ledningsjobb.se

logga

Rektor Norra skolan i Sveg

Ort
Utgår

2021-10-17

Ansök nu

Rektor Norra skolan i Sveg

Vill du arbeta i ett engagerat och kompetent skolledarkollegium med skolutveckling och pedagogiskt ledarskap i fokus? Vi söker nu en erfaren och driven rektor till Norra skolan i Sveg. Norra skolan tillhör Bildningsförvaltningen i Härjedalens kommun och är belägen vid porten till fjällvärlden. I Härjedalen bor och arbetar du vykortsvackert och slipper bilköer!

Arbetsuppgifter

Ditt uppdrag som rektor är att skapa goda förutsättningar för elevernas lärande och medarbetarnas professionella utveckling. Arbetet innebär att du leder det pedagogiska arbetet på skolan och verkar som en pedagogisk ledare. Du utmanar och uppmuntrar pedagogernas lärande, utveckling och arbete. Du har idéer om hur undervisningen tydligare kan utgå ifrån forskning och beprövad erfarenhet. Genom att vara en pedagogisk ledare skapar du arenor för pedagoger att samtala kring verksamhetens inriktning och utveckling snarare än att delge information och lösa vardagsproblem.

Som rektor för Norra skolan är du ansvarig för ca 230 elever i årskurserna F-6 och ungefär 40 medarbetare. Du har det samlade ansvaret för resultatenhetens verksamhet inom givna ekonomiska ramar. Du driver verksamhetsutveckling och systematiskt kvalitetsarbete enligt gällande styrdokument och i enlighet med kommunens rutiner. Tillsammans med personalen verkar du för fortsatt hög kvalitet i verksamheten.

I kommunen arbetar nio rektorer tillsammans med förvaltningen i ett stöttande och utvecklande team, som leds av skolchef. Vårt gemensamma utvecklingsarbete i kommunen ger goda resultat hos eleverna och en god arbetsmiljö där samverkan och samarbete står i fokus.

Tillträde januari 2022 eller enligt överenskommelse.

Kvalifikationer

För att du ska trivas och lyckas är det ett krav att du har goda vitsord som ledare med erfarenhet av chefskap i en politisk styrd organisation som skolledare eller motsvarande. I dina tidigare arbeten har du haft ansvar för ekonomi, personal, arbetsmiljö och verksamhet. Du ska ha en pedagogisk högskoleutbildning samt erfarenhet av pedagogiskt arbete inom verksamheterna du ska leda, och därigenom förvärvat pedagogisk insikt, enligt kraven i Skollagen. Genomförd statlig rektorsutbildning samt tidigare rektorserfarenhet är meriterande.      

Personliga egenskaper

Vi ser att du är en person som har ett genuint intresse och driv för att eleverna ska lyckas, både i skolan och i livet. Vi ser gärna att du har ett stort intresse av skolutveckling och elevhälsoarbete. Ditt fokus ligger på att arbeta i team samtidigt som du tar ansvar för att leda. Du har förmågan att informera och kommunicera samt uttrycker dig väl i tal och skrift. Du besitter hög social kompetens och förmåga att skapa en god arbetsmiljö och ett öppet och kreativt klimat.   

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.  

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig engagerade och kompetenta kollegor att samarbeta och samverka med. Skolutvecklingen i Härjedalen är ständigt pågående, du som rektor är nyckelpersonen i skolans utvecklingsarbete vilket innebär många intressanta och utvecklande processer och utvecklingsmöjligheter. För att underlätta vårt systematiska kvalitetsarbete och arbetsmiljöarbete använder vi oss av verktyget Stratsys. Arbetet sker i nära samarbete med kollegor och kommunens stödfunktioner – ekonom, HR, IT och verksamhetsutvecklare.  
Inför rekryteringsarbetet har Härjedalens Kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring.

Vi avsäger oss vänligt men bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Övrigt
Tveka inte att skicka in din ansökan redan idag, intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Dela detta jobb

logga
Rektor Norra skolan i Sveg

Härjedalens kommun - Bildningsförvaltningen