ledningsjobb.se

RWS söker erfaren HR-chef som brinner för att göra positiv skillnad

Företag Sorteco Limited
Ort
Utgår

2021-12-31

Ansök nu

RWS söker erfaren HR-chef som brinner för att göra positiv skillnad

Raoul Wallenbergskolorna är en friskolekoncern under stark utveckling och består idag av drygt 500 medarbetare och drygt 3 400 barn och elever i förskolor och grundskolor. Våra medarbetare förväntas, enligt vår mission, ”att göra positiv skillnad för varje enskilt barn och elev i våra skolor” och därför är förväntningarna högt ställda på dem. Raoul Wallenbergskolorna bärs därigenom upp och personifieras av våra medarbetare.

Den absolut viktigaste framgångsfaktorn för att nå våra höga ambitioner är därför rekryteringen och utvecklingen av våra medarbetare. Ansvaret för detta ligger på koncernledning och våra skolledare. För att stärka vår förmåga inom området Human Resource management söker vi nu en erfaren och driven HR-chef/direktör.

Brinner du för att göra positiv skillnad? Vill du bli en del av vårt dynamiska ledningsteam och vidareutveckla vår värdegrundsbaserade skolkoncern, då är du välkommen att söka tjänsten som HR-chef/direktör inom Raoul Wallenbergskolorna.

Raoul Wallenbergskolorna är under stark utveckling både volymmässigt och kvalitetsmässigt. Vår verksamhetsidé är att erbjuda elever och vårdnadshavare en sammanhållen skolgång från förskola till grundskolans årskurs 9 och så småningom även gymnasium. Vår vision är ”att bidra positivt till utveckling av svensk skola och därmed Sverige” och vi vill vara en positiv kraft i den framtida samhällsutvecklingen, både lokalt och nationellt. RWS har en klar värdegrund och vi inspireras av Raoul Wallenberg och hans gärning. Ledorden är ärlighet, medkänsla, mod och handlingskraft. Vi arbetar dagligdags för att dessa ledord ska genomsyra allt som sker i våra skolor. Våra skolor ska ge barnen och eleverna bästa tänkbara start i livet, både kunskapsmässigt och karaktärsmässigt, men dessutom är vår ambition att våra skolors verksamhet ska bidra till att närområdet utvecklas till en positiv och attraktiv stadsdel.

Uppdraget är att tillsammans med övrig koncernledning och rektorer driva rekryteringen av och utvecklingen av medarbetare i enlighet med våra höga ambitioner. I detta ligger att ansvara för medarbetarnas kompetensutveckling både strategiskt och operativt, samt att vidareutveckla våra rekryteringsprocesser. Vi har en uttalad hälsoprofil i koncernen och därför förväntas du bidra till utvecklingen våra medarbetares hälsa. I uppdraget ligger att vidareutveckla arbetsmiljön. RWS är certifierad inom Great Place To Work. Vi vill vidareutveckla vår förmåga att upprätthålla en god verksamhet som medarbetarna är stolta över.

I uppdraget ligger också ansvaret för löneadministrationen, som sköts av vår löneadministratör och Prime Professional (outsourcad tjänst). Dessutom ingår att stötta våra chefer lokalt och centralt i sedvanliga HR-frågor som arbetsrätt, fackliga förhandlingar, lönerevision och i förekommande fall rehabiliteringsåtgärder. 

Vem är du?

Vi söker dig som har minst 10 års erfarenhet av brett HR-arbete på chefsnivå och ser det som en spännande utmaning och mission att få vara med och driva fram Raoul Wallenbergskolorna till en av Sveriges ledande skolaktörer. Du kommer att ingå i koncernledningen och rapportera till VD.

Du har erfarenhet av både operativt och strategiskt arbete med samtliga delar inom HR i en större organisation – sannolikt i någon form av kunskapsföretag. Du har lång erfarenhet av ledarskapsfrågor och coachning med goda uppnådda resultat. Du har även framgångsrikt arbetat med utveckling och implementering av olika HR-processer. Dina kunskaper inom arbetsrätt är mycket goda och du har gedigen erfarenhet av fackliga relationer och förhandlingar. Du har en akademisk bakgrund inom HR eller Ekonomi. Du har stor förmåga att effektivt nyttja digitala system av olika slag.

Som person har du stor respekt för varje individs värde, förmåga och utvecklingspotential. Du är driven, effektiv och handlingskraftig. Du trivs med att arbeta i en högpresterande och snabbväxande organisation och tar gärna stort ansvar i förändringsarbetet. Du är självgående, uthållig och tar initiativ till åtgärder där du uppnår goda resultat. Du har lätt för att samarbeta med olika typer av människor och även utmana dem vid behov. Intresse och förmåga att leda, coacha och motivera såväl koncernens chefer som medarbetare är avgörande för att lyckas i rollen. 

Låter det som ett spännande uppdrag, som passar dig? Läs mer om oss på: www.raoulwallenbergskolan.se

Ansökan

Sök tjänsten genom att fylla i ansökningsformuläret och bifoga ditt CV. Rekrytering sker dock fortlöpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag.

Har du frågor om tjänsten som HR-chef/direktör inom Raoul Wallenbergskolorna är du välkommen att kontakta:

Dela detta jobb

RWS söker erfaren HR-chef som brinner för att göra positiv skillnad

Sorteco Limited