ledningsjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ledningsjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Riskchef betaltjänster till Loomis Group

Ort
Utgår

2022-08-31

Ansök nu

Riskchef betaltjänster till Loomis Group

Loomis upprätthåller en för samhället central funktion. Verksamheten säkerställer att kontanter, valutor och andra värdeföremål finns på rätt plats, vid rätt tidpunkt. Rollen som ett av världens ledande värdehanteringsföretag kräver ett långsiktigt ansvarstagande. Att skapa bestående och hållbara värden för kunder, medarbetare och ägare, idag och i framtiden, är bärande i ansvaret. Ett starkt förtroende mellan Loomis, kunderna och samhället är därför centralt och fortsatt förtroende är avhängigt av Loomis kort- och långsiktiga ansvarstagande.

Vi växer nu kraftigt inom betaltjänstområdet och söker nu en riskchef för betaltjänstföretagen inom Loomis Group till Loomis AB:s huvudkontor i centrala Stockholm.

Vad ingår i rollen?

I din roll som riskchef för betaltjänstföretagen kommer du att självständigt kontrollera och övervaka riskhanteringen av de reglerade betaltjänstföretagen inom Loomis Group, vilket innefattar Loomis Digital Solutions, Loomis Sverige och Loomis Danmark, samt säkerställa verksamhetens riskhantering i dessa bolag. Du kommer att fungera som den andra försvarslinjen för riskkontroll utifrån EBA:s riktlinjer för IKT- och säkerhetsriskhantering av intern outsourcing för respektive bolag samt stödja verksamheten och säkerställa dess regelefterlevnad.

Dina ansvarsområden innefattar bl.a. att:

Utföra aktiviteter för att identifiera, kontrollera, analysera och övervaka väsentliga risker och dess utveckling samt se till att varje affärsenhet hanterar och följer upp dessa på ett effektivt sätt

  • Utarbeta en riskbaserad årlig plan för riskkontrollfunktionens arbete

  • Regelbundet rapportera bolagens risker och ge relevant stöd och råd till respektive VD och styrelse både skriftligt och muntligt

  • Tillhandahålla relevant beslutsunderlag och rekommendationer kopplat till riskstrategi och riskaptit

  • Utveckla riskhanteringssystemet och kontrollera relevanta interna regler, processer och förfaranden som utgör bolagets ramverk för riskhanteringens efterlevnad

  • Utvärdera risker kopplade till ex. nya produkter, tjänster, marknader och IT-system

  • Validera och bedöma interna riskmodeller för riskklassificering av kunder och transaktionsövervakning samt se till att de överensstämmer med tillämpliga bestämmelser och interna styrdokument

Du rapporterar till koncernens Head of Risk Control samt till VD och styrelse för respektive betaltjänstföretag.

Då Loomis befinner sig i ett spännande utvecklingsskede och då rollen är ny kommer du även att ha mandat att påverka dess utformning och fokus.

Vem söker vi?

Vi söker dig som har en universitetsexamen i ekonomi/teknik eller inom annat relevant område samt har flera års arbetslivserfarenhet av praktiskt arbete inom riskkontroll från den nordiska finanssektorn, företrädesvis på betaltjänstföretag. Har du erfarenhet av riskkontroll på andra reglerade bolag så som bank och värdepappersbolag eller har arbetat som konsult med outsourcing och internkontroll är det meriterande.

För att lyckas i denna roll ser vi att du har hög integritet samt är noggrann, analytisk och kommunikativ. Vidare behöver du vara en problemlösare med ett strategiskt tänk samt ha förmågan att arbeta nära verksamheten och samarbeta med olika delar av organisationen. Rollen kräver även att du gillar att arbeta i en dynamisk miljö och kan hantera olika typer av kulturer. Då vi arbetar i en global organisation är det vidare viktigt att du kan kommunicera obehindrat i tal och skrift på både svenska och engelska.

Frågor och ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment & Consultants.

Vid eventuella frågor angående rollen, vänligen kontakta Fanny Wallin på 072 378 75 17, fanny.wallin@sharprecruitment.se eller Peter Ekström på 070 813 51 85, peter.ekstrom@sharprecruitment.se.

Din ansökan ska bestå av ett CV. Tillträde sker enligt överenskommelse och urvalet sker löpande så ansök gärna idag.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vill du läsa mer om Loomis-koncernen? Vänligen besök www.loomis.com

Dela detta jobb

Riskchef betaltjänster till Loomis Group

Sharp Recruitment & Consultants