ledningsjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ledningsjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Säkerhetschef till BU Nuclear Decommissioning

Företag Vattenfall AB
Ort
Kategorier
Utgår

2021-12-28

Ansök nu

Säkerhetschef till BU Nuclear Decommissioning

Är du nyfiken och vill verka i en spännande verksamhet inom området säkerhet? Nu har du möjlighet att göra det som Säkerhetschef för den kärntekniska anläggningen Ågesta hos Business Unit Nuclear Decommissioning (BUND), Vattenfall.
 
Vi erbjuder dig

Som ansvarig för säkerhetsfunktionen inom enheten Strategy & Safety erbjuds du ett spännande arbete, där du tillsammans med engagerade medarbetare leder och utvecklar avvecklingsarbetet med fokus på strålsäkerhetsområdet,
 
Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering på vår hemsida. https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/
 
BUND har i uppdrag av Vattenfall AB att ansvara för avvecklingen av Vattenfalls kärntekniska anläggningar. I detta uppdrag ingår bla. Ågesta, där Vattenfall AB är tillståndshavare. Avdelningen Strategy & Safety, som är en stabsfunktion, är kravägare gällande strålsäkerhet och skapar förutsättningar för övrig verksamhet att bedriva verksamheten på ett säkert sätt. För att uppfylla de krav myndigheten ställer för att få bedriva kärnteknisk verksamhet söker vi nu en Säkerhetschef till Ågesta.
 
Din roll som Säkerhetschef till Strategy & Safety inom BUND

Som säkerhetschef arbetar du främst inom säkerhetsfunktionen, som förutom säkerhetschefen består av en säkerhetsskyddschef och en strålskyddsföreståndare. Utöver strålskydd arbetar avdelningen med frågor gällande tillstånddokumentation, yttre miljö, MTO, kravhantering och IT-säkerhet. Vid allmänna säkerhetsfrågor vänder sig medarbetare direkt till säkerhetschefen.
 
Säkerhetschef är en kravställd befattning som kopplar till innehav av ett kärntekniskt tillstånd Säkerhetschefen ansvarar för att vid behov agera som en fristående part och därmed bedriva oversight avseende säkerhet inom BUND i samarbete med utvalda medarbetare inom enheten. Säkerhetsläget presenteras månadsvis på BUND:s ledningsgruppsmöten.
 
Inom strategidelen arbetar enheten med kommunikation, erfarenhetsåterföring, kalkyler, intressenthantering och hållbarhet.
 
Som Säkerhetschef ingår du som medarbetare i enheten ”Strategy & Safety”. Avdelningen består idag av både generalister och specialister med blandade bakgrunder och erfarenheter. Gällande säkerhetsrelaterade frågor rapporterar du dessa direkt till chefen för BUND.

Dina kvalifikationer

Du har en universitet eller högskoleutbildning inom relevant område. Vidare har du en strålsäkerhetsutbildning samt en gedigen erfarenhet av säkerhetsfrågor kopplat till strålsäkerhetsarbete tillsammans med kännedom om krav och regelverk kopplade till kärnteknisk verksamhet.
 
Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och på engelska. Tyska i tal och skrift är meriterande.
 
Vi söker dig med hög integritet som trivs i en verksamhet under utveckling där du får vara med och driva och leda säkerhetsarbetet framåt. Som person trivs du med att lösa frågor genom samverkan och du har förmåga att skapa ett öppet och givande samarbetsklimat. Vidare är du prestigelös, lösningsorienterad och trygg i ditt arbetssätt. Med din nyfikenhet hittar du nya sätt att ta dig an problem och finna lämpliga arbetssätt både för idag och framåt. Du är säkerhetsmedveten i allt du gör. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.
 
Placeringsort kan vara Göteborg, Ringhals, Solna eller Nyköping. Resor är en naturlig del av tjänsten (främst till Ågesta och Ringhals).
 
Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid.

Välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev senast den 14 november 2021.

För mer information o
m tjänsten vänligen kontakta Annika Rundqwist (annika.rundqwist@vattenfall.com) alternativt Henrik Stridsman (henrik.stridsman@vattenfall.com). Vid frågor om rekryteringsprocessen kontakta gärna rekryterare Ann Nilsson (ann1.nilsson@vattenfall.com).
 
Fackliga representanter är Rolf Ohlsson (Akademikerna), Anders Bohlin (Unionen), Christer Gustafsson (Ledarna), Ingemar Eriksson (SEKO). Du når dem via Vattenfalls växel: 08 739 50 00.
 
Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
 
Vår organisation

Business Area Generation är ansvarig för Vattenfalls kärnkraftsverksamhet i Sverige och Tyskland, vår vattenkraftverksamhet i Sverige, Finland och Tyskland, och Services Nordic i Sverige och Finland.

BA Generation ska vara ledande inom energiproduktion inom områdena vattenkraft och kärnkraft, med säker drift och låga CO2-utsläpp. Vi är ca 7400 anställda.

Business Unit Nuclear Decommissioning är ansvarig för avveckling och rivning av Vattenfalls kärntekniska anläggningar. Uppdraget för BU Nuclear Decommissioning är att säkerställa en säker, kostnadseffektiv och optimerad avveckling och rivning av Vattenfalls kärnkraftverk.
 #LI-CB1   

 

 

 

Dela detta jobb

Säkerhetschef till BU Nuclear Decommissioning

Vattenfall AB