ledningsjobb.se

Utbildningsförvaltningen, Katedralskolan

Nu söker Katedralskolan i Uppsala en ny enhetsrektor med sikte på att ta nästa steg in i framtiden. Du ska kunna både förvalta och vidareutveckla Katedralskolan tillsammans med ledningsgrupp och medarbetare. Du omfamnar skolans historik som en berikande väg framåt. Har du erfarenhet som skolledare och är en stabil och modig ledare som vågar testa nya idéer tillsammans med dina medarbetare är du välkommen att söka jobbet!

På Katedralskolan välkomnas du till en historisk byggnad med lokaler som är nyrustade för framtiden. Bland annat toppmoderna labbsalar, tekniskt välutrustade undervisningssalar och fina mötesplatser.

Katedralskolan är en av Sveriges äldsta skolor och har under åren utbildat många framgångsrika personer. Vi tror att en nyckel till det är glädjen och gemenskapen hos våra engagerade elever och skickliga lärare.

Vi tror att en annan nyckel är vår uppgift att förbereda våra elever för att arbeta och bidra till samhället. Det gör vi bland annat med kunskap om grundläggande demokratiska värderingar och mänskliga rättigheter. Ett sätt är att utbilda eleverna att tänka kritiskt, att granska fakta och att se konsekvenserna av olika alternativ. På så vis närmar sig eleverna ett vetenskapligt sätt att tänka och arbeta.

Läs mer om skolan här: Katedralskolan (https://katedralskolan.uppsala.se/)

Ditt uppdrag
Som enhetsrektor har du det övergripande ansvaret för skolenheten utifrån skollagen och övriga nationella styrdokument vilket innebär att du har fullt ledningsansvar för verksamhet inklusive elevhälsa, medarbetare och
ekonomi.

Du leder den pedagogiska verksamheten tillsammans med dina programrektorer och du driver skolans systematiska kvalitetsarbete gällande kunskapsresultat och kunskapsutveckling med fokus på att alla elever utmanas i sitt lärande. Då det pedagogiska ledarskapet utövas på alla ledningsnivåer är det viktigt att du är framgångsrik i rollen som ledare för ledare.

Du förfogar själv över den inre organisationen. Du rapporterar direkt till chefen för den kommunala gymnasieskolan och ingår i dennes rektorsgrupp. Som rektor inom kommunal gymnasieskola ingår du i ett kollegialt och lärande sammanhang.

Som chef i Uppsala kommun har du också stöd både från gymnasieledningen och från kommunledningskontorets stab när det gäller bland annat ekonomi, HR, kommunikation, arbetsmiljö/rehabilitering, IT och fastigheter. Vi erbjuder löpande kompetensutveckling för att utveckla ett långsiktigt, hållbart och kvalitetssäkrat ledarskap.

Din bakgrund
Vi söker dig som har erfarenhet som skolledare inom gymnasieskolan (gärna på en större gymnasieskola), gymnasielärarexamen, samt en påbörjad eller avslutad statlig rektorsutbildning (RUT). Har du även andra akademiska examina är det en fördel.

För att lyckas i ditt uppdrag behöver du också ha erfarenhet av att leda systematiskt arbetsmiljöarbete, och av att leda och utveckla skolans systematiska kvalitetsarbete.

Vi vill även att du har:

• goda kunskaper i svenska språket, både i tal och skrift
• goda kunskaper om gymnasieskolans styrdokument
• goda kunskaper om vetenskapligt förankrade metoder för skolutveckling
• goda kunskaper och god förmåga att kunna arbeta hållbart utifrån lärare och elevers arbetsbelastning
• goda kunskaper om pedagogisk teori (meriterande)


Som ledare tar du ansvar för ditt uppdrag och driver arbetet framåt för att, tillsammans med dina medarbetare, nå goda resultat. Du är stabil och prestigelös i ditt ledarskap, och samarbetar med andra på ett lyhört och smidigt sätt. Vidare är du modig och kreativ, och skapar förutsättningar för att testa nya idéer tillsammans med dina medarbetare. Det är viktigt att du har ett förhållningssätt som innebär att du ser till helheten och kan sätta saker i ett större sammanhang, och att du har lätt att fatta beslut utifrån tillgänglig information och sedan agera därefter. Du förstår givetvis ekonomiska samband och de faktorer som leder till en verksamhet med ekonomi i balans.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Christine Kastner Johnson, chef kommunal gymnasieskola, 018-727 04 52 eller Hans Röllgårdh, HR-specialist, 018-727 22 83.

Fackliga företrädare:
Sveriges skolledarförbund, Johanna Wallin, 018-727 63 21
Lärarförbundet skolledare, Anders Ekegärd, 018-727 00 91

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 20 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Logo

Rektor till Katedralskolan

Företag Uppsala kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2020-09-29

Ansök nu

Dela detta jobb