ledningsjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ledningsjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Säkerhetschef Stenungsunds Kraftverk - Vattenfall Services, Stenungsund

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2021-12-31

Ansök nu

Säkerhetschef Stenungsunds Kraftverk - Vattenfall Services, Stenungsund


Vattenfall Services Nordics företagskultur präglas av säkerhets- och entreprenörsanda där kreativitet, självständighet och resultatorientering är nyckelbegrepp. Vi arbetar kundinriktat i en mål- och projektorienterad organisation med målet att tillsammans bli Sveriges säkraste arbetsplats.
 Vill du bli en del av ett spännande team? Du kommer att tillhöra ett expansivt affärsområde inom Vattenfall Services som idag består av ca. 50st. Som Säkerhetschef på Stenungssund kraftverk har du en mycket viktig roll i vår framtida strategi. Din roll som Säkerhetschef Stenungsunds Kraftverk
50% av tiden kommer du vara Säkerhetschef på Stenungssunds kraftverk. Du kommer samverkan med kunder och medarbetare samt tillse att krav inom säkerhetsområdet tillgodoses.

 Resterande 50% kommer du vara ställföreträdande säkerhets- och säkerhetsskyddschef för hela Vattenfall Services och delvis arbeta inom säkerhetsområdet på en övergripande nivå, men också stötta verksamheten efter behov.

 Rollen är operativ och du kommer delvis vistas ute i produktionsanläggningarna.

 Exempel på ansvar och arbetsuppgifter:

  • Upprätta säkerhetsskyddsavtal i samråd med kunder
  • Hantera kraven för säkerhetsprövning samt hantera spontanutfall
  • Arbeta nära och tillsammans med verksamheten som rådgivande expert i frågor rörande säkerhet t.ex. informationssäkerhet, riskhantering, kravuppfyllnad m m
  • Säkerställa att ledningssystem och lagkrav kopplat till bl.a. säkerhetsskydd efterlevs
  • Driva eller delta i interna/externa revisioner, skyddsronder, riskanalyser och utredningar
  • Hanteringen av säkerhetsincidenter/-avvikelser/-observationer, samt tillse att åtgärder genomförs och att erfarenhet återförs in i ledningssystemet
  • Genomföra informationsträffar och utbildningar inom säkerhetsområdet, både för interna och externa aktörer
  • Kontakt med myndigheter inom området säkerhet
  • Utveckla hela säkerhetsområdet på en övergripande nivå inom hela Vattenfall Services i nära samarbete med Säkerhets- och Säkerhetsskyddschef.

Dina kvalifikationer
Du har en relevant eftergymnasial utbildning inom säkerhetsområdet, tex. ”Diplomerad säkerhetschef”, säkerhetssamordnare eller motsvarande utbildning. Alternativt motsvarande arbetserfarenhet som arbetsgivaren anser likvärdig. Kunskap om gällande säkerhetsskyddslagstiftning är ett krav.
 Du har även några års dokumenterad erfarenhet av säkerhetsarbete och erfarenhet av att hantera säkerhetsprövningar samt säkerhetsskyddsavtal. Du har god kännedom om säkerhetsskyddslagen och följer vad som sker i omvärlden. Det är också meriterande om du tidigare arbetet inom energi eller processindustrin. Ditt arbetssätt kännetecknas av att du är strukturerad, systematisk och kommunikativ med ett starkt engagemang för säkerhetsfrågor. Du är en prestigelös, lyhörd lagspelare och har lätt för att samarbeta samt ett stort intresse för säkerhet. Du inspirerar och driver dina frågor självständigt och målmedvetet utifrån ett affärs- och verksamhetsperspektiv. Du har lätt för att uttrycka dig tydligt i tal och skrift både på svenska och engelska. B-körkort är ett krav då resor förekommer i tjänsten.

 Mer information
Vill du veta mer om tjänsten, kontakta rekryterande chef Marcus Andersson. För mer information kring själva rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Malin Malmsten 073-597 73 71.
 Fackliga representanter för denna tjänst är Alma Svensson, Unionen, Kaisa Lithander, SEKO, Torbjörn Blom Akademikerna och Magnus Tjergefors, Ledarna. Du når dem via Vattenfalls växel, tfn 08-739 50 00. Placeringsort: I första hand Stenungsund men distansarbete/flexibel placering blir vara aktuellt. Vänligen ange önskad placeringsort i din ansökan.  Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Utöver säkerhetsprövning görs drogtest.

 Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning. Känns detta som ett jobb för dig? Vi ser fram emot din ansökan senast den 21 november 2021.

 Vattenfall Services bygger, underhåller och utvecklar energilösningar för näringsliv och offentlig verksamhet. Bland våra kunder hittar du nät- och energibolag, industrier, kommuner, landsting och entreprenadbolag. I Sverige har vi drygt 2 300 medarbetare på ett 100-tal orter. Våra verksamhetsområden är byggnation – underhåll – konsulttjänster. Läs mer på www.vattenfallservices.se Tillsammans skapar vi Sveriges säkraste arbetsplats! Följ oss gärna!
Linkedin: Vattenfall Services Nordic AB

Instagram: Vattenfallservices

Location: Stenungsund
  #LI-IS1 

 

Dela detta jobb

Säkerhetschef Stenungsunds Kraftverk - Vattenfall Services, Stenungsund

Vattenfall AB