ledningsjobb.se

Logga

Rektor Närlundaskolan

Ort
Kategorier
Utgår

2020-02-23

Ansök nu

Rektor Närlundaskolan

Vi har bestämt oss! Vi ska bli en kommun i framkant – och har allt som krävs för att lyckas. Korta beslutsvägar, stabil ekonomi, samarbete över verksamhetsgränser och viljan att våga mer. Våra höga ambitioner ger dig med eget driv möjligheter att växa och skapa positiv förändring för medborgarna. Som medarbetare i Ekerö kommun får du en värdefull roll i vår unika övärld – och vi ser fram emot din ansökan.

Länk till Ekerö kommuns hemsida

Arbetsbeskrivning
Ekerö är en relativt liten kommun – vilket gör chefernas roll ännu större och viktigare. Förtroendevalda och kommunledning har stor tillit till cheferna – du blir lyssnad på, kan planera din egen arbetsdag och har möjlighet att driva utveckling. Här värdesätter vi engagerade och kompetenta medarbetare och chefer – därför satsas det på kompetensutveckling, interna nätverk och kunskapsdelning. Hos oss finns all möjlighet att göra skillnad för såväl medarbetare som för medborgare.

BARN OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN i Ekerö kommun har ca 850 anställda och består av 11 grundskolor och 17 förskolor. Inom organisationen ryms också en väl utvecklad stab med stöd inom bl.a ekonomi, IT och administration, ett individuellt gymnasium samt centrala organisationer för elevhälsa, stöd till nyanlända, arbetsmarknad/vuxenutbildning och matproduktion.

Vill du utvecklas tillsammans med oss? Är du en professionell, driven och nyfiken teamspelare med stor kunskap om ledarskap och skolutveckling som vill leda, organisera och driva framtidens skola tillsammans med medarbetare och elever? Har du ett engagemang i elevhälsofrågor samt tror att undervisningens kvalitet är en av de främsta framgångsfaktorerna för att forma bästa möjliga skola? För nu är en av våra skolor på jakt efter en ny rektor!

 Närlundaskolan är en tvåparallellig F-6 skola i centrala Ekerö med ca 360 elever och 45 medarbetare. Skolan har ett kommunövergripande uppdrag att ta emot elever med olika typer av språkstörningsdiagnoser inom ramen för den ordinarie undervisningen. Det innebär att det idag finns en förhöjd kompetens kring språkutvecklande arbetssätt och differentierad undervisning på skolan. 

Inom Barn och utbildningsförvaltningen vill vi sätta fokus på just undervisningen och som rektor blir ett av dina viktigaste uppdrag att skapa förutsättningar för att våra lärare och medarbetare inom skola och fritidshem ska kunna prioritera undervisningens kvalitét. Vi vill också verka för ett ledarskap som är nära sin verksamhet och organiserar för en samarbetskultur både bland elever och personal för att främja kunskap, hälsa, trygghet och lust att lära tillsammans.

Vi tror också att framgångsrika skolor har en skicklig rektor och skolledning som är inriktad på ett främjande och förebyggande elevhälsoarbete, är medskapare av en gemensam värdegrund ”barn gör rätt om de kan”, är förankrad i den dagliga verksamheten genom ett nära pedagogiskt ledarskap samt leder verksamheten tillsammans med medarbetarna utifrån styrdokument och kommungemensamma mål.

Kvalifikationer
För att du ska lyckas med uppdraget ska du:

 • Bedriva ett såväl strategiskt som operativt ledarskap med fokus på höga resultat genom motiverade, trygga och engagerade elever och medarbetare
 • Vara självständig, men förstå vikten av vad det innebär att ingå i den kommunala organisationen
 • Vara kommunikativ, samarbetsinriktad och lösningsfokuserad
 • Vara strukturerad, organiserad och ha god insikt i ekonomistyrning 
 • Vara väl insatt i Lgr11 och skollag

Du har även:

 • Legitimation som lärare i grundskolan
 • Erfarenhet som skolledare

Ekerös Barn- och utbildningsförvaltning är en ung förvaltning som ägnar mycket kraft åt gemensam verksamhetsutveckling samtidigt som vi värdesätter självständighet, engagemang, egna idéer och spännande lösningar!  

Hos oss får du;

 • Leda en fantastisk skola med professionella, engagerade medarbetare och härliga elever
 • Arbeta i en spännande och utvecklingsinriktad skolkommun
 • Ingå i ett kul gäng med prestigelösa och drivna skolledarkollegor
 • Närhet till förvaltningsledning och nämnd med möjlighet att vara med och påverka i frågor som är viktiga för hela kommunens skolutveckling

Tillträde: Efter överenskommelse
Omfattning: Heltid
Anställningsform: Tillsvidare

Länk till lediga jobb i Ekerö kommun

Om Ekerö kommun

Vi är en mängd olika verksamheter som tillsammans skapar en unik kommun – där vi alla hjälps åt över enhets- och verksamhetsgränser. Precis som vi, är du serviceinriktad, professionell och gillar att bygga relationer med kollegor. Som en mindre kommun i stockholmsregionen kan vi både erbjuda närhet till varandra och en ambitiös utvecklingsresa. För att bli en kommun i framkant behöver vi fylla på med nya perspektiv, och vi hoppas att du vill vara med och bidra med dina.

Vi erbjuder t.ex. friskvårdsbidrag, löneväxling till pension, växling av semesterdagstillägg till lediga dagar och rökfri arbetstid.

För att kvalitetssäkra vår rekryteringsprocess ber vi dig att skicka in ansökan digitalt, och inte via e-post eller post.

Vi har redan tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring och vill inte ha kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktpersoner

Elin Elfqvist

Biträdande förvaltningschef

08-124 57 614

Carita Almqvist

Rektor förskola/Ombud Lärarförbundet

08-124 576 76

Fredrick Tjus

Rektor/ Ombud Skolledarförbundet

08-124 571 77

Du ansöker senast 2020-02-23 genom att klicka på knappen nedan.

Länk till den här sidanhttps://web103.reachmee.com/ext/I017/1102/main?site=6&validator=e296c13665bf18a1267ca09f4532b5fb&lang=SE&rmpage=job&rmjob=899&rmlang=SE

Dela detta jobb

Logga
Rektor Närlundaskolan

Ekerö Kommun - Utbildningsförvaltningen