ledningsjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ledningsjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Rektor till Bygg- och anläggningsprogrammet, Anders Ljungstedts gymnasium

Ort
Utgår

2022-10-09

Ansök nu

Rektor till Bygg- och anläggningsprogrammet, Anders Ljungstedts gymnasium

Om arbetsplatsen

Anders Ljungstedts gymnasium (ALG) är en stor skola med drygt 1100 elever och 220 anställda. Organisatoriskt består skolan av fem rektorsområden med nära samarbeten i frågor där det ger synergieffekter i verksamheten. Skolan erbjuder certifierade yrkesutbildningar inom ett stort antal nationella gymnasieprogram. På skolan finns även gymnasiesärskola med fem olika inriktningar, introduktionsprogram för elever som saknar behörighet till ett nationellt gymnasieprogram, vuxenutbildning och yrkeshögskoleutbildning. Vårt engagemang ligger i att skapa en skola där elever utvecklas maximalt utifrån sina egna förutsättningar. En hög måluppfyllelse och anställningsbarhet är skolans mål.

Arbetsbeskrivning

Anders Ljungstedts gymnasium söker en rektor: Till största delen innebär uppdraget ett ansvar för Bygg- och anläggningsprogrammet (BA) men även vuxenutbildningen inom Hantverksprogrammets inriktning textil design. Uppdraget innebär ett ansvar för cirka 270 gymnasieelever och 40 vuxenstuderande, 30 medarbetare inom Bygg- och anläggningsprogrammet och 2 medarbetare inom Hantverksprogrammet. Inom Bygg- och anläggningsprogrammet finns inriktningarna husbyggnad, mark och anläggning, måleri och plåtslageri. Det finns även ett avtal med Maskinentreprenörerna som bedriver inriktningen Anläggningsförare med ett nära samarbete med övriga programmet. Utöver dessa två utbildningar kommer uppdraget även att innehålla vissa övergripande ansvarsområden av samordnande eller utvecklande karaktär.  

Som rektor ingår du i enhetschefens ledningsgrupp tillsammans med övriga rektorer och stödfunktioner inom ekonomi, HR och lokalfrågor. Förutom dina kollegor i ledningsgruppen har du även arbetslagsledare, administrativ personal, elevhälsoteam, förvaltningens sakkunniga och de fackliga organisationerna som dina samarbetspartners. Dina medarbetare på programmen har lång erfarenhet och bred kunskap. Du har därmed goda förutsättningar att lyckas i ditt uppdrag som rektor.

Som rektor ansvarar du för kvalitet i verksamheten inom programmen, arbetsmiljö, personal och ekonomi. En stor del av uppdraget är det pedagogiska ledarskapet, där verksamhetsutveckling utifrån verksamhetens behov och övergripande mål står i fokus. Du kommer att samarbeta och samverka med dina rektorskollegor i många frågor. Gemensamma frågor kan vara av både operativ och strategisk karaktär.

Linköpings kommun har ett väletablerat chefsprogram, interna utbildningar, karriärmöjligheter och erbjuder ledare utvecklingsstöd för gott ledarskap. 

Linköpings kommun tillämpar chefsförordnanden vilket innebär att tjänsten är en tillsvidareanställning inom grundprofessionen med ett tidsbegränsat förordnande under tre år som chef. När chefsförordnandet avslutas har du som arbetstagare kvar din tjänst i grundprofessionen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har pedagogisk högskoleutbildning och gärna erfarenhet av att arbeta som rektor eller biträdande rektor på grundskolenivå, gymnasiet eller vuxenutbildning. Har du gått rektorsutbildningen och andra kompetensutvecklande insatser för skolledare är det meriterande. Vi ser gärna att du har bred erfarenhet och kunskap om arbetsmiljöarbete och förstår vikten av att skapa ett gott arbetsklimat. 

Du har förmåga att ta ansvar för och se sambandet mellan pedagogiska och organisatoriska överväganden, ledarskap och ekonomisk styrning. Du fattar omdömesfulla beslut och tar hänsyn till deadlines. Du har erfarenhet av att utöva ett pedagogiskt ledarskap med fokus på att utveckla och förbättra varje elevs lärande och resultat genom att skapa engagemang och delaktighet. Du har ett starkt verksamhetsfokus och drivs av att se resultat. Ett flexibelt ledarskap är nödvändigt. 

Ledningsgruppen strävar efter ett kreativt och lösningsfokuserat arbetssätt med fokus på skolans mål. Möten ska präglas av en hög grad av beslutsfattande i komplexa frågor. Kulturen i gruppen präglas av öppenhet och tillit, prestigelöshet, uppskattning, kollegialt lärande, tydlighet samt förståelse. Vi söker dig som kan vara med och bidra till ett gott samarbete i gruppen.  

Information om tjänsten

Tillträde: 2023-01-02

Anställningsform: Tillsvidare

Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 10112

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Dela detta jobb

Rektor till Bygg- och anläggningsprogrammet, Anders Ljungstedts gymnasium

Linköpings kommun