ledningsjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ledningsjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Redovisningschef till Byggmax AB

Företag Prodiem
Ort
Kategorier
Utgår

2022-10-05

Ansök nu

Redovisningschef till Byggmax AB

Lockas du av en roll där du kommer att driva och delta i utveckling och effektivisering av processer för att möta verksamhetens behov? Vi söker dig som är en naturlig ledare som har en gedigen kompetens inom redovisning, och som nu vill ta nästa steg i en dynamisk och noterad miljö! Om du lockas av ett brett ansvarsområde med arbetsuppgifter fördelade inom redovisning, utveckling och ledarskap – då kan denna roll definitivt vara rätt utmaning för dig!

Om Byggmax

Byggmax är en perfekt arbetsplats för dig som är driven och gillar entreprenörsanda. Du får arbeta i en platt organisation där du har stora möjligheter att påverka och göra skillnad – både i stort och smått. Företaget är prestigelöst och kryllar av engagerade medarbetare som drivs av att nå resultat.

Detta söker vi

I rollen kommer du att leda ett team om tolv medarbetare som ansvarar för redovisningen och rapporteringen av de nordiska dotterbolagen inom koncernen. Du kommer arbeta med kvalificerad redovisning och ha det övergripande ansvaret för att kvalitetssäkra arbetet i gruppen. I arbetet ingår att kontinuerligt bygga upp och vidareutveckla rutiner och processer för samtliga nordiska länder. Som Redovisningschef kommer du att arbeta nära funktionerna Business Control, Koncernredovisning, Levreskontra och IT samt mot CFO som du rapporterar till. Du kommer framför allt arbeta i systemet IFS samt koncernrapportering i Aaro. Tjänsten är placerad på Byggmax huvudkontor i Solna med möjlighet till hybrid-arbete.

Dina arbetsuppgifter

I rollen som Redovisningschef kommer du bland annat att:

  • Leda och utveckla redovisningsgruppen på tolv medarbetare

  • Ansvara för kvalitetssäkring av den nordiska redovisningen

  • Ansvara för koordinering av månads-, kvartals- och årsbokslut

  • Bistå vid upprättandet av årsredovisningar

  • Driva förbättrings- och utvecklingsprojekt samt skapa och förbättra rutiner inom ekonomiområdet

  • Hålla dig á jour med förändringar inom redovisnings- och skatteområdet

  • Ha löpande kontakt med externa parter, såsom bank, systemleverantörer och revisorer

Vem är du?

För att trivas i rollen som Redovisningschef är du en lösningsorienterad person med förmågan att kavla upp ärmarna och ta tag i det som behövs. Du har en god struktur i ditt arbete och du värdesätter en hög kvalité. Du är en naturlig ledare som trivs i dialogen och samarbetet med andra. Du kan vara rak i din kommunikation för att skapa tydlighet och se till så att alla arbetar mot gemensamma mål.

Din profil

Vi ser gärna att du har en akademisk eller eftergymnasial utbildning inom ekonomi och flera års erfarenhet av att arbeta med kvalificerade redovisningsfrågor. Du har tidigare erfarenhet av ledarskap och har ett brinnande intresse för att utveckla dina medarbetare. Då Byggmax bedriver en transaktionsintensiv verksamhet är det starkt meriterande om du kommer från en liknande miljö.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Byggmax med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Vid frågor kontaktar du Filippa Gernandt på Prodiem, tfn 073-384 23 94 eller Jakob Altensten, tfn 073-344 51 80.

Välkommen med din ansökan!

Byggmax Group består av Byggmax, Skånska Byggvaror och Buildor. Idag har Byggmax totalt 192 butiker fördelat i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Utöver de fysiska butikerna finns även en ständigt växande e-handel. Koncernen omsatte 7,5 miljarder kronor år 2021 och Byggmax Group är noterat på Nasdaq sedan 2010. Byggmax grundades 1993 och affärsidén har sedan starten varit att vara det bästa och billigaste alternativet när konsumenten ska köpa byggmaterial med bra kvalitet. Läs mer på: www.byggmax.se

Dela detta jobb

Redovisningschef till Byggmax AB

Prodiem