ledningsjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ledningsjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logga

Pensionsmyndigheten söker säkerhetschef tillika säkerhetsskyddschef

Ort
Utgår

2022-11-28

Ansök nu

Pensionsmyndigheten söker säkerhetschef tillika säkerhetsskyddschef

Pensionsmyndigheten

Pensionsmyndigheten ansvarar för den allmänna pensionen och informerar om hela pensionen. Varje år betalar vi ut cirka 388 miljarder kronor till 2,3 miljoner pensionärer, genomför cirka 900 000 fondbyten och skickar ut 7,9 miljoner orange kuvert. Vi har ca 25 miljoner digitala kundkontakter per år. Vi är cirka 1700 medarbetare på åtta orter, från Luleå i norr till Halmstad i söder.

Vi gör pensioner enklare!

Säkerhetsenheten består av idag av ca 10 kvalificerade medarbetare i olika roller och funktioner. Enheten är del av avdelningen för myndighetsstyrning och stöd där även kansliet, ekonomi- och verksamhetsstyrning, HR, risk, kvalitet, dataskydd, inköp, fastigheter och arkiv finns samlade. Här ingår du i avdelningens ledningsgrupp, samt deltar i olika samverkans forum, nätverk och styrgrupper i syfte att representera och utveckla ditt ansvarsområde.

Arbetsbeskrivning

Som säkerhetschef ansvarar du för det övergripande arbetet med säkerhetsfrågor inom Pensionsmyndigheten med tyngdpunkt på informationssäkerhet. Säkerhetsenhetens uppdrag spänner över, informationssäkerhet, personsäkerhet och fysisk säkerhet, internutredningar, incidentrapportering, säkerhetsskydd, krisberedskap samt civilt försvar. I rollen som säkerhetsskyddschef rapporterar du direkt till generaldirektören. Säkerhetsarbetet bedrivs enligt ett säkerhetsledningssystem som ska vara systematiskt och riskbaserat. Cheferna inom myndigheten ansvarar för säkerheten inom sitt respektive ansvarsområde. Ditt ansvar ligger i att säkerställa att din enhet ger verksamheten det stöd och styrning de behöver för att kunna ta det ansvaret.

Som enhetschef leder, utvecklar och följer du upp säkerhetsenhetens verksamhet i syfte att tillsammans med dina medarbetare möta verksamhetens behov på bästa vis. Pensionsmyndighetens ledarskap bygger på tre viktiga områden: att motivera, skapa förutsättningar och att bygga förtroende. Till det har du ett fullt delegerat verksamhets-, budget- och personalansvar.

Som del i avdelningens myndighetsledning förväntas du att innovativt, hållbart och engagerat bidra till att vi tillsammans skapar mesta möjliga verksamhetsnytta för Pensionsmyndigheten som helhet.

Utbildning och Erfarenhet

Vi söker dig med akademisk utbildning inom för området relevant område samt minst fem års erfarenhet av motsvarande roll. Du har intresse och förståelse för vår verksamhet och viktiga samhällsuppdrag samt dokumenterad ledarerfarenhet med personalansvar. God, bred och aktuell kunskap om säkerhetsområdets regelverk från offentlig verksamhet är en förutsättning. Meriterande är om du även har erfarenhet av att strategiskt leda säkerhetsarbete i en statlig myndighet och personliga certifieringar inom säkerhet. Utöver detta har du mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Egenskaper

I denna rekrytering fäster vi stor vikt vid dina personliga egenskaper och lämplighet för befattningen.

Som person är du strukturerad, analytisk, utvecklingsinriktad, lyhörd och bra på att bygga relationer. Du är nyfiken och ser helheten i stora strategiska frågor samt har förmågan att omsätta mål till leverans, resultat och verksamhetsnytta på kort och lång sikt. Då arbetet innebär breda kontaktytor inom och utom myndigheten är en kommunikativ, pedagogisk och social förmåga en mycket viktig förutsättning. Du är trygg i din roll som ledare och tillämpar ett coachande förhållningssätt. Som ledare ser du ett tillitsbaserat ledarskap som en självklarhet och värdesätter ett starkt medarbetarskap.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och lämplighet för rollen.

Övrigt

Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort är Stockholm. Vi erbjuder möjlighet till hybridarbete, dvs att arbeta både på kontoret och på distans. Arbetspsykologiska tester kommer att vara en del i urvalsprocessen.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt Säkerhetsskyddslagen (2018:585) kommer att genomföras innan anställning.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Har du skyddade personuppgifter kontakta rekryterande chef som hjälper dig med din ansökan.

 

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till annonskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Tillträde

Snarast enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Sysselsättningsgrad

Heltid

Ort

Stockholm

Län

Stockholms län

Land

Sverige

Referensnummer

PSL 2022-193

Kontakt

  • Kajsa Möller, 46104543137

Facklig företrädare

  • Linda Modin, Saco-s, 010-4543336

  • Ann-Christine Jonsson, ST, 010-4542854

Publicerat

2022-11-07

Sista ansökningsdag

2022-11-28

Dela detta jobb

logga
Pensionsmyndigheten söker säkerhetschef tillika säkerhetsskyddschef

Pensionsmyndigheten