningstidens slut och du får sedan tre arbetsdagar på dig att genomföra testerna. 

Om du har frågor kring testerna är du välkommen att kontakta rekryteringstest.karolinska@sll.se

Välkommen med din ansökan!

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:

1. CV
2. Personligt brev (valfritt)

3. Betyg och intyg

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Läs mer om rekryteringsprocessen HÄR.

Fackliga representanter:  
SACO: Pasi Nyberg tel. 072-580 86 84
Vision: Kristina Nilsson 072-465 48 55
Läkarföreningen: Yvonne Dellmark 073-668 17 40
Kommunal: Madeleine Brunskog 08-585 803 90
Vårdförbundet: Rozita Sarif 070-0891792
Naturvetarna: naturvetarna.karolinska@sll.se

Till oss kommer svårt sjuka barn från hela landet. Vi vårdar barn med kroniska sjukdomar, medfödda missbildningar, olika akuta tillstånd och tar hand om för tidigt födda barn. Temat bedriver specialiserad och högspecialiserad vård, och har ett rikssjukvårdsuppdrag för viss avancerad barn- och ungdomskirurgi. Med ca 2200 medarbetare är Tema Barn - Astrid Lindgrens Barnsjukhus verksamt inom sju medicinska enheter och fyra omvårdnadsområden. Temat är organiserat i 20 patientflöden och ca160 patientgrupper inom barnsjukvårdsområdet. Vi tar emot ca 180 000 patientbesök per år, varav 55 000 akuta besök och har en omfattande klinisk forskning, utveckling och undervisning med brett internationellt samarbete. Vård bedrivs på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna och i Huddinge samt på Danderyds sjukhus.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.
http://www.sll.se/

Dela detta jobb

Omvårdnadschef till Astrid Lindgrens barnsjukhus, Barnhjärtcentrum

Karolinska Universitetssjukhuset