ledningsjobb.se

 

Om företaget / verksamheten

LKAB är en internationell högteknologisk gruv- och mineralkoncern som bryter och förädlar Norrbottens unika järnmalm för den globala stålmarknaden. Hållbarhet är kärnan i vår affärsidé och vår ambition är att vara ett av de mest innovativa, resurseffektiva och ansvarstagande företagen i branschen. Koncernen som omsatte cirka 26 miljarder kronor 2018 och har cirka 4 200 anställda i 12 länder, rymmer även industrimineraler, borrsystem, tågtransporter, bergtjänster och fastighetsbolag.

Om tjänsten

Vill du vara med att entusiasmera, inspirera och leda?
Nu söker vi en Produktionschef inom Drift till Norra Malmförädling Anrikning (NMA) som består av två av våra anrikningsverk KA1 och KA2 i Kiruna
Inom NMA pågår idag ett förändringsarbete där vi kommer lägga stort fokus på utveckling av respektive teknikgren inom NMA och där vi behöver dig som produktionschef för att tillsammans med din gruppchef leda och utveckla verksamheten framåt.
I din roll kommer du att leda drift- och processoperatörer i deras dagliga arbete genom ett tydligt ledarskap rörande säkerhet, LEAN (verksamhetsstyrning och verksamhetsutveckling) inom ramen för LKABs värderingar: Engagerad, Nytänkande och Ansvarstagande.

Parallellt med ditt ansvar för driftverksamheten förväntas du ta en aktiv roll för att verksamheten som helhet ska utvecklas i enlighet med NMA:s övergripande mål. Du kommer hantera operativa frågor i samråd med direktrapporterande personal samt föreslå och diskutera frågor av taktisk karaktär med din gruppchef.

Som produktionschef har du personalansvar för process- och driftoperatörer. Du rapporterar till gruppchefen för anrikningsverken KA1 och KA2.

Dina kvalifikationer

Vi söker Dig med god samarbetsförmåga, goda ledaregenskaper samt förmåga att arbeta självständigt under eget ansvar. För oss är det viktigt att du efterlever våra värderingar Engagemang, Ansvar och Nytänkande och är ett föredöme för din personal. För att trivas i rollen ska du tycka om att jobba med människan i fokus och ha ett intresse för att lära dig produktionsflödet.

Erfarenhet av att leda människor och erfarenhet och kunskaper inom industri och process ser vi som en fördel. Kunskap om LKAB:s malmförädlingsprocesser är meriterande med det är inget krav utan för oss är det viktigare att du är nyfiken och har ett intresse för att lära dig verksamheten, produktionsflödet och har ett intresse för att jobba med människor. Du har lägst gymnasiekompetens. Du får gärna även ha en akademisk examen men det är inget krav.

Engagemang, Nytänkande och Ansvar är, oavsett befattning du söker, viktiga ledord för dig i ditt dagliga arbete. För vår arbetsgrupp är det viktigt att ha ett inkluderande klimat där alla känner sig välkomna och vi ser därför fram emot de nya tankar, idéer och synsätt som Du har med dig.

Körkort B är ett krav.

Vi erbjuder

Ett jobb i en högteknologisk, internationell Mineralkoncern med storskalig verksamhet på en global, konkurrensutsatt marknad. Vi kan erbjuda del i företagets belöningssystem, friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter, tandvård samt andra aktiviteter för vår person.

Arbetstid: Dagtid

Övrig information

För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta Gruppchef Henrik Törmä, 0980-685 69

Urval och intervjuer genomförs löpande, skicka därför in din ansökan så snart som möjligt via vår hemsida.

Fackliga representanter:
Ingegerd Kyrö för Ledarna, ingegerd.kyro@lkab.com, 0980-710 50.
Sakari Alanko för Unionen, sakari.alanko@lkab.com, 0980-72508
Björn Åström för Akademikerföreningen, bjorn.astrom@lkab.com, 0980-729 03.
Per Eriksson för IF Metall, per.eriksson@lkab.com, 0980-71972

Produktionschef

Företag LKAB
Ort
Kategorier
Utgår

2019-11-24

Ansök nu

Dela detta jobb