ledningsjobb.se

Omvårdnadschef till Funktionsenhet Akut Barn i Huddinge

Ort
Utgår

2019-10-27

Ansök nu

Omvårdnadschef till Funktionsenhet Akut Barn i Huddinge

Vill du vara med och leda och utveckla framtidens barnakutsjukvård hos oss?  

Vår vision ”Patienten först - tillsammans skapar vi den bästa vården” är vägledande på Karolinska Universitetssjukhuset.

FO Akut barn är ett funktionsområde som tar ansvar för barnakutsjukvården på Astrid Lindgrens Barnsjukhus på Karolinska Universitetssjukhuset. Vi har totalt ca 250 anställda på våra två siter. Vi bedriver vård dygnet runt på två akutmottagningar i Solna och Huddinge och två akuta slutenvårdsavdelningar i Huddinge med tillhörande hemsjukvårdsenhet. Vi möter och vårdar barn med alla slags sjukdomar och akuta tillstånd och samarbetar i tvärprofessionella team. På vår barnakutmottagning i Huddinge tar vi emot totalt ca 15-18 000 barn i åldrarna 0-18 år. I Solna tar vi emot 50 000 barn och ett bredare uppdrag med trauma och skador.

 

Samarbetsklimat är mycket gott mellan siterna liksom med närliggande närakuter och vuxenakutmottagning. Vi har ett stort och viktigt utbildningsuppdrag för både omvårdnadspersonal och läkare och tar detta uppdrag på stort allvar. Hos oss trivs studenter och vi har mycket goda resultat i våra studentenkäter och utvärderingar av utbildningsdoktorer. Vi arbetar  också aktivt med att utveckla kompetensen hos våra medarbetare. Vi bedriver forskning inom såväl akutsjukvård som infektionssjukvård.

 

Om tjänsten
Som omvårdnadschef vid FE Akut Barn i Huddinge är du första linjens chef för akutens medarbetare. Du leder arbetet tillsammans med dina OVC kollegor och Funktionsenhetschefen.

Du har administrativt stöd samt stöd av controller och HR partner för ekonomi och personalfrågor. Vi är ett härligt gäng med mycket energi och vi värnar ett gott samarbetsklimat mellan siterna. Våra chefer

samarbetar och träffas ofta och innebär ett gott stöd för varandra. Det finns mångårig erfarenhet i teamet. Vi erbjuder dig en möjlighet att vara med och utveckla/leda en verksamhet med mycket positiv kraft och energi.  Arbetsglädje och prestigelöshet är grundläggande för vårt arbete på vårdgolvet liksom i vår ledningsgrupp. I tjänsten ingår att delta i det kliniska arbetet när så medges. Du medverkar i Funktionsområdets ledningsgrupp men också i den lokala ledningen där du jobbar. Du ansvarar tillsammans med omvårdnadscheferna och funktionsenhetschefen för vårdkvaliteten som patienterna får och har ett sammanhållet ansvar för vård (utfall/kvalitet/produktion), FoU och ekonomi inom vårdytan. I rollen ingår arbetsmiljöansvar för både den fysiska och den psykosociala arbetsmiljön.

 

Vi söker
Vi söker dig som är handlingskraftig och en inspirerande ledare med mycket driv och som har en förmåga att se helheten. Du gillar att samarbeta och lösa utmaningar Vi vill att du är en närvarande chef med fötterna på golvet och ett stort intresse av att se och utveckla dina medarbetare. Du skall ha erfarenhet av akutsjukvård i någon form. Du ansvarar och säkerställer så att det finns rätt kompetens och bemanning dygnet runt. Vi ser gärna att du har erfarenhet från roller som innefattar medarbetaransvar och besitter kompetens inom förändringsarbete samt ledning och styrning. Du ska vara akademiskt orienterad och förstå att verksamheten ska vila på god vetenskaplig evidens. Din medverkan för att skapa en god miljö för forskning och utbildning för alla personalkategorier är viktig. Du skall minst ha kandidatexamen men vi ser gärna att du har magisterexamen.

Ansökan 
I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest och båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent.   Efter ansökningstidens slut kommer du att få ett mejl med en länk till testerna. Du får sedan tre arbetsdagar på dig att genomföra testerna. Urvalsprocessen påbörjas först efter att testerna är genomförda.  Din ansökan är inte komplett förrän du genomfört testerna.  Välkommen med din ansökan genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte.   

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  
 1. Personligt brev
 2. CV
 3. Övriga bilagor  
 4. Genomförda tester (MAP och Matrigma)   

Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning.

Tema Barn- och Kvinnosjukvård med 3200 medarbetare är verksamma inom sex patientområden och två intertematiska funktionsområden. Vård bedrivs på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna och i Huddinge samt på Danderyds sjukhus. Temat är organiserat i 25 patientflöden och cirka 160 patientgrupper inom barn- och kvinnosjukvård.  

Till oss kommer de allra svårast sjuka barnen från hela landet. Vi vårdar barn med kroniska sjukdomar och akuta tillstånd samt tar hand om för tidigt födda barn. Temats kvinnosjukvård innefattar områden som graviditet och förlossning, gynekologi och reproduktionsmedicin. Temat har cirka 310 000 patientbesök per år, varav 105 000 akuta besök. Varje år sker cirka 8 500 förlossningar. Barn- och Kvinnosjukvård har en omfattande klinisk forskning, utveckling och undervisning med brett internationellt samarbete. 

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!

Vid tjänst som innefattar vård av barn och ungdom kommer Karolinska Universitetssjukhuset att kontrollera den som erbjuds tjänsten mot belastningsregistret.

 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar.
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

logo

Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

 

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Dela detta jobb

Omvårdnadschef till Funktionsenhet Akut Barn i Huddinge

Karolinska Universitetssjukhuset