ledningsjobb.se

Logga

Rektorer till Nösnäsgymnasiet

Ort
Kategorier
Utgår

2020-09-20

Ansök nu

Rektorer till Nösnäsgymnasiet

Stenungsund, det goda samhället med framtidstro och utveckling med människan och naturen i centrum.

Stenungsunds kommun är en expanderande kustkommun med ca 26 000 invånare, ett starkt näringsliv, boendemiljöer nära havet och goda kommunikationsmöjligheter. Kommunen har ett välutvecklat kultur- och föreningsliv samt bra förutsättningar för friluftsliv och rekreation. Helhet, öppenhet, delaktighet och insyn är kommunens ledord.
Sektor Utbildning i Stenungsund omfattar Förskola, Grundskola, Särskola, Gymnasium, Vuxenutbildning, Arbetsmarknadsenhet, Enhet för nyanlända samt Kultur och fritid.

På Nösnäsgymnasiet tänker vi utanför boxen, vi öppnar dörrarna och tar in inspiration utifrån. Men vi tittar också inåt och försöker hitta det som driver varje individ. Tillsammans hittar vi vägen framåt.
Nösnäsgymnasiet - öppet för verkligt lärande

Nösnäsgymnasiet är en skola med stort utbildningsutbud, många möjligheter, kompetens och engagemang. Vi erbjuder en blandning av högskoleförberedande program, yrkes- och introduktionsprogram samt lärlingsutbildningar och gymnasiesärskola. Som rektor på Nösnäsgymnasiet ingår du i ett team med fyra rektorskollegor, verksamhetschef, planeringsledare och personaladministratör. Nösnäsgymnasiet har en positiv utveckling med attraktiva utbildningar och ett ökande elevunderlag. 2017 fick vårt Teknikcollege Göteborgsregionens utmärkelse för Bästa samverkan mellan skola och arbetsliv och 2019 vann Nösnäsgymnasiet titeln Årets UF-skola. Den vackra miljön runt skolan med lummig grönska och utsikt över Hakefjorden är inspirerande. I skolans centrala delar ligger servicecenter, café och vårt bibliotek som i fem år i rad fått utmärkelsen Skolbibliotek i världsklass. Vi är också en Amnestyskola. I nära anslutning till skolan ligger nybyggda Stenungsund Arena som är kommunens största motionsanläggning med bl.a. ishall och simhall. Det är också här som våra sex idrottsinriktningar bedrivs.

Besök oss gärna på www.stenungsund.se/nosnasgymnasiet

För mer information: http://www.stenungsund.se

Arbetsuppgifter:

Nösnäsgymnasiet söker nu två rektorer till skolenhet 1 och 5. Som rektor och pedagogisk ledare ingår du i Nösnäsgymnasiets ledningsgrupp, och tillsammans med övrig skolledning och engagerade medarbetare bidrar du till att skapa en av Västsveriges bästa gymnasieskolor. Ditt uppdrag är att med ett tydligt utvecklingsfokus och utifrån det systematiska kvalitetsarbetet och satta mål driva pedagogiska frågor och arbeta med uppföljning, utvärdering och kvalitetssäkring. Du ansvarar för personal, arbetsmiljö, budget och inre organisation för din skolenhet. Som rektor ansvarar du också för att leda och fördela arbetet i ditt elevhälsoteam. Skolenhet 1 omfattar Bygg- och anläggningsprogrammet, El- och energiprogrammet samt ett antal utbildningar i lärlingsform. Skolenhet 5 omfattar Introduktionsprogrammen, Gymnasiesärskolan och Kommunalt aktivitetsansvar. Att arbeta som rektor på Nösnäsgymnasiet är ett omväxlande, intressant och utvecklande uppdrag. Skolan har en väl utbyggd elevhälsa och administration samt ett prisbelönt bibliotek vilket ger dig goda förutsättningar i ditt arbete.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som vill vara med och utveckla Nösnäsgymnasiet och som har förmåga att engagera, entusiasmera och skapa arbetsglädje och ett gott samarbetsklimat med lärare, övrig personal och elever. Du är en relationsskapande, tydlig, öppen och lyhörd ledare. Det är viktigt att du är drivande och intresserad av att arbeta med utvecklings- och kvalitetsfrågor samt att du har god administrativ och organisatorisk förmåga. Du har en god förmåga att fatta beslut och ta ansvar för dessa. Som rektor på enhet 1 är det särskilt viktigt att du har förmåga och vilja att aktivt bygga goda relationer med branschorganisationer och lokala arbetsgivare då du kommer att ansvara för några av våra yrkesprogram. Som rektor på enhet 5 ser vi det som mycket viktigt att du har god erfarenhet av elevhälsoarbete och samverkan med andra verksamheter inom och utanför kommunen. Vi ser gärna också att du har erfarenhet av ledarskap och då gärna från gymnasiet. Du skall ha god kunskap om skolans styrdokument och lagstiftning. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Om du endast är intresserad av den ena rektorstjänsten vill vi att du anger detta i din ansökan.
 

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Intervjuer kan komma att påbörjas innan ansökningstiden gått ut. Vänta därför inte med att skicka in din ansökan. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
Antal platser: 2

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2020-09-20

Arbetsgivarens referensnummer: A972947

 

Upplysningar lämnas av:

Niclas Brattefors
Verksamhetschef
Telefon: 0303-73 81 72
E-post: niclas.brattefors@ stenungsund.se

Facklig(a) företrädare
De fackliga förbunden nås via kommunens växel
Telefon: 0303-73 00 00

Dela detta jobb

Logga
Rektorer till Nösnäsgymnasiet

Stenungsunds kommun