ledningsjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ledningsjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Redovisningschef till Koncernen Ludvig & Co

Företag Mpya Finance AB
Ort
Utgår

2022-07-16

Ansök nu

Redovisningschef till Koncernen Ludvig & Co

Har du erfarenhet av redovisning, konsolidering och av att leda andra? Vill du vara del av en koncern som bidrar till växtkraft för människor, samhälle och företagande? Trivs du i en miljö som präglas av samarbete, utveckling och affärsmässighet? Då kan rollen som Redovisningschef för koncernen Ludvig & Co, flerfaldigt prisad som arbetsgivare, vara rätt för dig!

Vad kan Ludvig & Co erbjuda dig?
Ludvig & Co är Sveriges största konsultbyrå för småföretagare, verksamma inom ekonomitjänster, skatterådgivning, affärsrådgivning, juridik och fastighetsförmedling. Vi är 1400 medarbetare från Ystad i söder till Luleå i norr.  Sedan 2018 har vi Altor som huvudägare och påbörjade i samband med det en spännande utvecklingsresa. Till rätt kandidat kan vi erbjuda att i en händelserik miljö leda koncernens redovisningsfunktion med ambitionen att ligga steget före.

I rollen som koncernens Redovisningschef har du det övergripande ansvaret för att säkerställa redovisningen och för att vidareutveckla funktionen. Du arbetar nära affärsverksamheten och ledningen i ett bolag med ett starkt tillväxtsfokus och med en affärsorienterad och öppen kultur. I denna roll har du  ansvar för att kvalitetssäkra  koncernens månads- och årsbokslut men en lika viktig del är att driva förändringsarbetet och digitaliseringen av ekonomifunktionen samt att coacha och vidareutveckla medarbetarna.  

Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Stadshagen, Stockholm, och rapporterar till CFO.

I rollen ingår                                                                                                                                                                                

  • Leda och utveckla medarbetarna i teamet
  • Kontinuerlig utveckling av processer och rutiner
  • Ansvar för koncernens redovisningsprinciper samt för att sätta rätt struktur avseende redovisning och rapportering för dotterbolagen
  • Konsolidering och kvalitetssäkring av koncernens legala och operativa månads- och årsbokslut.
  • Inkomstdeklarationer och årsredovisning
  • Kontakt med revisorer

Vem letar vi efter?
Vi söker dig som har akademisk examen och gärna flerårig erfarenhet från en liknande roll. Du känner dig trygg med att hantera komplexa redovisnings- och skattefrågor samt koncernredovisning och konsolidering. Du känner dig trygg i rollen som ledare, även om du kanske inte tidigare har haft formellt personalansvar, med god förmåga att inspirera och skapa lagkänsla genom ditt coachande ledarskap. Att vidareutveckla processer och maximera systemnyttan för att skapa effektiva ekonomifunktioner är något du också drivs av. Har du erfarenhet från företag under stark tillväxt är det meriterande.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig med driv att kontinuerlig söka efter möjlighet till att vidareutveckla processer, rutiner samt systemstöd. För att lyckas i rollen behöver du ha förmåga att skapa och bibehålla goda relationer och har hög analytisk förmåga. Du arbetar noggrant och strukturerat och har förmåga att växla mellan operativa och strategiska arbetsuppgifter.

Har vi väckt ditt intresse?
I denna rekrytering samarbetar Ludvig & Co med Mpya Finance. Vi ser fram emot att få din ansökan via mpyafinance.se så snart som möjligt. Har du frågor kring tjänsten kontaktar du ansvariga rekryteringskonsulter Helene Werme på helene.werme@mpya.se eller Helén Lissäng på helen.lissang@mpya.se, Intervjuer och urval kommer att ske löpande så skicka gärna in din ansökan snarast möjligt.  Varmt välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

Redovisningschef till Koncernen Ludvig & Co

Mpya Finance AB